Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

ΟΠΕΚ+: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΤΑ 432.000 ΒΑΡΕΛΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ

Ο οργανισμός παραγωγών πετρελαίου ΟΠΕΚ+ συμφώνησε την Πέμπτη σύμφωνα με το CNBC, να σφραγίσει άλλη μια μικρή αύξηση της παραγωγής για τον Ιούνιο, εν μέσω επίμονων ανησυχιών για την ασθενέστερη κινεζική ζήτηση και λίγο αφότου το μεγαλύτερο εμπορικό μπλοκ του κόσμου, η ΕΕ, περιέγραψε προτάσεις για νέες κυρώσεις κατά του ρωσικού αργού.

Η συμμαχία του ΟΠΕΚ και των εταίρων εκτός ΟΠΕΚ, αποφάσισε να αυξήσει τους στόχους παραγωγής κατά 432.000 βαρέλια ημερησίως για τον επόμενο μήνα, εμμένοντας στην υφιστάμενη στρατηγική της σταδιακής άρσης των περικοπών ρεκόρ στην προσφορά.

Η επόμενη συνεδρίαση του οργανισμού θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου.

"Ο ΟΠΕΚ+ είναι απίθανο να προμηθεύσει επιπλέον πετρέλαιο στην αγορά για να επιλύσει οποιαδήποτε στενότητα στην αγορά, καθώς επικρατεί ικανοποίηση για τις τιμές που παραμένουν πάνω από τα 100 δολάρια/bb", δήλωσε σε ερευνητικό σημείωμα ο Ajay Parmar, αναλυτής της αγοράς πετρελαίου στην υπηρεσία πληροφοριών εμπορευμάτων ICIS.

"Οποιαδήποτε ουσιαστική αύξηση της πρόσθετης προσφοράς από τον ΟΠΕΚ+ θα απειλήσει αυτές τις υψηλές τιμές, και έτσι, αντ' αυτού, αναμένεται να συνεχίσουν την αργή ανάκτηση μεριδίου αγοράς καθ' όλη τη διάρκεια του 2022", δήλωσε ο Parmar.

Πηγή: energypress.gr