Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΥΛΟΓΙΑ Ή ΚΑΤΑΡΑ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ;

Ολόκληρη κοσμητεία, μια νεκροκεφαλή δε βρήκε να βάλει στην αφίσα;;;
 Μη γελιέστε Μαδεμοχωρίτες δεν υπάρχει καμία απορία...

Με βάση την αφίσα που δημοσιεύτηκε σήμερα από την κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, που έχει αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης, νομίζουμε ότι δε χρειάζεται και πολύ να αντιληφθεί κάποιος, τι είδους κλίμα καλλιεργείται για μεθαύριο στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ...

Ένα κλίμα αφορισμού της μεταλλευτικής δραστηριότητας, με τη συμμετοχή των γνωστών "πουριτανών του περιβάλλοντος", οι οποίοι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, για να καθυστερήσουν μια ώριμη επένδυση, που ήδη προσφέρει εργασία σε 630 οικογένειες του δήμου μας, με την προοπτική να δώσει εργασία, η  επέκταση αυτής της δραστηριότητας, σε πολλές περισσότερες...

Μια ημερίδα, που με βάση τα όσα πληροφορούμαστε, δε θα διαφέρει σε τίποτα από αυτές που στήνουν κατά καιρούς ο ιδρυτής του "Παρατηρητηρίου..." και οι πρόθυμοι φίλοι του. 

Τόσο πρόθυμοι που βγάζουν "πορίσματα" και "γνωμοδοτήσεις" κομμένες και ραμμένες στην ρητορική του "Παρατηρητηρίου..." και ετοιμάζουν ημερίδες επιστημονικού ενδιαφέροντος, σε χρόνους που επιθυμεί ο ίδιος... 

Θυμόμαστε πως από πέρσι (δείτε εδώ) μεθόδευαν αυτήν την δήθεν ενημερωτική ημερίδα με διοργανωτές και βασικούς ομιλητές, άτομα που πρόσκεινται στο αντιμεταλλευτικό μπλοκ. Και τώρα μέσα σε 6 μέρες από την ημέρα που ανακοινώθηκε η πρόθεση τους, είναι έτοιμοι... (δείτε εδώ)

Για να ακούσουμε όλους τους μεταλλειοφοβικούς "επιστήμονες"(δείτε εδώ), οι οποίοι εκτός από ισχυρισμούς και αερολογίες δεν  έχουν δημοσιεύσει μέχρι σήμερα, ούτε μια σοβαρή επιστημονική δημοσίευση, επάνω στα θέματα με τα οποία εσχάτως ασχολούνται.

Και όλα αυτά εν μέσω προεκλογικής περιόδου... 

Κύριοι δεν είμαστε αφελείς, τους παριστάνουμε για την οικονομία της κοινωνικής μας ειρήνης. Εσείς όμως το έχετε παρατραβήξει το σχοινί!

2 σχόλια:

theod30 είπε...

ποιες οικογενειες θα βρουν δουλεια δεν ξερεις πως γινονται οι προσληψεις να σου πω εγω που παρακολουθω χρονια θα καραφλιασεις?αστο φιλε ειναι για μερικους οι υπολοιποι κοιτανε.ολοκληρη στρατωναρα καργα υπερ των μεταλλειων κι οι νεες γενιες που τους γνωριζω ειναι σε αλλες πολεις.αφου ξερεις ρε φιλος πρεπει να χεις συγκεκριμενη δραστηριοτητα κι επιθετο κι ας μην αξιζεις...πωσ θα σου φαινοτανε αν οι προσληψεις ειχαν πανελλαδικο χαρακτηρα υπαρχει περιπτωση να γινει αυτο στο λεω οχι οι προσληψεις ειναι το καλυτερο οπλο με σιγαστηρα.αλιμονο στο βουνο που θελουν να το φανε για συμβασουλες...

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Τheod 30 τα απωθημένα σου δεν κρύβονται. Αυτό όμως αφορά εσένα προσωπικά και κανένα άλλο. Και δεν γίνεται αυτά να καθορίζουν ή να αποτελούν μια ορθολογική βάση δεδομένων για το πώς γίνονται οι προσλήψεις στις μέρες μας και όχι πρίν από μια δεκαετία. Εμείς αυτό που γνωρίζουμε και ξέρουμε είναι πως έχουν προσληφθεί Μαδεμοχωρίτες κατ' αναλογία, απ όλα τα χωριά και όχι βέβαια μόνο από το Στρατώνι. Ακόμη και αυτοί που το αμφισβητούν..., (ξέρεις ποιοί...)το γνωρίζουν πολύ καλά. Καιρός είναι να το μάθεις και εσύ.

Ο πανελλαδικός χαρακτήρας υπάρχει απ' όσο γνωρίζουμε και σε αυτές τις προσλήψεις. Αλλά βάση της ΚΥΑ είναι πολύ μικρός αναλογικά. Μόλις το 10%. Είναι κακό; Σε ενοχλεί; Εμάς καθόλου.Προτεραιότητα και έτσι είναι το σωστό και το δίκαιο,πρέπει να'χει ο κόσμος της περιοχής μας. Η ανεργία και η πείνα μας έχει κυκλώσει. Να 'σαι καλά Τheod 30.