Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ: 170 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Όπως ανακοίνωσε ο Joaquim Nunes de Almeida, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε. Συμβουλίου του CRM act, μετά την η πρώτη καταληκτική ημερομηνία της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων για Στρατηγικά Έργα, η Επιτροπή έχει λάβει συνολικά 170 αιτήσεις.

Οι αιτήσεις καλύπτουν τις περισσότερες από τις στρατηγικές πρώτες ύλες που προσδιορίζονται στο παράρτημα I του CRMA και καλύπτουν όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας: εξόρυξη (77 εφαρμογές), επεξεργασία (58 εφαρμογές), ανακύκλωση (30 εφαρμογές) και υποκατάσταση (5 εφαρμογές).

Οι περισσότερες από τις αιτήσεις έργων (121) βρίσκονται στην ΕΕ, αλλά υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον και από χώρες εκτός ΕΕ, με 49 αιτήσεις.

Όλες οι αιτήσεις που ελήφθησαν θα ελεγχθούν κατ’ αρχήν ως προς την πληρότητά τους και στη συνέχεια θα αξιολογηθούν σε συνεργασία με εξωτερικούς, ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την αξιολόγηση, η Επιτροπή θα καταρτίσει τον πρώτο κατάλογο των επιλεγμένων στρατηγικών έργων. 

Η αξιολόγηση της Επιτροπής θα συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου CRM, που προβλέπεται για τον Νοέμβριο. Λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη του ΔΣ του E. Board, στη συνέχεια θα καταρτιστεί ο πρώτος κατάλογος Στρατηγικών Έργων στο πλαίσιο του CRMA και αναμένεται να δημοσιευθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ίδωμεν!

Αναδημοσίευση από: oryktosploutos.net