Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ: "ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ"

Στήριξη στους εργαζόμενους στα μεταλλεία Χαλκιδικής έδωσε στη σημερινή συνάντηση μαζί τους στο Νέο Μαρμαρά ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων στα μεταλλεία και τόνισε ότι θα στηρίξει την επένδυση εξόρυξης χρυσού με κάθε θεσμικό τρόπο, μέσα στο Κοινοβούλιο. Η συνάντηση δεν έγινε στο κεντρικό συγκρότημα του «Πόρτο Καρράς», αλλά στη Βίλα Γαλήνη, ενώ παρών ήταν και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες (η συνάντηση ήταν κλειστή), επί μία ώρα οι μεταλλωρύχοι εξέθεταν στον πρόεδρο της ΝΔ τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και το φόβο τους μήπως η επένδυση σταματήσει και μείνουν στο… δρόμο.

Ο κ. Σαμαράς απέφυγε τις δηλώσεις, ενώ οι εκπρόσωποι των μεταλλωρύχων και των άλλων εργαζόμενων στα μεταλλεία είπαν ότι η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των συναντήσεων που κάνουν για να ενημερώσουν όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα.

«Ακόμη δεν έχουμε επίσημη δήλωση που να εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία των μεταλλείων για να μπορέσει να ηρεμήσει και ο κόσμος. Ο πρώην πρωθυπουργός μας είπε ότι θα προσπαθήσει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει και ταλαιπωρεί χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων», τόνισαν.

Πάντως, ο κ. Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στη συνάντηση, περιορίστηκε όμως να πει: «Είχα μια συνάντηση με τους εργαζόμενους στα μεταλλεία. Με ανθρώπους που αγωνίζονται για δουλειά, επενδύσεις και ασφάλεια στην οικογένειά τους».

Αναδημοσίευση από www.voria.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα από την ομιλία του Σαμαρά για τη συνάντηση του με τους μεταλλωρύχους στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ
"Έρχομαι μετά από μια ακόμα συνάντησή μου με τους μεταλλωρύχους, που αγωνίζονται για δουλειά, για επενδύσεις, για ασφάλεια στην οικογένειά τους. Δυστυχώς, σε ένα περιβάλλον που όλα δείχνουν ότι απεχθάνεται και ιδεολογικά συγκρούεται με τη λέξη «επενδύσεις» και με την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα βρίσκομαι μαζί σας, εδώ στη Χαλκιδική. Είναι για μένα ιδιαίτερη χαρά και τιμή που μετέχω στο Έκτακτο αυτό Συνέδριο της ΚΕΔΕ."

Ανώνυμος είπε...

με θεσμικό τρόπο εφάρμοσε και τα μνημόνια στην Ελλάδα και μας ξετίναξε όλους...

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που ήρθε "ο σκίζω τα μνημόνια", "ο τέρμα στα προεδρικά διατάγματα" και "θα παίξουμε πεντοζάλη με τους πιστωτές" και ήρθαμε στα ίσια μας.

Ανώνυμος είπε...

Αφού δε σας αρεσει ο σκιζω τσ μνημονια, ας ξαναβγαζατε αυτούς με τα πρωτογενη πλεονασματα....
Ξερετε οι περισσότεροι Ελληνες εχουν διαφορετικη αποψη για την προηγούμενη κυβέρνηση απο σας. Αλλα τι λεμε τωρα...Μονο εσεις εχετε μυαλο.

Ανώνυμος είπε...

2:41 κλείνει η παρένθεση!