Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ - ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΓΟΜΑΤΙ ΚΑΙ ΙΕΡΙΣΣΟ

«Η προσθήκη 140 νέων οικοπέδων στον οικισμό του Γοματίου, αποτελεί έναν ακόμα σημαντικό σταθμό, στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για τις επεκτάσεις των οικισμών του Δήμου, λίγες μέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης για την μελέτη επέκτασης της Ιερισσού. Οι επόμενοι σταθμοί θα αφορούν στην Ουρανούπολη και στην Αμμουλιανή.»

Αυτό επισημαίνει ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, με αφορμή την έκδοση της Πράξης Εφαρμογής για τα 140 νέα οικόπεδα που εντάσσονται στο σχέδιο πόλης του Γοματίου.

«Πρόκειται για νέα οικόπεδα, τόσο για οικιστική χρήση, όσο και για ενδεχόμενες επενδυτικές επιλογές, σε έναν τόπο που διατηρώντας έναν ορεινό χαρακτήρα, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα», συμπληρώνει ο κ. Βαλιάνος. 

«Η επιτυχία αυτή, ήρθε με σωστό συντονισμό από τη Διοίκηση, αλλά και μεθοδική και επίπονη δουλειά του προσωπικού και της τεχνικής υπηρεσίας, παρά το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουμε όπως οι περισσότεροι δήμοι της χώρας. Πετύχαμε αθόρυβα σημαντικές εξελίξεις κόντρα σε έναν γραφειοκρατικό κυκεώνα. 

Με την ίδια μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα θέτουμε τους επόμενους στόχους: αφενός να ξεμπλοκαριστεί η επέκταση της Ουρανούπολης και αφετέρου να ολοκληρωθεί η οριοθέτηση του ρέματος στην Αμμουλιανή ως τελευταίο στάδιο για την ολοκλήρωση της μελετητικής διαδικασίας για την επέκταση του σχεδίου πόλης στο νησί μας. 

Φιλοδοξούμε όμως, πριν το τέλος αυτής της θητείας, να έχουμε θετικά νέα και για τους αντίστοιχους στόχους, σε οικισμούς της ορεινής ζώνης του Δήμου μας.»