Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: "ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ"

Ο Δήμος Αριστοτέλη εξέδωσε δελτίο τύπου, που αναφέρεται στα αποτελέσματα των φυσικοχημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων επι των δειγμάτων που πάρθηκαν από το δίκτυο ύδρευσης και ακόμη 4 διαφορετικές πηγές του Νεοχωρίου.

Τους ελέγχους διενήργησε το ΚΕΠΑΜΑΧ και σύμφωνα μ' αυτούς τους ελέγχους δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα με την καταλληλότητα του πόσιμου νερού στο Νεοχώρι.

Επίσης, τα αποτελέσματα ανατρέπουν το... χρησμό που έδωσε πριν ένα μήνα περίπου η διεύθυνση υδάτων της αποκεντρωμένης διοίκησης περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον οποίο "χρησμό", είναι "ρυπασμένο όλο το υδατικό υποσύστημα  του Νεοχωρίου και ευθύνη γι' αυτό φέρνει η μεταλλευτική δραστηριότητα.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση του δήμου η συγκεκριμένη γεώτρηση στη θέση "Κουρουμπή" αναφέρεται και στην ΚΥΑ του επενδυτικού σχεδίου της "Ελληνικός Χρυσός" είναι προτεινόμενη μεν, αλλά δε χρησιμοποείται δε για υδροδότηση με αποτέλεσμα να μην είναι αξιόπιστη καμία αναφορά επάνω σ' αυτό το θέμα, αν δεν προηγηθούν λήψεις δειγμάτων και σχετικές μετρήσεις.

Διαβάστε εδώ τη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

ΥΓ. Σίγουρα αυτή η ανακοίνωση χαλάει την "antigold" καταθλιπτική σούπα των καταστροφολογικών εκτιμήσεων και κινδυνολογικών αναλύσεων των... ειδικών επι της συντέλειας της οικουμένης, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική και πάντοτε θα διαψεύδει τους ευσεβείς πόθους τους. 

Άλλωστε, είναι μαθημένοι σ' αυτές τις καταστάσεις... Τους έχει γίνει συνήθεια πια να διαψεύδονται πανηγυρικά!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα πραγματα ειναι απλα.
σταματησαν οι γεωτρησεις στην περιοχη της πιαβιτσας σταματησε και το αρσενικο.

Ανώνυμος είπε...

ωρα ειναι να μας πειτε οτι εκβιασαμε κ πληρωσαμε τον δημαρχο για να βγαλει τηνανακοινωση

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @29 Σεπτεμβρίου 2014 - 10:00 μ.μ.

Αυτό που αναφέρεις μπορείς να μας το εξηγήσεις λίγο καλύτερα; Πως δηάδή συνδέονται οι γεωτρήσεις στην Πιάβιτσα με το ποσιμο νερό του Νεοχωρίου;

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες αφού τα έχουν πεί οι φωστήρες οικολόγοι. Ο κύλινδρος που με τις γεωτρήσεις τρυπάει τη γή για να πάρει κομμάτι από τη σύσταση του υπεδάφους όταν τον ανεβάζουν προς τα πάνω ψεκάζει με αρσενικό τα ανώτερα στρώματα του υπεδάφους και έτσι δηλητηριάζει και τον υδροφόρο ορίζοντα. Μοντέρνα υδρογεωλογία made by antigold και respect σ' όλους τους εγκεφαλικά καμμένους.