Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Ο Υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Αλεξάνδρα Σδούκου επισκέφτηκε το μεταλλείο των Σκουριών στην Χαλκιδική.

Τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας λόγω covid – 19 o κ. Χατζηδάκης και οι συνεργάτες του είχαν συνάντηση με στελέχη της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός", τα προεδρεία των σωματείων εργαζομένων και τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο που τους περίμενε στην Αρναία.

Ο Υπουργός επισήμανε προς πάσα κατεύθυνση πως το ΥΠΕΝ και η κυβέρνηση στηρίζει την επένδυση, η οποία πρέπει να στηρίζεται σε 4 άξονες:

  1. ·Να αυξηθούν σημαντικά οι θέσεις εργασίας
  2. ·Να είναι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επένδυσης σύμφωνο με την εθνική και  ευρωπαϊκή νομοθεσία
  3. ·Να αυξηθούν οι εισπράξεις του Δημοσίου
  4. ·Να υπάρξουν ουσιώδη αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

      Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Περιβάλλοντος και Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΝ επισκέφτηκαν τις Σκουριές ξεναγήθηκαν στους χώρους του μεταλλείου και φρόντισαν να έχουν συναντήσεις με στελέχη της μεταλλευτικής εταιρείας και εργαζόμενους.

       Κάτι που αν μη τι άλλο, δηλώνει το ενδιαφέρον αλλά και την σημασία που δίνει η πολιτεία στο τεράστιο έργο της αναβίωσης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην ΒΑ Χαλκιδική.






1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι υπουργοί των προηγούμενων κυβερνήσεων το μόνο που έκαναν ήταν να βάλουν εμπόδια στο έργο. Αυτές βέβαια ήταν οι εντολές τους.
Για να δούμε τι θα κάνει η ΝΔ.Οι επισκέψεις από μόνες τους δεν αρκούν.