Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥΣ #SKOURIES #ΠΥΡΚΑΓΙΑ


Η Ελλάδα και πάλι βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα ασύλληπτη τραγωδία. Με μια άκρως κοινωνική, ανθρωπιστική και περιβαλλοντική κρίση. εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική και Δυτική Αττική, που ακόμη κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τις τραγικές απώλειες και συνέπειες τους.

Παρ' όλα αυτά και μέσα σ΄ αυτό το κλίμα πόνου και βαθιάς οδύνης κάποιοι άνθρωποι που θεωρούν αποκλειστικό προνόμιο και κληρονομικό δικαίωμα την περιβαλλοντική ευαισθησία έκριναν σκόπιμο την στιγμή που εκατοντάδες συνάνθρωποι τους είναι βαθύτατα πονεμένοι, είτε από την απώλεια οικείων προσώπων τους, είτε από την απώλεια περιουσιών, είτε και όλων αυτών μαζί να στείλουν και τοξικά μηνύματα στο υποσυνείδητο τους παίζοντας στην κυριολεξία με την δυστυχία τους.

Ενώ η πύρινη λαίλαπα δεν είχε καν αποκαλύψει το φονικό της πρόσωπο, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα αφισάκι, το οποίο αφήνει σαφή υπονοούμενα πως την φωτιά στην περιοχή της Κινέτας, το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να την προκάλεσε  ιδιωτική εξορυκτική εταιρεία στην οποία έχει δοθεί η άδεια εκμετάλλευσης των βωξιτών της περιοχής, με το αιτιολογικό ότι για να λειτουργήσει το εκεί μεταλλείο χρειάζεται αποψίλωση του δάσους!!!  


Δεν θα αναρωτηθούμε τι είδους ψυχή, μυαλό και καρδιά διατηρούν όσοι συνεχίζουν να σπεκουλάρουν κατ' αυτόν τον τρόπο, εν μέσω μάλιστα εθνικών τραγωδιών. Είναι περιττό, καθώς τα ίδια έχουμε ζήσει μαζί τους σε πλημμύρες αλλά και κάθε είδους καταστροφές. Παίρνουν ζωή και δύναμη μέσα από την μεγέθυνση της δυστυχίας των άλλων.

Επειδή βλέπουμε όμως ότι αυτή η επιχειρηματολογία αναπαράγεται στο διαδίκτυο εξ επί τούτου και για τις Σκουριές, παρακαλούμε θερμά όσους ενδιαφέρονται πραγματικά να ανατρέξουν στο πλούσιο αρχείο του blog μας

Πατώντας στην μηχανή αναζήτησης μας τις λέξεις: "φωτιά", "πυρκαγιά", "εμπρηστική επίθεση", "Σκουριές" και "περιβάλλον" θα θυμηθούν ποιοι έχουν διαπράξει τις μεγαλύτερες ακρότητες στο όνομα της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής και ποιοι το υπηρετούν αληθινά και ουσιαστικά στην πράξη.

Τίποτα περισσότερο... 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ντροπή σε όσους μια τέτοια μέρα επέλεξαν να κάνουν τέτοια ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Όσο τραγική και άρρωστη είναι μια τέτοια σκέψη, άλλο τόσο τραγικοί και άρρωστοι πνευματικά ειναι όσοι σκέφτονται και δημοσιεύουν τέτοια πράγματα.
Ένα βιώσιμο μεταλλείο , εκτός του πεδίου επέμβασης έχει απόλυτη ανάγκη το υπάρχον φυσικό περιβάλλον για να λειτουργεί σωστά και με διαχειρίσιμο κόστος.
Τι να κάνει ένα μεταλλείο το απολύτως απανθρακωμένο δασικό περιβάλλον γύρω του, όταν μετά από μια μεγάλη νεροποντή πλημμυρίζει συνεχώς; Δεν έχει κανένα όφελος. Όφελος αν μπορεί κανείς να το πεί έτσι έχουν αυτοί σκέφτονται με αυτό τον τρόπο νομίζοντας ότι πάντες γύρω τους είναι αφελείς και άσχετοι.

Ανώνυμος είπε...

Σαλεμένα μυαλά! Τα χέρια των οποίων ποτέ δεν βοήθησαν στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του Έλληνα.
Ακόμη και σε τέτοιες τραγικές στιγμές οι γιαλαντζί οικολόγοι προσφέρουν υπηρεσίες σε οικοπεδοφάγους και όποιους άλλους καθημερινά χτίζουν την διάλυση του ελληνικού κράτους.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αποπροσανατολιστική αυτή η αφίσα. Αυτοί που την σκέφτηκαν μήπως ξέρουν τους πραγματικούς δράστες και τους καλύπτουν με τέτοιες άσφαιρες βολές στον αέρα;

Ανώνυμος είπε...

Οι συλλογικότητες της συμφοράς δεν σταματούν ποτέ το "κοινωνικό έργο" τους. Προσφέρουν ασύμμετρο άλλοθι στην κυβέρνηση της πιο μεγάλης συμφοράς που έχει ζήσει η χώρα από τότε που έγινε κράτος.

Ανώνυμος είπε...

Άδεια εκμετάλλευσης ούτε έχει δοθεί κ ούτε θα δοθεί. Αν τυχόν εμφανιστεί γεωτρύπανο στα Μέγαρα να ανοίξει τρύπα θα τους χώσουμε τους ίδιους μέσα στην τρύπα. Η φωτιά άναψε σε μέρος που δεν πάνε ούτε βοσκοί ούτε κανένας, μέσα στα ρουμανια. Ακόμα και όσοι δεν ήταν αντίθετοι με το ορυχείο, τώρα έχουν πάρει ανάποδες. Οι άνθρωποι που βρίζετε με το άρθρο σας, μας σταθήκανε και τους τιμάμε. Εσείς από την άλλη,άμα εμφανιστείτε στα Μέγαρα κ ειδικά στην κινεττα και πείτε αυτά που λέτε, σας κόβω να βάζετε και στις τσέπες αν δεν έχετε γρήγορα πόδια.ενας εξαγριωμένος Μεγαρίτης

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @24 Ιουλίου 2018 - 2:08 μ.μ.

Σχολιαστή από τα Μέγαρα αφενός οι εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που ζείς εσύ και οι συντοπίτες σου από προχθές και αφετέρου το επίπεδο μας που δεν έχει καμία σχέση με το ύφος που επιλέγεις να απευθυνθείς προς εμάς δεν δίνει πολλά περιθώρια για ανταλλαγή ουσιωδών απόψεων.

Δεν βρίσαμε και ούτε βρίζουμε εμείς. Είμαστε σκληροί αλλά δίκαιοι στην κριτική μας.

Έχε τις απόψεις σου. Σου ευχόμαστε να σε δικαιώσουν γιατί εμεις δεν ζούμε εκεί, για να μην βιώσεις και εσύ και όποιοι άλλοι την απογοήτευση που βίωσαν πάρα πολλοί στην ΒΑ Χαλκιδική αντιλαμβανόμενοι την παραπλάνηση και την υποκρισία που κατάπιαν αμασητί.

Άλλωστε τώρα προτεραιότητα έχουν άλλα θέματα, όπως η ταχύτερη επούλωση των πληγών που άφησε σε εσάς και στην Ραφήνα η καταστροφική πυρκαγιά. Για τα υπόλοιπα υγεία να έχετε και να έχουμε υπάρχει καιρός.

Τώρα είναι η ώρα της αλληλεγγύης όπως λέει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.