Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ


Σήμερα, 15 Αυγούστου η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμάει την Κοίμηση της Θεοτόκου Παναγίας μας.

Ανεξάρτητα από τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς σε επίπεδο θρησκευτικής λατρείας, καμία δύναμη δεν μπορεί να αποτρέψει όσους νιώθουν και πιστεύουν να τιμήσουν κατά τον δέοντα τρόπο την Μάνα όλων μας.

Είναι μια ημέρα που καλό θα ήταν να αποφεύγονται προσωπικές εξάρσεις και να επικρατεί μόνο σεβασμός και ευλάβεια στο πρόσωπο της Θεομήτορος, που πάντα μας συμπαραστέκεται στις δυσκολότερες στιγμές της ζωής μας

Η Πίστη, σε συνδυασμό με την Εμπιστοσύνη προς τον Θεό και το Τριαδικό Πνεύμα είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και δεν ελέγχεται από θερμόμετρα και άλλες μονάδες μέτρησης.

Ζούμε όμως σε καιρούς που δοκιμάζεται η πειθαρχεία, η ταπεινότητα και η υπομονή όλων μας. Από αλαζονεία, αμετροέπεια και υπερηφάνεια είμαστε χορτάτοι όλοι μας. Δόξα το Θεό. Ας δοκιμάσουμε και άλλες συμπεριφορές που θέτουν τον εγωισμό μας σε κρίση.

Για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, που τόσο πολύ μας λείπει, επιβάλλεται να επιδείξουμε διαρκή αυτοσυγκράτηση και ενότητα. Άγνωστο για πόσο ακόμη. Όσο όμως χρόνος και αν απαιτηθεί, μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να ανατρέξουμε στα εκκλησιαστικά παραδείγματα, όσων και όσες πίστεψαν στον Λόγο Αγάπης του Ιησού Χριστού.

Από όλα όσα μας συμβαίνουν, οφείλουμε να αντλήσουμε δύναμη και όχι απογοήτευση.Η απογοήτευση είναι ο εύκολος δρόμος..

Χρόνια Πολλά λοιπόν. Η Παναγία να μας φυλάει και να μας προστατεύει από κάθε τι που δύναται να επηρεάσει την πνευματική μας συγκρότηση ή να μειώσει την σωματική μας ικανότητα.

Χρόνια Πολλά στην Μεγάλη Παναγία και το Ιερό Προσκύνημα της.

Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες.