Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

ELDORADO GOLD: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στους καινοτόμους όσο και απαιτητικούς όρους με τους οποίους διεξάγεται στην ΒΑ , η αναβίωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας μέσω της Eldorado Gold, αναφέρθηκε εκτενώς ο Διευθυντής Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας στην Ελλάδα Ιωάννης Μαλεγκάνος, μιλώντας στο “News 247”.

Όπως τόνισε ο κ. Μαλεγκάνος, η βιώσιμη μεταλλευτική δραστηριότητα αποτελεί μονόδρομο για την Eldorado Gold σε όλα τα έργα της, καθώς ταυτίζεται απόλυτα με τις εταιρικές αξίες και την αντίστοιχη κουλτούρα της

Προέκταση αυτής της στοχοπροσηλωμένης φιλοσοφίας, κατά τον Διευθυντή Εταιρικής Υπευθυνότητας της EGO, λογίζεται και ο όρος «υπεύθυνη μεταλλευτική δραστηριότητα», η οποία εδράζεται στο τρίπτυχο:

•Σεβασμός στο περιβάλλον

•Σεβασμός στην κοινωνία και

•Σεβασμός στους μετόχους

Ο κ. Μαλεγκάνος, μεταξύ άλλων,  επισήμανε πως οι εφαρμοζόμενες περιβαλλοντικές πρακτικές της εταιρείας είναι  στο υψηλότερο επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο (“state of the art”) που δύναται να εφαρμόσουν τα πλέον σύγχρονα μεταλλεία ανά την υφήλιο.

Ο Διευθυντής Εταιρικής Υπευθυνότητας της  EGO στην Ελλάδα, μιλώντας για την επίδραση της υγειονομικής κρίσης στους τομείς υγιεινής και ασφάλειας της υπογράμμισε την επιτάχυνση που προκάλεσε στην ενίσχυση της θωράκισης των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων της εταιρείας απέναντι στις επιπτώσεις της πανδημίας.

Συν τοις άλλοις, ο κ. Μαλεγκάνος στάθηκε και στο έργο κοινωνικής αλληλεγγύης της εταιρείας προς το δημόσιο σύστημα υγείας μέσω του έκτακτου ταμείου αρωγής με ένα ποσό που ξεπερνάει τα 250.000 ευρώ!

Ένα έργο και μια προσφορά, που όπως υπογράμμισε, θα συνεχιστεί με βάση τις ανάγκες που θα προκύπτουν.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο του "NEWS 247", που εμπεριέχει και το βίντεο με την συνέντευξη διάρκειας 11 λεπτών του κ. Μαλεγκάνου