Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η ΓΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ (ΚΑΠΟΙΟΙ) ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ

Η φωτογραφία είναι από βίντεο που προβλήθηκε στους "Εργολήπτες Χαλκιδικής"

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας αναφερθήκαμε στις ριζικές αλλαγές που έφερε ο κορωνοϊός στην ζωή όλων μας. Αλλαγές απόρροια της κοινωνικής και οικονομικής ύφεσης που προκαλεί ο covid -19, που ίσως έχουν σαν αποτέλεσμα να οδηγήσουν στην ονοματοδοσία μιας ολόκληρης περιόδου, ως "προ και μετά κορωνοϊού εποχή".

Πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο και μακάρι να φτάσουμε κάποια στιγμή γιατί θα σημάνει αυτόματα και την σταδιακή έξοδο μας από την καραντίνα που έχουμε βρεθεί, υπάρχουν ήδη κάποια ντοκουμέντα σε φωτογραφίες και βίντεο που αποτυπώνουν το πόσο πολύ έχει αλλάξει η καθημερινότητα στα άδεια από κίνηση ανθρώπων και οχημάτων μεγάλα και μικρά αστικά κέντρα της Ελλάδας.

Και αν στην Ελληνική Περιφέρεια οι απόκοσμες καταστάσεις είναι μια κανονικότητα ιδίως στους χειμερινούς μήνες, οι εικόνες από άδειες πόλεις και δρόμους δεν ήταν καθόλου συνηθισμένο, εκτός από τις 15 Αυγούστου κάθε έτους, στον εορτασμό της Παναγίας, όπου οι παραλίες και η ύπαιθρος γενικότερα δεν είχαν απλά την τιμητική τους, αλλά πλημμύριζαν στην κυριολεξία από κόσμο. 

Πάντως, στην Ευρώπη που μετρά το 2/3 των θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω κορωνοϊού, την μέγιστη αρνητική εντύπωση, μεταξύ άλλων, προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να παίξουν πολιτικά και άλλα παιχνίδια προπαγανδιστικού χαρακτήρα, με τον πόνο και την δυστυχία που προκαλεί η πανδημία.

Τι κάνουν; Φτιάχνουν μέχρι και αυτοκόλλητα τα οποία κολλούν σε δημόσιους χώρους, στα οποία αυτοκόλλητα αναγράφονται τα εξής ακατάληπτα:


"Corona is the cure. Humans are the disease! (μτφ. Ο κορωνοϊός είναι η θεραπεία. Οι άνθρωποι είναι η νόσος!" . 

Μάλιστα η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο στο εξωτερικό, που δημοσιογράφοι και ιστολόγια έχουν μπεί στην διαδικασία να ερευνούν, αν ακροαριστερές ή ακροδεξιές ομάδες εξτρεμιστών κρύβονται πίσω από αυτές τις ενέργειες για να πάρουν θέση μετά στις δημοσιεύσεις τους.

Εμείς από την πλευρά μας θα ευχηθούμε εκτός από τον κορωνοίο, να μην εξαπλωθούν και τέτοιες απόψεις και στην χώρα μας, καθώς ως γνωστόν η ανοησία εκτός από ανίκητη, εξίσου δεν γνωρίζει σύνορα.