Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!


Μετά και την επίσημη στήριξη της επιλογής της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ είναι βέβαιο πλέον, πως η μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΣτΕ στην ψηφοφορία της 22ας  Ιανουαρίου που θα διεξαχθεί στην βουλή θα γίνει επισήμως η πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Πέρα από την σπουδαία ιστορία που θα καταγράψει αυτή η ψηφοφορία στο παλμαρέ του δημοκρατικού πολιτεύματος μας, θα αναμένεται με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον, αν η κυρία Σακελλαροπούλου θα καταφέρει να πάρει ίσους ή περισσότερους ψήφους από τον μέγιστο αριθμό των 279 ψήφων που κατέγραψε στην ψηφοφορία  του 2005 ο Κάρολος Παπούλιας, έναντι των 233 ψήφων που έλαβε ο προκάτοχος της Προκόπης Παυλόπουλος το 2015 για το Ύπατο Αξίωμα της πολιτειακής ιεραρχίας της χώρας μας.

Μετά τα όσα γράφτηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα αναφορικά με το βιογραφικό της κυρίας Σακελλαροπούλου δεν γεννάται καμία αμφιβολία για το υψηλό επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης και κύρους που διακρίνει την λαμπρή πορεία και την σοβαρή προσωπικότητα της εντός και εκτός των χώρων απονομής δικαιοσύνης.

Στοιχεία που δομούν έναν απολύτως συγκροτημένο άνθρωπο που δύναται να πετύχει στην ύψιστη αποστολή της που δεν είναι άλλη από το να αποτελεί σημείο αναφοράς και ενότητας όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Είναι και κάποια επιπλέον στοιχεία που καθιστούν πολύ ξεχωριστή την επιλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου. 

Αφενός είναι η ύψιστη νομική εξειδίκευση που κατέχει σε όλο τα φάσμα της προστασίας του περιβάλλοντος και αφετέρου η ευαισθησία που την διακρίνει σ’ αυτό το θέμα, όπως αυτή μάλιστα έχει διατυπωθεί με κάθε δυνατό τρόπο σε δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις της και άρθρα.

Επιπλέον, η κ. Σακελλαροπούλου ως πρόεδρος του ΣτΕ, είχε προκαλέσει και τα ευμενή σχόλια όλων των εκπροσώπων του τύπου και των ΜΜΕ στο χώρο του δικαστικού ρεπορτάζ, καθώς είχε ανοίξει μαζί τους δίαυλο δίκαιης και ισόνομης επικοινωνίας, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, χωρίς αποκλεισμούς και άλλες παρελκυστικές συμπεριφορές, ενώ λέγεται πως είναι ίσως η μοναδική δικαστικός λειτουργός που διατηρούσε λογαριασμό στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Είναι βέβαιο, πως επειδή δεν είναι πολιτικό πρόσωπο θα χρειαστεί χρόνο η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας για να μπορέσει να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις του ρόλου της.

Ενός ρόλου που θέλει την Πρόεδρο της Ελλάδας να στέλνει τα αναγκαία  μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε μια χρονική συγκυρία που η γειτονική Τουρκία δείχνει να έχει εγκαταλείψει  μια για πάντα τους κανόνες καλής γειτονίας.

Η ιστορία μέσω της επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη και της στήριξης και άλλων κομμάτων επιλέγουν την κυρία Σακελλαροπούλου ως την 1η Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δρόμο που θα χαράξει και από την στιγμή που γίνεται αυτή η αρχή, μακάρι να τον ακολουθήσουν και άλλες Κυρίες της δικής της επιστημονικής και κοινωνικής εμβέλειας.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η επιλογή της Σακελλαροπούλου από τον Μητσοτάκη έκανε πολλούς προοδευτικούληδες να σκάσουν.
Ήθελαν ο συριζα ή το κιναλ να είχε κάνει πρώτο αυτή την επιλογή.