Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΜΕ 4.433.000 € ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το νέο αποχετευτικό δίκτυο του Νεοχωρίου, ένα εμβληματικό έργο για τον ορεινό όγκο του Δήμου Αριστοτέλη, που θα έχει άμεση θετική επίπτωση στην περιβαλλοντική προστασία της ευρύτερης περιοχής Νεοχωρίου και Παλαιοχωρίου, αλλά και του ποταμού Χαβρία!

Με την υπ’ αρίθμ. 41432/13-04-2023 Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έγινε αποδεκτή η πρόταση του Δήμου Αριστοτέλη για ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, με το ποσό των 4.433.167,79 €.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου του οικισμού Νεοχωρίου συνολικού καθαρού μήκους 5.465,96 μέτρων και την κατασκευή του εξωτερικού αγωγού μεταφοράς των λυμάτων σε αντλιοστάσιο του οικισμού Παλαιοχωρίου και από εκεί στον βιολογικό σταθμό Αρναίας-Παλαιοχωρίου.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή στη Δημοτική μας θητεία. Με υπερηφάνεια ξεκινάμε τις διαδικασίες για ένα ακόμα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο αποχέτευσης, ένα από τα μεγαλύτερα έργα αυτής της δημοτικής θητείας για τον Δήμο Αριστοτέλη και από τα μεγαλύτερα που έγιναν ποτέ στο Νεοχώρι. 

Το έργο έχει υπεροπτική αξία, καθώς είναι σημαντικό όχι μόνο για το Νεοχώρι και το Παλαιοχώρι, αλλά για μια ευρύτερη περιοχή που θα επωφεληθεί, καθώς και για τις κοινότητες άλλων δήμων της Χαλκιδικής που πρόκειται να υδροδοτηθούν στο μέλλον από το φράγμα του Χαβρία. 

 Σχεδιάσαμε, εξασφαλίσαμε τους πόρους και πλέον προχωρούμε ένα έργο που θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών στο Νεοχώρι και προοπτικά συνδέεται με την ποιότητα ζωής πολλών κατοίκων και επισκεπτών της Χαλκιδικής. 

Ευχαριστώ τις τεχνικές μας υπηρεσίες και φυσικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για τη συνέπεια με την οποία προχωρούν σημαντικά θέματα που είχαν αξιολογηθεί στο ανώτερο επίπεδο και είχαν κριθεί ως απολύτως αναγκαία για την ποιότητα ζωής των δημοτών μας. Συνεχίζουμε πάντα με υψηλότερους στόχους.»