Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: 15ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 40 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ


Στο ξακουστό Στρατώνι Χαλκιδικής, στην πατρίδα του Ιππόκαμπου, στην παραλία που έχουν κάνει πατρίδα και τα δελφίνια αύριο έχει γιορτή.

Εδώ και μέρες όμως γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες, αφού, ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Στρατωνίου κλείνει 40 χρόνια από την ίδρυση του και  τα μέλη του, όπως είναι φυσικό σχεδιάζουν να γιορτάσουν δεόντως αυτή την πολύ σημαντική επέτειο.

Από τις 6 το πρωί αρχίζει ο αγαπημένος στους φίλους της παράκτιας αλιείας διαγωνισμός ψαρέματος, που είναι ο 15ος από την καθιέρωση του και η συμμετοχή όπως πάντα είναι δωρεάν. Αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 9 το βράδυ οι πάντες δίνουν ραντεβού στο λιμάνι του οικισμού όπου θα στηθεί ένα μεγάλο γλέντι  με άφθονο φαγητό, κρασί και μουσική.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διαγωνισμός ψαρέματος έχει διαχρονικό φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού τα αλιεύματα διατίθενται για τις ανάγκες του γηροκομείου Αρναίας.