Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ...»

Ούτε δωρεάν δεν τρώγονται πια..., οι πατάτες του "Παρατηρητηρίου..."
Έχει πάρει το φτυάρι και ξεθάβει, ότι είδους «πατάτα», μπορεί να φανταστεί κανείς...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη χρονική τους σειρά...

Η πρώτη πατάτα... βγήκε στην επιφάνεια την περασμένη Παρασκευή και έφερε την υπογραφή(???) ενός πρώην κατοίκου του Στρατωνίου, ο οποίος μετά από είκοσι χρόνια απουσίας του από την κοινότητα, «θυμήθηκε» τώρα... και συνέταξε(???) ένα κείμενο απωθημένων,
 με μπόλικη δόση κιτρινισμού.(Δείτε εδώ)
Η επιλογή του να δημοσιευθεί η «ετεροχρονισμένη» και αρκετά καθυστερημένη... «τρέλα» του, από το «Παρατηρητήριο...», είναι απόλυτα δικαιολογημένη..., καθώς η προπαγάνδα, ο κιτρινισμός και τα ασύστολα ψεύδη είναι τα πολυχρησιμοποιημένα  εργαλεία χειραγώγησης των κοινωνιών κατά της ανάπτυξης, από το blog του πανεπόπτη οφθαλμού.

Η δεύτερη πατατιά η συνέντευξη που πήγε να δώσει στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης. Το κορυφαίο του βατερλό. Τραγικός με όλη τη σημασία της λέξης. Εκεί ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχθηκε την ενέδρα που έστησε στους εργαζόμενους  με τον παπά και το δικηγόρο από την Πάτρα..., για να ακουμπήσει νομικά την εταιρεία. 

Ενώ δεν παρέλειψε να δείξει πόσο επιλήσμονας είναι και εχθρικός ταυτόχρονα, απέναντι στους Μαδεμοχωρίτες, που βρήκαν δουλειά στα μεταλλεία, λέγοντας ότι προσλήφθηκαν 150, αντί για 260, που είναι ο σωστός αριθμός... και πολλά άλλα! (Δείτε εδώ

Η τρίτη πατάτα, που επιχείρησε να μας ταΐσει ήταν η έκθεση πραγματογνωμοσύνης, που συνέταξε ο ίδιος ο ιδρυτής του «Παρατηρητηρίου...», πριν από δύο μήνες και μας την ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή... Πονηρός γαρ, γνώριζε ότι η νομιμότητα δεν είναι με το μέρος του και τη συνέταξε καλού κακού..., μήπως και του φανεί κάπου «χρήσιμη». Έπεσε διάνα... Με τη διαφορά, ότι το Δασαρχείο Αρναίας τον αδειάζει μια για πάντα, μετατρέποντας τη ρητορική και τις απόψεις του «διηγήματα πατάτας» μόνο για κατανάλωση από αγρίους... (Δείτε εδώ)

  

Η τέταρτη του πατάτα είναι και η πλέον κλασική σε γεύση... Όποιος του κάνει τη «δουλειά» του είναι καλός και σωστός, ο οποίος πάει να εφαρμόσει τις αποφάσεις του κράτους και όχι τις δικές του, είναι «εχθρός» του και πρέπει να γίνει «εχθρός» όλης της κοινωνίας. Τελευταίος, κατά συνθήκη φίλος του, που έγινε  εχθρός του, ο Δασάρχης Αρναίας κ.Αγαλής.   Τώρα τον έχει επικηρύξει... και προσπαθεί να τον εξοντώσει κοινωνικά και επαγγελματικά. Μια περίπτωση ανάλογη και με εκπληκτικές ομοιότητες με τη γραμματέα του ΥΠΕΚΑ την κ.Καραβασίλη. (Δείτε εδώ)



H  πέμπτη πατάτα είδε το «φως» σήμερα... Μέσω της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», όπου ούτε λίγο ούτε πολύ έχουμε ένα αναμάσημα - συνονθύλευμα απόψεων του «Παρατηρητηρίου...», που πυκνά-συχνά διαμαρτύρεται για τη φίμωση του από τα  «ελεγχόμενα» ΜΜΕ...

Ξεχνάει βέβαια, ότι όταν δημοσιεύονται οι θέσεις του, υπό τη μορφή «άρθρου» ή «ρεπορτάζ», από κανάλια (ΕΤ3),εφημερίδες (Δρόμος της Αριστεράς, Αυγή, Ελευθεροτυπία παλιότερα κ.ο.κ.), site, blog, ποτέ δεν υπάρχει η άποψη της πλειοψηφίας του λαού της ΒΑ Χαλκιδικής, που θέλει να εργαστεί και να ζήσει στον τόπο της.  Αν υπάρχει, διατυπώνεται με τέτοιο τρόπο, που καλύτερα είναι να μην υπήρχε...

Το ίδιο ακριβώς είδαμε και σήμερα στο «Ποντίκι». Δεν τηρούνται καν τα προσχήματα της περίφημης δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Και να αναρωτιόμαστε ολόκληρο «Ποντίκι», έχει μετατραπεί σε ανταποκριτή του «Παρατηρητηρίου...» στην Αθήνα; (Δείτε εδώ).

Εκτός εάν δημοσιεύει τις επιθεωρήσεις... του συγκεκριμένου blog, στο πλαίσιο της σάτιρας, που περιέχει στην ύλη της η ίδια η εφημερίδα.... (Εβδομαδιαία Πολιτική Σατυρική Εφημερίδα) Έτσι αλλάζει το πράγμα και καλώς το κάνει η συγκεκριμένη εφημερίδα.

Ότι και να κάνει, οι «πατάτες» του δεν τρώγονται.... Ούτε από το κίνημα της πατάτας... Και ο ίδιος το ξέρει και γι’ αυτό έχει παρανοήσει πια... Που θα πουλήσει την «παραγωγή» των ψεμάτων του, που για κακή του τύχη νομοτελειακά βγαίνουν και από μόνα τους στην επιφάνεια;

 Ας πρόσεχε....

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει ακομα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ πατατα.
Η Π Ο Λ Τ Ι Κ Η !!!!!
δεν" ειναι το μπλογκ πολιτκο αν και στελνει πολιτικα μηνυματα"
δεν μας ενδιαφαιρει ο υπαρκτος σοσιαλισμος . τοτε προ ςτο τι "θα τα πουμε την κυριακη στισ καλπες. ?

Δειτε τα σχολια κατω απο το αρθρο του antigold
"χαλκιδικη υπο ξενη κατοχη'
πως αντιμετοπιζετε αρχικα ο εχθρος και μετα ο φιλος χαχα.Ε.

Ανώνυμος είπε...

τελικά το παρατηρητήριο έχει πιο μεγάλη δύναμη και απο την eldorado!!

Είναι πίσω απ' όλα και καθοδηγεί τους πάντες, ποντίκια, εφημερίδες, αριστερές οργανώσεις, sites, blogs...

Μήπως να κατέβαινε στις εκλογές;

ΥΓ: ρε πάτε καλά; τόσος κόσμος είναι ενάντια σε αυτό και εσείς πίσω απ' όλα το παρατηρητήριο βλέπετε;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Φιλέ σχολιαστή δεν είμαστε σίγουροι για το εαν το "Παρατηρητήριο..." έχει μεγαλύτρη δύναμη απο την Εldorado...

Αυτό για το οποίο είμαστε βέβαιοι ώς πολίτες αυτού του τόπου είναι πως το "Παρατηρητήριο..." είναι η ρίζα του κακού, της παραπλάνησης και της μαύρης προπαγάνδας που ασκείται στην περιοχή.

Μπορεί να διαφωνείς. Είναι σεβαστό. Αυτά όμως που σου προαναφέραμε δεν είναι και λίγα κατά την άποψη μας. Και πάλι επιεικής είμαστε μαζί του, σε σχέση με το κακό που έχει κάνει τον τόπο.

Θείος Αδάμ είπε...

Δεν θέλαμε να μπούμε σε αυτόν τον πόλεμο εντυπώσεων που κάνετε εδώ και μερικούς μήνες. Θα μπούμε με αφορμή το σχόλιο του χαχανούλη 3 Μαΐου 2012 1:17 μ.μ. ο οποίος κάνει παρατήρηση για το πώς αντιμετώπισαν τη συζήτηση που είχα με την ευα στο Παρατηρητήριο.
Με απλά λόγια δεν βλέπει το πώς αντιμετωπίζετε εσείς τα σχόλια του και κατηγορεί το παρατηρητήριο που έκανε μια υπενθύμιση (παράκληση θα έλεγα) να μην κάνουμε πολιτικές συζητήσεις. Λες και έκοψαν κανένα σχόλιο κάποιου.
Υ.Γ. δεν με πολύ ενδιαφέρει να απαντήσετε. Γιατί τίποτα ‘’παπάδες’’ επικοινωνιακούς θα ξεφουρνίσετε σε χαμηλούς τόνους.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Κύριε Αδαμ εκλαμβάνουμε ως "εγκώμιο" το σχόλιο σας και σας ευχαριστούμε πολύ!