Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Η "Ελληνικός Χρυσός" πέρασε στην αντεπίθεση μετά την ερώτηση που κατέθεσαν στην βουλή και σε 4 υπουργούς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φαμελλος και Μάλαμα και στην οποία επιχειρείται η αμφισβήτηση των οικονομικών και φορολογικών στοιχείων της εταιρείας από το 2013 μέχρι και σήμερα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία τονίζει, μεταξύ άλλων, πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούν απρόκλητα, πλην όμως με προκλητικό τρόπο τον μεγαλύτερο εργοδότη στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, που η ανεργία αγγίζει το 30%, χωρίς καμία τεκμηρίωση, με την λογική του ρητορικού πυροτεχνήματος, η οποία λογική θίγει τόσο την εταιρεία όσο και ολόκληρο τον ελληνικό μεταλλευτικό κλάδο.

Η "Ελληνικός Χρυσός" επαναλαμβάνει πως η ακεραιότητα και η συμμόρφωση της με την Ελληνική και Κοινοτική Νομοθεσία έχει επισφραγιστεί πολλαπλώς από τις αποφάσεις της ανεξάρτητης Ελληνικής δικαιοσύνης.

Συν τοις άλλοις η "Ελληνικός Χρυσός" υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της πως:

  • τηρεί απαρέγκλιτα το νομικό και φορολογικό πλαίσιο και τα στοιχεία έχουν κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς

  • ·καλωσορίζει το θεσμικό έλεγχο αλλά στην προκειμένη περίπτωση εγκαλείται χωρίς τεκμηρίωση και για καθαρά πολιτικούς λόγους καθώς ίσως είναι η μοναδική εταιρία για την οποία έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα στο Κοινοβούλιο, πλην των πλήρως ή μερικώς δημοσίων εταιρειών, ή άλλων που διώκονται νομικώς για οικονομικά ή άλλα εγκλήματα εις βάρος του Δημοσίου

  • ·η μητρική Eldorado Gold  λογοδοτεί για όλες τις δραστηριότητές της διεθνώς σε μερικές από τις σημαντικότερες και πιο αυστηρές εποπτικές και οικονομικές αρχές παγκοσμίως, όπως είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ΗΠΑ, ο IRS, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Καναδά, μεταξύ άλλων.

  • ·η κερδοφορία της μητρικής, της επιτρέπει να χρηματοδοτεί τις θυγατρικές εταιρείες ανεξαρτήτως από τυχόν ζημιογόνες χρήσεις που πιθανώς να εμφανίζουν.

  • η "Ελληνικός Χρυσός" έχει οδηγηθεί σε ζημιογόνο δραστηριότητα από τις πολυετείς αδειοδοτικές καθυστερήσεις που καθήλωσαν για χρόνια την μακροπρόθεσμη επένδυση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και στέρησαν από την τοπική κοινωνία σημαντικά οφέλη και χιλιάδες ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας

Τέλος, η Ελληνικός Χρυσός καλεί τους βουλευτές να επισκεφτούν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας για να ενημερωθούν υπεύθυνα για όσα θέματα τους απασχολούν αναφορικά με την λειτουργεία, το επίπεδο ασφάλειας και το εκτεταμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικών αποκαταστάσεων και παρακολουθήσεων.

Ολόκληρη την ανακοίνωση της "Ελληνικός Χρυσός" μπορείτε να την διαβάσετε αναλυτικά κάνοντας κλικ ΕΔΩ.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν ξαναπάνε στο 3% θα τη σεβαστούν την επένδυση και τα μεταλλεία.

Ανώνυμος είπε...

O ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα,του Καρανίκα,του Σκουρλέτη,του Φάμελου,της Ιγγλέζη δεν πρόκειται να καταλάβει ποτέ την σημασία αυτής της επένδυσης.
Τέτοιες αυταπάτες δεν επιτρέπονται