Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ?


Το χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο (μέχρι το επόμενο...) επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά, πως η κυβέρνηση βαδίζει σε απολύτως λάθος δρόμο σε ότι αφορά το ζήτημα των Σκοπίων.

Ο Ελληνικός λαός, ο οποίος είναι ο ένας και μοναδικός εντολέας των ενοίκων του κοινοβουλίου, έδειξε με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο την αντίθεση του στην προοπτική επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την παρούσα βουλή και ζητάει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη η γνώμη του.

Η κυβέρνηση όσο και να ενοχλείται από την μαζική συμμετοχή του ελληνικού λαού σ' αυτές τις κινητοποιήσεις πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι η μοναδική υπεύθυνη γι' αυτόν τον παλλαϊκό ξεσηκωμό, από την στιγμή που αποφεύγει το αναφαίρετο δικαίωμα στην δημοκρατική έκφραση της βούλησης του, είτε μέσω διενέργειας εκλογών, είτε μέσω διενέργειας δημοψηφίσματος.

Και κανένας νοήμων και λογικός δεν μπορεί να αντιληφθεί πως μια αριστερή κυβέρνηση αρνείται πεισματικά, μέχρι στιγμής, να λειτουργήσει δημοκρατικά, κάτι για το οποίο υπερηφανεύεται πως είναι μέσα στο πολιτικό dna της. Τι φοβάται;  

Η υπόθεση της συμφωνίας της ονοματοδοσίας της γείτονος χώρας και των συναφών παραμέτρων αυτής έχει φύγει πλέον από την αποκλειστική δικαιοδοσία της και έχει περάσει στα χέρια του ελληνικού λαού, που σε ποσοστό άνω του 70% την έχει απορρίψει, όπως έχουν αποδείξει οι ζωντανές δημοσκοπήσεις, που είναι τα συλλαλητήρια και οι κινητοποιήσεις που έχουν γίνει μέσα σ' ένα χρόνο.

Ούτε ζήτημα έκθεσης της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα προσωπικά στο διεθνές στερέωμα τίθεται, ούτε ζήτημα διχασμού της ελληνικής κοινωνίας υπάρχει.

Το μόνο που τίθεται και ενδεχομένως να διακυβεύεται πολύ σοβαρά είναι η πολιτική επιβίωση της αριστεράς. Πάντως, η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ως μέσο καταστολής της δίψας των Ελλήνων για δημοκρατία καθιστά εξαιρετικά θολή την προοπτική αυτής της επιβίωσης.

Εκτός κι αν αυτός ήταν ο προκαθορισμένος ρόλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο δράμα που παίζεται εδώ και 10 χρόνια στην χώρα μας... Μακάρι η ίδια η κυβέρνηση αλλά και η ιστορία να αποδείξει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν αγαπούν την Ελλάδα. Είναι ελληνόφωνοι.

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχει αυτή η κυβερνηση με την παραδοσιακή αριστερά;
Μην τα μπερδεύεται.Φασιστερά είναι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν βρήκαν το κουράγιο να ζητήσουν μια συγνώμη για την δηλητηρίαση και τις λιποθυμίες που προκάλεσαν με τα ατέλειωτα δακρυγόνα σε παιδιά και γέρους.
Όταν όμως στην Ιερισσό έπεφταν δακρυγόνα στο σχολείο μας ζητούσαν το κεφάλι του Σαμαρά και του Δένδια.Χθές όμως στα παλιά τους τα παπούτσια.ΝΤΡΟΠΗ!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν είναι αυτή η τελευταία πράξη του δράματος.Έπονται και άλλες δυστυχώς.