Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤ. ΒΑΛΙΑΝΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Ορκίστηκαν ο Δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος και τα μέλη του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Αριστοτέλη

Με φόντο τη συλλογή του Ευθύμιου Βαρλάμη «Άγιον Όρος» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, η ορκωμοσία του Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου και των μελών του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Αριστοτέλη.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίους Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος , ο οποίος, σε σύντομο χαιρετισμό του μετά το θρησκευτικό μέρος της τελετής, τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας Δήμου και Εκκλησίας, προς όφελος του λαού, με την Εκκλησία να ασχολείται με το έργο της, αλλά και με την Πολιτεία να σέβεται τον ρόλο της Εκκλησίας και τις παραδόσεις του πιστού λαού και να νομοθετεί υπέρ του λαού.

Στην ομιλία του μετά την τελετή, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας θητείας που δικαίωσε τους πολίτες τους Δήμου Αριστοτέλη και γι` αυτό δικαιώθηκε μεν τον πλέον ηχηρό τρόπο στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Δεν δικαιωθήκαμε ή δικαιώσαμε τους πολίτες επειδή έγιναν όλα τέλεια. Δικαιώσαμε τους πολίτες όμως, επειδή κάθε μας προσπάθεια ήταν ειλικρινής, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα δεν ήταν πάντα το ιδανικό. 

Δικαιώσαμε τους πολίτες, επειδή μας είδαν να δουλεύουμε ακατάπαυστα, να παράγουμε έργο, να είμαστε παρόντες εκεί που ήταν αναγκαία η μέριμνά μας. Μας είδαν να αφιερώνουμε το μέγιστο των δυνάμεών μας για να τους υπηρετήσουμε, χωρίς διακρίσεις, χωρίς απαρχαιωμένους τοπικισμούς και με φανερή προσήλωση στους στόχους που είχαμε θέσει.

Παρά τις αντιξοότητες της υγειονομικής κρίσης, των lock down και της ενεργειακής κρίσης, που εκτίναξαν τα κόστη και για τον Δήμο και έβαλαν πολλές διαδικασίες και πρωτοβουλίες στον «πάγο» για δύο σχεδόν χρόνια! 

Με την ίδια προσήλωση, με την ίδια εργατικότητα και με την εμπειρία και την προετοιμασία της πρώτης θητείας να μας κάνουν ακόμα πιο αποτελεσματικούς, θα συνεχίσουμε και στη 2η θητεία αυτής της Δημοτικής Διοίκησης, που ξεκινά σε λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά!»

Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν και συνέδραμαν στο έργο της Δημοτικής Αρχής στην προηγούμενη θητεία, αλλά και όσους συνέβαλαν στην διάχυση των μηνυμάτων της και στην επανεκλογή στις τελευταίες εκλογές, αναφέρθηκε εν συντομία στο έργο που εξελίσσεται και σ` εκείνο της επόμενης θητείας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για έναν εποικοδομητικό ρόλο της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον οποίο συνέδεσε άμεσα με την παρουσία του Μιχάλη Βλαχόπουλου στην ηγεσία της.

«Μπορεί στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα να ήμασταν αντιμέτωποι, μπορεί να διαφωνήσαμε έντονα για το τι είναι ακριβές και τι όχι, μπορεί να έχουμε πολύ διαφορετική αντίληψη για τους ρυθμούς και τις μεθόδους δουλειάς μας σύγχρονης Αυτοδιοίκησης. Ωστόσο, θα τολμήσω να πω, ότι ο Μιχάλης Βλαχόπουλος προσωπικά, συνέβαλε στο να έχουμε μια προεκλογική αντιπαράθεση για την ουσία των ζητημάτων, για το βεληνεκές των στόχων μας. Προσέδωσε ήθος και επανέφερε την κοινή λογική στο τραπέζι της αντιπαράθεσης.

Το επανέλαβα με ικανοποίηση άλλωστε αρκετές φορές στην προεκλογική περίοδο, πως σε αρκετά θέματα που στο παρελθόν ήταν για κάποιους ευκαιρίες διχαστικών θέσεων, ο Μιχάλης Βλαχόπουλος εξέφρασε θέσεις ενωτικές, καταπραϋντικές και συχνά ελάχιστα διαφορετικές από αυτές που κι εμείς ως Διοίκηση έχουμε εκφράσει στο παρελθόν. Αυτή η αλήθεια, δημιουργεί ευκαιρίες κοινής έκφρασης προς το συμφέρον του Δήμου, σε σειρά θεμάτων και διεκδικήσεων, με τρόπο που θα ενισχύσει συνολικά τη φωνή του Δήμου Αριστοτέλη και με το αποτέλεσμα μόνο θετικό να διαγράφεται.»

Ο κ. Βαλιάνος, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη σύνθεσης δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης που συχνά είναι δέσμια της γραφειοκρατίας της δημόσιας διοίκησης, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της ουσιαστικής αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης, καθώς η Πολιτεία συχνά την επιβαρύνει με νέες αρμοδιότητες, χωρίς όμως, να τις συνοδεύει από την πρόσβαση στους αντίστοιχους πόρους και στη διαχείρισή τους.

Ολοκλήρωσε δε την ομιλία του, ευχόμενος Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο Νέο Έτος με υγεία και προκοπή, για τους παριστάμενους και το σύνολο των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Μιχάλης Βλαχόπουλος τόνισε τη διάθεση της μειοψηφίας να ασκήσει μια εποικοδομητική αντιπολίτευση, η οποία εξαρτάται, όπως είπε, σε μεγάλο βαθμό από τη στάση της πλειοψηφίας και από τον σεβασμό των δικαιωμάτων της μειοψηφίας.

Στην τελετή της ορκωμοσίας, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Χαλκιδικής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Γιώργος, ο Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολος Πάνας, η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Κατερίνα Ζωγράφου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.


Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε ολόκληρη την ομιλία του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Στέλιου Βαλιάνου, στο link: https://fb.watch/p7k9VJsbMX/

Ακολουθούν οι νέες συνθέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Αριστοτέλη για τη δημοτική θητεία 2024-2028:

Δήμαρχος: Στέλιος Βαλιάνος

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΟΜΟΦΩΝΙΑ»

1 Αυγερινός Νικόλαος

2 Θαλασσινός Γεώργιος

3 Τζιτζιρίκας Αστέριος

4 Ζαμάνη Μαρία -Ελένη

5 Ενεχηλίδου Μαρία

6 Μάγγος Μιχαήλ

7 Κωττάκης Κωνσταντίνος

8 Πασχάλης Κωνσταντίνος

9 Αντωνίου Αλέξιος

10 Γιαννούση Ευγενία

11 Καραντώνας Ευάγγελος

12 Κασαμπαλή Ευδοκία

13 Σαραντούδα Μαρία

14 Τζόλας Παντελεήμων

15 Κέκερης Ιωάννης

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ»

1 Βλαχόπουλος Μιχαήλ

2 Ισαακίδου Σοφία

3 Τζίτζος Αριστείδης

4 Τσιριγώτης Ιωάννης

5 Μανωλούδα Αλεξίου Δήμητρα

6 Χαριστάς Ιωάννης

7 Πασχαλίδης Γεώργιος

8 Γιουβανάκης Χριστόδουλος

9 Ευθυμίου Κωνσταντίνος

10 Χριστάρας Δημήτριος

ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Αμμουλιανή

Χριστοδούλου Αντώνιος

Ροδίτης Συνόδης

Ροδοκαλάκης Γεώργιος

Αρναία

Γιαννούση Ειρήνη

Ζωγράφου Αικατερίνη

Σερδάρης Κωνσταντίνος

Τσιφούτη Μαρία

Καλαϊτζής Γεώργιος

Βαρβάρα

Δημάσης Νικόλαος

Παπαευσταθίου Παναγιώτης

Βατάλης Φωκίων

Γομάτι

Πελτέκης Κωνσταντίνος

Μάλτης Γεώργιος

Γιουβαννάκης Ευδόξιος

Ιερισσός 

Σουλτάνη Αφροδίτη

Οικονομίδης Λεόντιος

Τζέλιος Ιωάννης

Κάρλα Βασιλική

Λαγόντζος Γεώργιος

Μεγάλη Παναγία

Λεμονής Δημήτριος

Παπαοικονόμου Γραμματική

Δεμίρη Ελένη

Χαριστά Σμαράγδω

Χαριστάς Άγγελος

Νέα Ρόδα

Παρθενιάδης Κυριάκος

Τσοπουρίδης Ιωσήφ

Μπούλης Βασίλειος

Νεοχώρι

Καραντώνας Δημήτριος

Ιωαννίδης Παναγιώτης

Γκέγκα Ελένη

Ολυμπιάδα

Πετράκης Ιωάννης

Κανέλλης Γεώργιος

Μαγουνάκης Αριστείδης

Ουρανούπολη

Ισαακίδου Παρασκευή

Λυκάκη Τσιβίλογλου Χρυσαυγή

Ζαχαριάδου Άννα

Παλαιοχώρι

Κατσιαρμάς Γρηγόριος

Ρίμπας Σταμάτης

Τζιουρτζούμης Δημήτριος

Πυργαδίκια

Δεβελέκης Γεώργιος

Στρατηγάκης Γεώργιος

Πράπα Καρανάσου Χριστίνα

Στάγειρα

Φαναράς Δημήτριος

Τουπλικιώτης Αθανάσιος

Τεκτονίδης Πέτρος

Στανός

Τριανταφυλλίδης Δημήτριος

Γερακούδης Δημήτριος

Μπήτιος Αθανάσιος

Στρατονίκη

Αντωνίου Νικόλαος

Τσέλιου Βασιλική

Λιούρας Αθανάσιος

Στρατώνι

Ποδαράς Σπυρίδων

Παράσχου Ευστάθιος

Κυρίδης Γρηγόριος