Τρίτη 23 Απριλίου 2013

"ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΤΟΥ ΧΥΔΗΝ ΣΠΕΤΑΚΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ" (email)

Μια πολύ καλή φίλη και αναγνώστρια του blog έστειλε μέσω email ένα εξαιρετικό κείμενο σκέψεων, που έχουν προκληθεί στην ίδια από την αλλοπρόσαλλη στάση των... αρχι - οικολόγων και τις συνέπειες που έχει επιφέρει στο κομμάτι της κοινωνίας της Ιερισσού, που εφαρμόζει τυφλά τις εντολές τους.

Το άρθρο αγγίζει ακριβώς την "καρδιά" του προβλήματος. 

Την ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να ξαναδημοσιεύσουμε νέες σκέψεις της.

Ακολουθεί το άρθρο.

 "Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί που σταματάει η πολιτική ή η όποια σκοπιμότητα και αρχίζει η ανθρώπινη βλακεία.



Γιατί αυτή η δεύτερη, είναι η ανίκητη τελικά. Αυτή κι ο φόβος.



Συνήθως δε, οι τροφοδότες/υπηρέτες της πολιτικής ή όποιας σκοπιμότητας, που ταυτόχρονα τρέφονται/επιβιώνουν από/χάρη σε αυτή, είναι εκείνοι που πυροδοτούν το φόβο και δρέπουν εν τέλει τους καρπούς της ανίκητης βλακείας – των άλλων, φυσικά.



Το τρομακτικό αυτό σχήμα λειτουργεί έτσι ακριβώς στην περίπτωση της επένδυσης της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη ΒΑ Χαλκιδική.



Τα 17χρονα χαριτωμένα κατά τα λοιπά, αλλά εμφανώς ανόητα και ανενημέρωτα κοριτσάκια που σε ασύντακτα ελληνικά (αλλά αυτό πια δεν ενοχλεί) κραύγαζαν σε μία εκπομπή «πάνω απ’ το πτώμα μας θα γίνει η επένδυση γιατί δεν θα έχουμε νερό να πιούμε», είναι αδύνατον να σιωπήσουν, αν αυτοί οι ίδιοι που έθρεψαν το φόβο τους, δεν τον άρουν από πάνω τους. Λογοτεχνίζοντας λίγο, μοιάζει όλο αυτό σαν τα έπιπλα στα κλειστά σπίτια που τα καλύπτουμε με σεντόνια κι όταν μπαίνουμε μέσα και το σπίτι ζωντανεύει, τα σηκώνουμε. Έτσι μόνο μπορεί να φύγει ο φόβος από τις καρδιές των ανόητων, που είναι οι κομπάρσοι της ιστορίας, το εύκολο μα και απαραίτητο πλήθος στην εξυπηρέτηση της σκοπιμότητας.



Ωστόσο, οι υπηρετούντες τα ίδια, δυστυχώς μικρο-μικρο-πολιτικά συμφεροντάκια τους (σαν τους πολυεπίπεδα ακαλαίσθητους ανθρώπους που αποκαλούνται «αντιδρώντες»), δεν αντιλαμβάνονται, ή δεν τους ενδιαφέρει καίτοι το αντιλαμβάνονται (κάποιοι λίγοι έλλογοι, συνήθως, υπάρχουν σε τέτοια γκρουπούσκουλα) ότι μία συντεταγμένη πολιτεία είναι υποχρεωμένη, κατά σειρά λογικής αναγκαιότητας, να θεσπίσει κανόνες, να τους σεβαστεί και να διαπαιδαγωγήσει του πολίτες της επίσης να τους σέβονται και τέλος να τους προασπίσει και να τους προστατέψει όταν παραβιάζονται.



Όταν ένας γέρος κύριος, που μοιάζει εκ των ταγών της εξυπηρέτησης της σκοπιμότητας, ακούστηκε να λέει σε κάποια εκπομπή, πριν από την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, ότι ακόμα κι αν δικαιωθεί η εταιρεία στο ΣτΕ, εμείς πάλι δεν θα αφήσουμε να γίνει η επένδυση, τι ακριβώς εννοούσε; Καλούσε τα 17χρονα και τους λοιπούς ανόητους και φανατικούς σε στάση; Προκαλούσε τα όργανα καταστολής για να δει αν θα συνελάμβαναν τους ύποπτους για σωρεία κακουργημάτων;



Μα, καλοί κομπάρσοι του σπετάκολου, εσείς δεν θα κερδίσετε ποτέ, τίποτα.



Είναι νομοτελειακό ότι Κράτος σημαίνει πρωτίστως περιφρούρηση των ιδίων κανόνων. Αλλιώς δεν υπάρχει. Ίσως να μην το θέλουν οι «αντιδρώντες», ίσως, αν πάθουν σύφιλη να μην επιθυμούν να πάνε στο νοσοκομείο, να μην απαιτούν δωρεάν περίθαλψη, παιδεία, προστασία. Αλλά αν έχουν έστω και μία απαίτηση από το Κράτος, η άλλη όψη της είναι ο σεβασμός στους κανόνες του. Δεν επιλέγουμε Κράτος μόνο σαν αντίπαλο, ή σαν σάκο του μποξ και μόνο προκειμένου να πετύχουμε τις δικές μας επιδιώξεις. Είναι σετάκι: μπορώ και ψηφίζω επειδή έχω μάθει να σέβομαι όποιον κυβερνά για να μπορώ να απαιτήσω διά της ψήφου μου να φύγει αυτός και να έρθει ο άλλος.



Είναι απλό. Και εν τέλει αυτό είναι το διακύβευμα στις Σκουριές: θα υπάρξουμε όχι σαν πολίτες, έτσι χύδην, αλλά σαν Κράτος;"

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να πείτε της κυρίας :

Χαλκιδική S.O.S.
· · · — — — · · ·

" Εν πάση περιπτώσει, στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει τηρηθεί η διαδικασία διαβούλευσης με τις δημόσιες αρχές και το ενδιαφερόμενο κοινό ... " Απόφαση ΣτΕ 1492/2013

Το ερώτημα που θέτω είναι το εξής :

Πότε στο ΠΑΛΑΙΟΧΏΡΙ ενημερωθήκαμε για την επένδυση ;
Πότε ενημερώθηκε η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ;

Ποιος αποφάσισε ότι εμείς θέλουμε στις βρύσες μας ... εισπιεζόμενο νερό

" Όσον δε αφορά στις υφιστάμενες γεωτρήσεις
ύδρευσης των περιοχών Παλαιοχωρίου και Μεγάλης Παναγιάς, οι οποίες αναμένεται να επηρεαστούν από τον κώνο και να υποστούν πτώση 20-40 μ., η μελέτη προτείνει επανορθωτικά μέτρα είτε μέσω εκβαθύνσεως είτε με χρήση εισπιεζόμενου νερού. "
1492/2013 σελ. 65

Το αδιέξοδο των κατοίκων κορυφώνεται ....

Ρίμπας Αθ. Αστέριος
www.palaiochori.com

Ανώνυμος είπε...

Ο κος Ριμπας να μας ενημερώσει αν έχει κάνει αίτηση στην Εταιρεια και αν τυχόν την απέσυρε ( με ημερομηνίες καιναριθ. Πρωτοκόλλου )
Αν η αίτηση του ισχύει ακόμα , συγνώμη που το λέω, αλλά ειναι υποκριτης!!!Μ

Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγάλε... Πρέπει να ενημερώνεσαι το λιγότερο τα τελευταία είκοσι χρόνια. Έλεος πια με αυτήν την καραμέλα! Αφού οποίος και να έρθει να σε ενημερώσει θα πεις είναι πουλημενος. Να κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας τώρα; Πες τα στον Τράγκα αυτά και στον Λαζόπουλο που πουλάνε όχι σε μας.
Η αναφορά σου δε στο ποιος με ρώτησε εμένα αν θέλω εισπιεσμενο νερό είναι το αποκορύφωμα της ανθρώπινης ανοησίας. Δηλαδή εσύ που γράφεις μια τέτοια γελοιότητα θες να μας πείσεις ότι κατάλαβες και έχεις και γνώμη μάλιστα για ΜΠΕ και ΣΤΕ.
Τι να πει κανείς... Δεν φταίτε μόνο εσείς, φταίνε και αυτοί που σας βγάζουν και μιλάτε.

Ανώνυμος είπε...

Με χαροποιεί το γεγονός ότι ...
έχει και αριθμό πρωτοκόλλου !!!

Οι ημερομηνίες προφανώς έχουν να κάνουν με κάτι το επαναλαμβανόμενο ... !!!

ΆΡΑ :) :) :) !!!

Κύριοι-ες ... ΤΑ πάντα ρεί

Στο δια ταύτα "Υποκριτική" ...
τι ωραία λέξη ... αλλά νομίζω ότι
στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο στο ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 23 στ. 1-36
όπου έχουμε το
" Οὐαὶ ὑμῖν, Γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί"
νομίζω σας πάει γάντι ... !!!

όσο για το ... εισπιεσμένο νερό περιμένω τον ορισμό του !!!

Διότι :

" Όσον δε αφορά στις υφιστάμενες γεωτρήσεις
ύδρευσης των περιοχών Παλαιοχωρίου και Μεγάλης Παναγιάς, οι οποίες αναμένεται να επηρεαστούν από τον κώνο και να υποστούν πτώση 20-40 μ., η μελέτη προτείνει επανορθωτικά μέτρα είτε μέσω εκβαθύνσεως είτε με χρήση εισπιεζόμενου νερού. "
1492/2013 σελ. 65

απλά όλοι η φασαρία που είναι προφανές ότι σας ενοχλεί
είναι στο:
ότι θα ήθελα το δικαίωμα να αποφασίσω αν θέλω
πχ να το πιω κλπ κλπ κλπ ...

Ρίμπας Αθ. Αστέριος
www.palaiochori.com


Υ.Γ. Μπορείτε να με διαβάστε και στο
"ΑΠΟΡΡΎΠΑΝΣΗ" ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ http://www.facebook.com/groups/196971823760222/
ή
Ευτρόπιος blog
http://eftropios.blogspot.gr/

Ανώνυμος είπε...

Κυρίε Ρίμπα φυσικά και έχεις το δικαιώμα. Πέριμενε ως τις εκλογές εκεί όπου όλοι οι κάτοικοι θα έφράσουμε την αποδοκιμασία ή την επιδολιμασία των όσων έχοαυν ή θα γίνουν μέρχι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Με μολότοφ και τραμπουκισμούς δε δίνεται κανένα δικαιώμα και σε κανένα. Μην σκάς.

Ανώνυμος είπε...

Εισπιεζομενο νερό = νερό που βρίσκεται υπό πίεση (όπως το νερό που βρίσκεται μέσα σε δίκτυο σωλήνων μετά απο πιεστικό αντλητικο σύστημα )

Ανώνυμος είπε...

Δλδ αυτό to λέει πάλι η επιστήμη ... !!!

Τότε ...

Ο ΑΓΙΑΣΜΌΣ = Καθαγιασμένο εισπιεζομενο νερό, με βασιλικό συνοδεία ιερέως !!!

Αυτό πλέον δεν είναι επιστήμη είναι Τέχνη !!!

Άγιες ημέρες που έρχονται ...

Ρίμπας Αθ. Αστέριος
www.palaiochori.com

υ.γ. "Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου" εδάφιο 3 του 141 [Ο', 140] Ψαλμού του Δαβίδ