Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Γ. ΜΑΛΕΓΚΑΝΟΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ): “ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ελληνικός Χρυσός Γιάννης Μαλεγκάνος μιλώντας στο συνέδριο με τίτλο: “Αποτελεσματικός διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους” ανέπτυξε ολόκληρη τη φιλοσοφία της εταιρείας αναφορικά με την βιώσιμη εταιρική διακυβέρνηση και την πολύ κρίσιμη παράμετρο της σχέσης που οικοδομεί με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο κ. Μαλεγκάνος έκανε λόγο για μια προσπάθεια από την πλευρά της εταιρείας, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διακρίσεις, η οποία δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά μεταλλευτικά χρονικά αναφορικά με τον χρόνο που έχει διατεθεί για να καταγραφούν οι απόψεις των κοινωνικών εταίρων όπως και η εξονυχιστική σημασία που δόθηκε σε κάθε κάθε λεπτομέρεια αυτής της καταγραφής έτσι ώστε να καταρτιστεί ένα σταθερό και ειλικρινές πλαίσιο επαφών “εντός και εκτός προγράμματος πολλές φορές”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ πολλών σημαντικών αναφορών, ο Διευθυντής Εταιρικής Ευθύνης, της Ελληνικός Χρυσός ανέφερε και το σημαντικότερο όλων, κατά την άποψη μας. Τι; Πως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Επενδύσεων (ΕΤΑΑ), η οποία παγκοσμίως έχει τα πιο αυστηρά κριτήρια, όπως είπε σε ό,τι αφορά την εταιρική βιωσιμότητα, μπαίνοντας ως στρατηγικός εταίρος στην επένδυση του μεταλλείου των Σκουριών, επι της ουσίας ενέκρινε ολόκληρο το φάσμα δράσεων και ενεργειών της εταιρείας, όπως αυτό περιγράφεται μέσα στην ΜΠΚΕ.

Με απλά λόγια δεν έκανε καμία χάρη στην Eldorado Gold. Ακριβώς το αντίθετο. Η ΕΤΑΑ εμπνέεται πολύ θετικά, με όρους αγοράς, με το μοντέλο διαχείρισης ανθρώπινων και φυσικών πόρων της Eldorado Gold και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε να εμπλακεί στην εν λόγω επένδυση με ένα ποσό συνολικού ύψους 81, 5 εκ. Δολαρίων Καναδά.

Μια επένδυση που βρίσκεται ανάμεσα στα 10 σημαντικότερα υπό ανάπτυξη έργα χαλκού παγκοσμίως και εκτός όλων των άλλων αναμένεται να έχει συμβολή τόσο στην εφοδιαστική ασφάλεια της Ε.Ε σε κρίσιμες ύλες, όσο και στην επιδιωκόμενη ενεργειακή ουδετερότητα.

Στο βίντεο που ακολουθεί διάρκειας 40 λεπτών εκτός από τις πολύ σημαντικές τοποθετήσεις του στελέχους της Ελληνικός Χρυσός, μπορείτε να παρακολουθήσετε εξίσου ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και άλλων 3 στελεχών των μεγαλύτερων εταιρικών brand name της Ελλάδας.