Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΜΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ & ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ

Η 4η Δεκεμβρίου κάθε χρόνο σηματοδοτεί έναν πολύ σημαντικό εορτασμό για τη ΒΑ Χαλκιδική και ειδικότερα για τους κατοίκους των Μαδεμοχωρίων. Αυτή την μέρα τιμούν με κάθε ευλάβεια αλλά και λαμπρότητα την προστάτιδα τους. Την μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα. Το μεγάλο "καταφύγιο" των μεταλλωρύχων. Των διαρκών ευχών και των προσευχών τους για υγεία, προστασία και δημιουργία.

Επίκεντρο και των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων θα είναι το Στρατώνι και η εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στην οποία θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου.

Βέβαια, το παρόν αναμένεται να δώσουν και αξιωματούχοι του Δήμου Αριστοτέλη, της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής, εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου και βεβαίως των ενόπλων δυνάμεων, καθώς η Αγία Βαρβάρα είναι η προστάτιδα και του πυροβολικού

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει αρτοκλασία, η καθιερωμένη λιτάνευση στους κεντρικούς δρόμους του Στρατωνίου της εικόνας της προστάτιδας των μεταλλωρύχων και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί στο κτίριο του ΟΑΕΔ.

Χρόνια Πολλά! Η χάρη της Αγίας Βαρβάρας να προστατεύει και να στηρίζει τους εργαζόμενους στα μεταλλεία αλλά κι όλο τον κόσμο! Και του χρόνου με υγεία, με δύναμη, με ενότητα και με πίστη!