Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ...???

Πως καταντήσαμε έτσι...???
Το χθεσινό επεισόδιο που σημειώθηκε έξω από καφετέρια της Ιερισσού είναι πολύ δυσάρεστο και καταδικαστέο πέρα από κάθε άποψη.


Το "που φτάσαμε" και το "πως καταντήσαμε" είναι τα ερωτήματα που στριφογυρίζουν τις τελευταίες ώρες στο μυαλό μας.   


Κατά τη γνώμη μας, αν υπάρχει κάτι που προκαλεί όντως "ανατριχίλα" δεν είναι οι σπαρταριστές λεπτομέρειες του συμβάντος, έτσι όπως περιγράφονται από το "παρατηρητήριο...", αλλά το γεγονός ότι μεσολάβησε καραμπίνα για να "επιλυθεί" η ...ιδεολογική διαφορά νεαρών ατόμων, που πλακώθηκαν αρχικά στο ξύλο για να υπερασπιστούν ή  να αντιταχθούν την αντίληψη - ιδέα που έχει τεχνητά καλλιεργηθεί, ότι μεταλλεία = θάνατος


Εκτός βέβαια από το τι άλλο τραγικότερο θα μπορούσε να είχε επακολουθήσει.

Έχουμε τόσα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε ως κοινωνία ανθρώπων και όλα αυτά έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, καθώς έχουμε παγιδευτεί στους ιστούς του διχασμού και της πόλωσης για το μεταλλευτικό ζήτημα.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο μηδέν(0). Νέοι άνθρωποι αντί να ενώνουν την ενεργητικότητα και τα οράματα τους για να βγούμε από τα αδιέξοδα, που έχουμε περιέλθει, να παίζουν ξύλο μεταξύ τους και να βγάζουν όπλα στην επιφάνεια για να λύσουν διαφορές επάνω σ' ένα κατασκευασμένο ζήτημα, που ταλαιπωρεί μια ολόκληρη περιοχή και τους κατοίκους της, εξαιτίας των ψεύτικων διλημμάτων και των φοβικών συνδρόμων, που απορρέουν από τη διακίνηση του.

Ευχόμαστε η παρέμβαση της δικαιοσύνης σ' αυτήν την υπόθεση να ρίξει επιτέλους φως και να θέσει επί τάπητος το ζήτημα το ποιος η ποιοι έχουν την ηθική αυτουργία σ' αυτό το κατάντημα.

Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης όχι μόνο λόγω της σοβαρότητας της, αλλά και γιατί όπως μαθαίνουμε τόσο η οικογένεια του φερόμενου δράστη, που συνελήφθη και κρατείται στο Α.Τ. της Ιερισσού, όσο και οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία είναι εξοργισμένοι με τα ψέματα και τις συκοφαντίες, που όπως μας μάθαμε, λένε ότι έχουν συμπεριληφθεί μέσα στην ανάρτηση του "παρατηρητηρίου...".

Θα επανέλθουμε όταν θα έχουμε περισσότερες και ακριβείς πληροφορίες για το συμβάν και κλείνουμε αυτή τη δημοσίευση με την ευχή να μην ξαναχρειαστεί ποτέ να αναφερθούμε σε κάτι ανάλογο στο μέλλον.



13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο χθες αυτο σκεφτοσουν Αριστοτέλη;
Ουστ ρε ρμαδιααααα...
Ψωμοτυρι την ειχε την τφεκια η Γιαννακς...
Το ειπε και το κανε!
Bye bye

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Φίλε σχολιαστή @9:41

Δεν είχαμε το χρόνο να σκεφτούμε κάτι τέτοιο, μελετούσαμε "παρατηρητήριο...", "Ιερισσιώτες", "Ενεργούς Πολίτες Αρναίας" κλπ που ξεχειλίζουν από "πολιτισμό" και "μετριοπάθεια" και "φιλικά αισθήματα" προς τους κατοίκους των Μαδεμοχωρίων. Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο σου λυπούμαστε που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον εκτροχιασμό της σκέψης σου.

Ανώνυμος είπε...

Σε Μαγαλοπαναγιώτες τρέλα δεν πούλησε ποτέ κανένας! Αυτό να μην το ξεχνούν τα παιδιά της Ιερισσού

Ανώνυμος είπε...

Καλα κατουρα και λιγο καημενε

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ από χθες τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο και διακρίνω μια προσπάθεια υπεράσπισης από τους ανθρώπους που τάσσονται υπέρ της εταιρίας να είναι υπέρ του ενός μαλάκα που τράβηξε όπλο, σε μια καφετέρια που είχε μέσα παιδιά. Ευτυχώς βρέθηκαν κάποιοι ψύχραιμοι και του το άρπαξαν από τα χέρια. Όπως επίσης γράφεις: 'οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία είναι εξοργισμένοι' και άλλες ψευτοπαπαριές που γράφουν διάφοροι. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το γεγονός είναι ταυτισμένο με την υπόθεση μεταλλεία και ότι κάποιοι προσπαθούν να το ταυτίσουν με αγανάκτηση. Το αν η εταιρία λοιπόν τάσσεται υπέρ των γεγονότων αυτών θα φανεί στην συνέχεια από την στάση της και την στάση των εργαζομένων της. Εκείνο που θέλω να πω εντελώς φιλικά είναι πως αν κατά τύχη υπήρχε θύμα ανεξαρτήτου μεριάς την άλλη μέρα θα τα έπερνε όλα η κατρακύλα. Αν και προσωπικά πιστεύω πως στον τόπο μας η μεταλλουργεία είναι απαραίτητη αλλά διαφωνώ κάθετα με της νέες μεθόδους εξόρυξης. Και να ξέρεις πως με τα νταηλίκια και με τον τσαμπουκά κάποιων στυλ Ι.Ψ. ο κόσμος εξαγριώνεται περισσότερο και παλεύει όχι μόνο για να μην γίνουν τα μεταλλεία αλλά και για το δίκαιο και για την ελευθεριά.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Φίλε @1:41

Η κατρακύλα μας έχει πάρει εδώ και καιρό... Και αν δε σου έχει φανεί είναι γιατί αυτοί που λές ότι είναι υπερ της εταιρείας, ενώ στην πργματικότητα είναι υπέρ της ανάπτυξης και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου όλης της ΒΑ Χαλκιδικής, πατάνε πάντα φρένο στην αντίδραση τους. Οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές και όσο βγαίνουν περισσότερες πληροφορίες για το επεισόδιο και σε σχέση με τα όσα έγραψε ο πυλώνας χειραγώγησης (παρατηρητήριο) τόσο μεγαλώνει η οργή αυτών των ανθρώπων. Εμείς ως πρωτοβουλία πολιτών ποτέ δε μιλήσαμε, ούτε απειλήσαμε κανένα για πόλεμο και είμαστε οι πρώτοι που μιλήσαμε για καταδίκη του συμβάντος. Τετοια στάση δεν έχουμε δει ποτέ απο κανένα σας και τα συμβάντα δεν είναι λίγα. Δε ζήτησε ποτέ κανείς μια συγγνώμη για το βγαλμενο μάτι του παιδιού από τη Μ.Παναγία. Δεν καταδίκασε ποτέ κανείς τις πέτρες που πέσανε στο λεωφορειάκι που πήγαινε τους μεταλλωρύχους στα σπίτια τους και τόσα άλλα. Κατα συνέπεια μην ακκίζεσαι φίλε. Κοίτα λίγο αυτά που έχετε κάνει εσείς οι 30... και άσε τις υποδείξεις προς την πλευρά μας. Σ' ευχαριστούμε για το σχόλιο σου.

Ανώνυμος είπε...

11:24 Κράτα τις εξυπνάδες σου για αλλού. Οι μαγκιές σας τελειώσανε η Μ.Παναγία σας έχει βάλει χ.

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά για τα καμώματα της εταιρίας. Η αρχή είναι ακόμα, τώρα άρχισε ο πόλεμος!

Για την ανάπτυξη που είπες δεν θα το σχολιάσω, ειλικρινά δεν αξίζει τον κόπο.

Πριν το θέμα των Σκουριών δεν υπήρχε η ανατριχίλα και η κατάντια κύριε Πολίτη του Αριστοτέλη, με το που άνοιξε το θέμα "Σκουριές", άνοιξε και η διαμάχη ανάμεσα στους ανθρώπους.

Όλοι αγωνίζονται για το δίκιο τους όμως ξέρετε τι θα συμβεί, ξέρετε τις επιπτώσεις, ξέρετε ότι υπάρχει πληθυσμός εκεί έξω που δεν το θέλει για κάποιους ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ λόγους όπου μερικοί μερικοί λόγο συμφερόντων δεν ενδιαφέρονται.


Όλα θα φανούν στην πορεία!




Ανώνυμος είπε...

Εννοείται πως εχεις κυρηξει πολεμο απ την ωρα που μπηκατε με τη βια στις σκουριες.
Η τοπικη κοινωνια θα σας σουταρει.


Αυτο το θυμασαι?
http://politesaristoteli.blogspot.gr/2012/06/blog-post_1190.html

Ανώνυμος είπε...

Τσιράκια του Τολη. Προσοχη! Ο Δεντιας αγριεψε, θα τρεξετε παλι...
νομιζουν εκει 3-5 000 της Ιερισσου οτι θα καθορισετε την πολιτικη του κρατους....χαχαχαχα, θα γινετε και εσεις "αιχμαλωτοι" πολεμου"...?

Ανώνυμος είπε...

εντελώς πληροφοριακά δεν ανήκω στους 30. Ο 1:41 ευχαριστώ!!!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον 4 Φεβρουαρίου 2013 - 12:03 μ.μ

1.Μάλλον ζείς σ' άλλη περιοχή. "Τώρα άρχισε ο πόλεμος" μας λές, προφανώς οι μολότοφ μέσα στο δάσος, τα σπασμένα και τα καμένα αυτοκίνητα (από μολότοφ) και τροχοσπιτα οι απειλές και βρισιές σε εργαζόμενους που ζουν στην Ιερισσό για σένα είναι ανάξια λόγου... "Ενδιαφέρουσα" λογική.

2.Μας λές πριν από το θέμα "των Σκουριών δεν υπήρξε ανατριχίλα". Έχεις ένα δίκιο εδώ. Μέχρι τότε ο ιδρυτής του "παρατηρητηρίου..." και πνευματικός σας ηγέτης δεν είχε δώσει το πράσινο φώς για την απαρχή των εχθοπραξιών. Να μην ξεχάσω ότι όσοι πήγατε τότε στις Σκουριές είχατε πάει με "εκδρομική διάθεση" έχοντας στήσει ντάνες από πέτρες και κρατώντας καδρόνια στα χέρια. Και το πιο σημαντικό ίσως να ανακόψουν με το "έτσι θέλω" εργαζόμενους από το χώρο εργασίας τους. Λαμπρά!

3. Στο μόνο που συμφωνούμε μαζί σου είναι στη φράση που χρησιμοποιείς στο τέλος " ο καιρός θα δείξει". Όντως θα δείξει τα συμφέροντα που κρύφονται πίσω από την συντήρηση του ιδεολογικού φανατισμού που σας χορηγεί ο ιδρυτής του παρατηρητηρίου και οι δορυφόροι του. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο φίλε σχολιαστή.

Και πάλι σ' ευχαριστούμε για το σχόλιο σου.

Ανώνυμος είπε...

@ 12:05 Επειδή δεν ξέρεις ότε τι λές, ούτε το γράφεις άκουσε τον καθοδηγητή για να στανιάρεις http://politesaristoteli.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5902.html