Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΔΑΝΙΑ: ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ "ΣΙΛΙΚΟΝ ΒΑΛΕΪ" ΕΠΑΝΩ ΣΕ 9 ΤΕΧΝΗΤΑ ΝΗΣΙΑ (!!!)


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Η κυβέρνηση της Δανίας σχεδιάσει να δημιουργήσει εννέα τεχνητά νησιά στη νότια ακτή της Κοπεγχάγης, προκειμένου να στεγάσει την «Ευρωπαϊκή Σίλικον Βάλεϊ». To σχέδιο φιλοδοξεί να καταστήσει  την πρωτεύουσα της χώρας ισχυρότερη στο διεθνή ανταγωνισμό, με την προσέλκυση επιχειρήσεων, επενδύσεων και υψηλής εξειδίκευσης εργατικού δυναμικού.  

Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι το πρότζεκ θα δημιουργήσει περίπου 12.000 θέσεις εργασίας και πάνω από 7 δισ. ευρώ οικονομικής δραστηριότητας. Αν δοθεί το πράσινο φως από τη Βουλή της χώρας, η κατασκευή των νησιών θα αρχίσει το 2022 και αναμένεται να είναι πλήρως ολοκληρωμένο έως το 2040.


Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με πώληση ακινήτων στα 3,1 εκατομμύρια τ.μ. γης που θα δημιουργηθούν. Το σχέδιο έχει την υποστήριξη των εργατικών συνδικάτων της Δανίας. Ο επικεφαλής τους, Μπράιν Μίκελσεν, εκτίμησε μάλιστα ότι η δημιουργία των νησιών θα συμβάλλει στην ανάδυση της «Ευρωπαϊκής Σίλικον Βάλεϊ».

Πηγή ανάρτησης: insider.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Πρόκειται για μια είδηση που μας προξένησε τεράστια εντύπωση σε σχέση πάντα με τα όσα έχουμε ακούσει από τους antigold "ειδικούς" επί παντός του επιστητού  σε σχέση με την μεταλλευτική επένδυση και δραστηριότητα.

Στην Δανία για παράδειγμα,  δεν θα βρεθεί κάποια φιλοπεριβαλλοντική πανεπιστημιακή συλλογικότητα να επιχειρηματολογήσει εναντίον αυτού του έργου μιλώντας για "την ασταθή φέρουσα ικανότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος που θα κληθεί να σηκώσει μια φαραωνική κατασκευή 9 τεχνιτών νησιών, που συν τοις άλλοις θα απειλήσει με εξαφάνιση ψάρια, πτηνά και άνθη, αλλά και με βίαιη αλλαγή το μικροκλίμα της περιοχής;;;"

Πέρα από αυτό όμως και τα εμφιαλωτήρια νερού ή τα θερμοκήπια κλωστικής κάνναβης που θα έπρεπε να έχουν σκεφτεί ως αναπτυξιακά και ήπια περιβαλλοντικά ισοδύναμα οι κουτοί Δανοί, μια πολύ σοβαρή απορία. Εκεί δεν χιονίζει τις μισές μέρες του χειμώνα, που διαρκεί 10 μήνες το χρόνο;

Πως τολμούν και σκέφτονται τέτοια έργα; Εκτός από κουτοί μήπως είναι και παλαβοί οι Δανοί;;; Δεν παρακολουθούν, την παράλυση του σύμπαντος, που παθαίνει η Ελλάδα όταν χιονίζει;;;



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο θλίψη προκαλεί αυτή η είδηση σε όσους αποφασίσαμε να μείνουμε στην Ελλάδα για να ταίζουμε με τους σκληρούς φόρους που μας έχουν επιβάλει οικολόγους της κακιάς ώρας , αναρχομπάχαλους και δασκάλους τεμπέληδες που έβαλαν 24ωρη απεργία μέσα στην μεγαλύτερη κακοκαιρία του χειμώνα!
Μην ψάχνετε συγκρίσεις πολίτες δεν μας συμφέρουν. Είμαστε οι χειρότεροι.