Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, Η ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ...

Όλο το ..."μέλι" είναι  αλληλεγγύη και η ενότητα μας !!!
Αυτό που διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του halkidikinews.gr για την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζομένους του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Νικήτης, με θέμα την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, δεν μας προκάλεσε έκπληξη ή ρεβανσιστικές διαθέσεις...

 Κάποιοι θα το περίμεναν εξαιτίας της πρόσφατης ανακοίνωσης- «καταπέλτη» του συνεταιρισμού εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

 Ενδεχομένως να κρίνουν με βάση τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά. Σ' εμας πάντως αυτή η πληροφορία, προκάλεσε περισσότερο λύπη και προβληματισμό. Το γράφουμε και το εννοούμε.


H προσφυγή των εργαζομένων με τη συμπαράσταση του συνδικαλιστικού τους φορέα (ΟΣΕΓΕ) στην επιθεώρηση εργασίας, επειδή αυτή η απόπειρα, όπως καταγγέλλουν, έγινε μονομερώς και χωρίς τη συναίνεση τους, σίγουρα δεν είναι η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για κανένα. Ούτε για το συνεταιρισμό, ούτε για τους εργαζομένους. Κατά την άποψη μας είναι ένα επιπλέον πλήγμα για την οικονομία ,τόσο σε τοπικό όσο και σε επίπεδο αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής.

Τα πάντα γύρω μας «φωνάζουν», ότι η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα προς το χειρότερο. Ακόμη και φαινομενικά υγιείς οικονομικές δραστηριότητες, όπως η μελισσοκομία περνούν από τη βάσανο της οικονομικής δυσπραγίας. Όλα είναι τόσο ρευστά. Γι’ αυτό το λόγο επιμένουμε και λέμε ότι σ’αυτούς τους καιρούς, είναι περιττό και μάταιο, η μία οικονομική δραστηριότητα (πχ τουρισμός, μελισσοκομία) να επιχειρεί να βγάλει τα μάτια της άλλης... (πχ μεταλλευτική δραστηριότητα), επειδή το επιθυμούν κάποιοι δήθεν επαΐοντες του περιβάλλοντος και της οικονομίας...

Οι καιροί που βρισκόμαστε έχουν ξεπεράσει τα στερεότυπα, που εκφράζουν, αυτοί οι αιθεροβάμονες κύκλοι. Απαιτείται δημιουργική σύνθεση. Να στηρίξει ο ένας τον άλλον. Οι πολεμικές κραυγές, που οι κύκλοι της στείρας άρνησης, θέλουν να μας επιβάλλουν, είναι πέρα και έξω από το κλίμα που ζούμε. 

Η αλληλεγγύη ανάμεσα μας είναι η βασική προϋπόθεση για να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες, που ορθώνονται μπροστά μας. Αυτό είναι καλό και θεμιτό να το θυμούνται και όλοι αυτοί, που συμπεριφέρονται ως παρασυρόμενοι από άτομα, που δεν έχουν να επιδείξουν, δυστυχώς ακόμη, καμία εποικοδομητική προσφορά στην οικονομική ζωή της Χαλκιδικής.

Το blog μας θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Καλούμε ακόμη και αυτούς που μας πολεμούν και επιθυμούν τη σιωπή μας, να παραμερίσουν τις εμφυλιοπολεμικές τους διαθέσεις. Μας οδηγούν σε πλήρες αδιέξοδο. Η κατάσταση απαιτεί διάλογο και λύσεις. Οι εμμονές και οι αφορισμοί ανήκουν στο χθες. Το ιδανικό θα ήταν να γκρεμίσουμε τα τείχη, που υπάρχουν ανάμεσα μας. Ας το πράξουμε, επιτέλους... Οι καιροί ου μενετοί...