Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

FAKE NEWS: TO... ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ANTIGOLDGR.ORG ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ! #SKOURIES


Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε τους φίλους του antigoldgr.org, είτε με άρθρα, είτε με συνεντεύξεις τους σε κρατικά ή επιδοτούμενα από το κράτος ΜΜΕ να επιχειρούν να αποδώσουν στο ιστολόγιο ένα "χάρισμα" που ποτέ του δεν κατείχε.

Αναφερόμαστε στο χάρισμα της αξιοπιστίας, που το ίδιο αλλά και οι ενσωματωμένοι φίλοι του καυχιούνται ότι διαθέτει, αλλά δυστυχώς για το "παρατηρητήριο..." αυτό δεν έχει επαληθευτεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Το τελευταίο δικαίωμα που έδωσε περί της αναξιοπιστίας του είναι εξίσου τρανταχτό με όσα έχει δώσει κατά το πρόσφατο η απώτερο παρελθόν.

Την Παρασκευή 03/08/2018 γράφει το "παρατηρητήριο..." στο twitter, μόνο και μόνο, για να προκαλέσει την γνωστή αρνητική δημοσιότητα γύρω από την μεταλλευτική δραστηριότητα: "Μερικοί αμφισβητούν ακόμα ότι οι μεταλλευτικές δραστηριότητες ρυπαίνουν τα νερά της Χαλκιδικής. Εδώ το επιβεβαιώνει ξεκάθαρα η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας" .


Το έγγραφο της αποκεντρωμένης που έβγαλε το "παρατηρητήριο..."
χωρίς την ημερομηνία 04/08/2014 για να νομίζει κάποιος ότι τώρα προέκυψε κι αυτή η "είδηση"...

Σ΄αυτό το σημείο αρχίζει ο νέος κατήφορος της αναξιοπιστίας του "παρατηρητηρίου...". 

Το έγγραφο που προσκομίζει είναι μεν της αποκεντρωμένης διοίκησης, αφορά δε την απάντηση της πριν από 4 χρόνια προς την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αριστοτέλη, αναφορικά με το σημείο μια υδρευτικής γεώτρησης που προτάθηκε στην αποκεντρωμένη για το χωριό του Νεοχωρίου. 

Δεν είναι ένα έγγραφο δηλαδή που απαντάει στο ερώτημα αν η παρουσία αρσενικού και μολύβδου στο υπέδαφος της περιοχής είναι αποτέλεσμα ανθρωπογενής δραστηριότητας, δηλαδή της μεταλλευτικής - εξορυκτικής.

Είναι όμως μια απάντηση που συνιστά μνημείο αστοχίας και εμπάθειας συνάμα απέναντι στην μεταλλευτική δραστηριότητα συνολικά. 

Χωρίς καμία επιστημονική αιτία ή εξήγηση και θέλοντας προφανώς η προϊστάμενη αρχή της αποκεντρωμένης να "υπερθεματίσει" ως προς την απόρριψη του σημείου που της προτάθηκε από το Δήμο, λόγω των συγκεντρώσεων αρσενικού και μολύβδου έγραψε το αμίμητο, το οποίο εκθέτει την υπηρεσία μέχρι και σήμερα, πάνω στο όποιο όμως οι antigold έχτισαν... φωλιά με τον παραπλανητικό τίτλο: "Ρυπασμένο από αρσενικό όλο το υδατικό υποσύστημα του Νεοχωρίου"

"αν και η ποσοτική κατάσταση της γεώτρησης χαρακτηρίζεται καλή, η ποιοτική κατάσταση χαρακτηρίζεται κακή, λόγω συγκεντρώσεων μολύβδου και αρσενικού, οι οποίες οφείλονται σε ανθρωπογενής αίτια (μεταλλευτική δραστηριότητα)".

Μπορεί αυτό το σημείο της ανακοίνωσης να έγινε φέιγ βολάν και να έδωσε το πάτημα για τις κλασικές επερωτήσεις στην βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ωστόσο για τους ψύχραιμους ή απλά έχοντας επίγνωση της μεταλλειολογίας και της γεωλογίας της περιοχής ήταν μια τεράστια μπαρούφα, καθώς δεν γινόταν ούτε τότε, ούτε τώρα η μεταλλευτική δραστηριότητα να έχει "φυτέψει" μόλυβδο και αρσενικό στο υπέδαφος των Σκουριών, αφού καν δεν έχει αρχίσει... Και ούτε πρόκειται να συμβεί ποτέ αυτό, όταν αρχίσει η εξόρυξη στις Σκουριές.

Η παρουσία του αρσενικού και του μόλυβδου οφείλεται στην φυσική σύσταση του υπεδάφους (μεταλλογέννεση).  Είναι χαρακτηριστικό ότι αργότερα τόσο το ΥΠΕΚΑ, όσο και ο Δήμος Αριστοτέλη επί διοίκησης Γιάννη Μίχου, με ανακοινώσεις τους άδειασαν τελείως την επιστημονικά άκυρη ανακοίνωση της διεύθυνσης υδάτων της αποκεντρωμένης.


Το γνωστό για τις πονηριές του antigoldgr.org (πέρα όλων των άλλων) έβγαλε την ημερομηνία 04/08/2014 από το σχετικό έγγραφο της αποκεντρωμένης και το δημοσίευσε στο twitter με τον τρόπο που σας προείπαμε. Γενικά και αόριστα. Αρκεί να παραπλανήσει και να κάνει διασπορά της μαύρης προπαγάνδας του. Ό,τι δηλαδή κάνει με συνέπεια στα χρόνια της λειτουργίας του.

Η στιχομυθία που ακολουθεί είναι από την ανταλλαγή tweet εκείνης της ημέρας με το "παρατηρητήριο...".


Για εκατομμυριοστή φορά το συμπέρασμα είναι ένα: Το "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" όχι μόνο δεν είναι αξιόπιστο, αλλά δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τις ψεύτικες ειδήσεις και αναφορές του. Είναι ένα μοτίβο που αν μη τι άλλο δεν έχει προηγούμενο...

1 σχόλια:

Αθανάσιος Γ. Καρίνας είπε...

Απόλυτα τεκμητιωμένη προσέγγιση . . . Συγχαρητήρια στους Πολίτες Αριστοτέλη.

Το παράσιμο της αξιοπιστίας για να το κατακτήσεις, απαιτείται κόπος και χρόνος, και είναι πολύ βαρύ για να το σηκώνεις δια βίου.

Το "παρατηρητήριο" είναι τσακωμένο με την αξιοπιστία.

Αυτό έχει γίνει βίωμα πλέον στους πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη και σε όσους παρακολουθούν το θέμα της επένδυσης χρυδού στη ΒΑ Χαλκιδική. Γι' αυτό και έχει απομειωθεί δραματικά η επιρροή του "παρατηρητηρίου" σε αυτούς.

Οι θερμοκέφαλοι antigold έχουν χάσει το παιχνίδι και προσπαθούν να διαχειριστούν την ήττα τους . . .

Όπως ακριβώς και ο άθεος Τσίπρας.