Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΥΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ


Εντυπωσιακά όσο και ουσιαστικά ήταν τα αποτελέσματα της επιχείρισης καθαρισμού του βυθού του λιμένος της Ολυμπιάδας.

Η βάση του εγχειρήματος ήταν εθελοντική και την διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Υποβρύχιου Κυνηγιού Θεσσαλονίκης έχοντας στο πλευρό του την αμέριστη συμπαράσταση και συνδρομή της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας, των κατοίκων της, αλλά και του Δήμου Αριστοτέλη όπως και του Λιμεναρχείου Ιερισσού, που αποδέχθηκαν την πρόσκληση των διοργανωτών.

Μετά από πολύωρες ενέργειες όλων των συμμετεχόντων ανασύρθηκαν από τον βυθό εκατοντάδες μέτρων και κιλών αλιευτικά δίχτυα, σκουπίδια από πλαστικό, σίδερο και όχι μόνο, που είχαν σχηματίσει μια εκτεταμένη νησίδα ρύπανσης και κινδύνου για πιθανά ατυχήματα σε κολυμβητές.


Η εθελοντική δράση επεκτάθηκε και στους τοίχους του λιμανιού που καθαρίστηκαν και βάφτηκαν από τον κόσμο που συμμετείχε με αποτέλεσμα ένα σημείο που μέχρι πρότινος προβλημάτιζε με την κακή εικόνα του, τόσο την τοπική αρχή, όσο και τους επισκέπτες της Ολυμπιάδας να αλλάξει προς το καλύτερο και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν σ΄αυτή την προσπάθεια.

Το αν αυτή η νοικοκυρεμένη εικόνα θα διατηρηθεί είναι ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο απαιτεί και την ενεργοποίηση της ατομικής ευθύνης πέραν της συλλογικής για ευνόητους και ξεκάθαρους λόγους. Καλή η κριτική, όταν όμως γίνονται τέτοιες προσπάθειες απαιτείται και σεβασμός στην πράξη.

Το τι αγώνας δόθηκε για να καθαριστεί το λιμάνι της Ολυμπιάδας την Κυριακή 31 Μαϊου μπορείτε να το δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και έδωσε στην δημοσιότητα ο Σύλλογος Φίλων Υποβρύχιου Κυνηγιού Θεσσαλονίκης.


Πηγή ανάρτησης: xalkidikipolitiki.gr