Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ 7 ΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ «ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ» ΤΗΣ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ….

"Οι Καλλικάντζαροι της υπανάπτυξης επί τω έργω..."
Προπαραμονές Χριστουγέννων και οι «καλλικάντζαροι» του τόπου μας…, αυτοί που πριονίζουν κάθε χρόνο το δέντρο της ανάπτυξης του, βγήκαν από τις τρύπες τους, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και για να μην καταπλακωθούν από την πτώση του ετοιμόρροπου δέντρου που πριόνιζαν, αλλά και να γευτούν τη θέα της πτώσης του…

Έχουν ξεσαλώσει στην κυριολεξία… Χαίρονται. Πανηγυρίζουν. Μεθούν και δακρύζουν για τη «δικαίωση» των «κόπων» τους. Νιώθουν σίγουροι πως αυτή τη φορά το δέντρο της ανάπτυξης θα πέσει… Οριστικά... Όχι μόνο εδώ αλλά παντού στη χώρα!!!


Αυτοί οι «καλλικάντζαροι», ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους, είναι δικά μας παιδιά και επειδή η χαρά τους σύμφωνα με την παράδοση θα διαρκέσει μέχρι τα φώτα…, όπου γίνεται ο καθιερωμένος «αγιασμός» τους …με κυάνιο, θα ξαναρχίσουν πάλι τις περιοδείες «ενημέρωσης» …, Έτσι θα θέλαμε να τους στείλουμε κάποιες ευχές, ενόψει και της εορταστικής περιόδου που διανύουμε.

1.       Τους ευχόμαστε να φωτιστούν από το πνεύμα των Χριστουγέννων και να εξοστρακιστεί από τη συνείδηση τους η στείρα άρνηση, η μαυρίλα, η χαβουζίλα και να τερματιστεί αισίως η αγαπημένη  συνήθεια της παραπληροφόρησης και της διάχυσης φόβου και τρόμου στους κατοίκους της Ελληνικής επικράτειας. (Δείτε εδώ) ή ( Δείτε και εδώ)

2.       Επειδή όμως οι αγαπημένες συνήθειες δεν κόβονται τόσο γρήγορα και εύκολα…( μαύρες σημαίες, μαύρα πανό, μαύρες αφίσες, μαύρα ντοκιμαντέρ, νεκροκεφαλές παντού και black forest στο τέλος για γλύκισμα… ), ευχόμαστε οι «τρύπες», που θα ανοίξουν στις ψυχές και στο μυαλό (μακάρι να μη συμβεί), όσων βρεθούν στο διάβα τους, να είναι αμελητέας διαμέτρου, σε σύγκριση με αυτές που θα ανοίξουν στο μακρινό μέλλον… οι Καναδοί , καθώς τα «open pit», που έχουν ήδη ανοίξει, ως γνήσιοι καλλικάντζαροι, μέχρι στιγμής σε ανυποψίαστους πολίτες είναι κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά, εκτός συναγωνισμού… Μπορεί να μην φαίνονται από το διάστημα… Είναι όμως πασίδηλες οι επιπτώσεις τους στη ψυχολογία του κόσμου, που μέσα σε όλα τα προβλήματα του, έχει να αντιμετωπίσει  και τις «μπετόν αρμέ» ιδεοληψίες των  αυθεντικών εκφραστών του… «τσιμέντο να γίνει»!!! ( Δείτε εδώ)

3.       Επειδή όμως γίνονται θαύματα…, αν επικρατήσει μέσα τους το πνεύμα των Χριστουγέννων, θα τους ευχόμασταν να πετάξουν από πάνω τους το «καπέλο» των δήθεν αυτόκλητων σωτήρων του τόπου και να δηλώσουν την πραγματική τους ταυτότητα, έστω και αν αυτή είναι κομματική. Δεν είναι και στη μόδα, άλλωστε, αυτά τα «καπέλα»… Ο κόσμος τα σιχάθηκε… και δεν θέλει να τα βλέπει ούτε στο κεφάλι του, ούτε να κυκλοφορούν γενικότερα…(Δείτε εδώ)
Έχει καταντήσει βαρετό να κρύβονται πίσω από συλλογικότητες και φορείς, που δήθεν μόνο αυτοί κόπτονται για το καλό όλων των υπολοίπων, χωρίς κανένα όφελος (όποιος θέλει το πιστεύει…!)… Έλεος πια με αυτή την μαύρη κωμωδία…

4.       Επίσης, αν το πνεύμα των Χριστουγέννων κάνει το θαύμα του, θα ήταν ευχής έργον να εξηγήσουν στον κόσμο που τους δείχνει εμπιστοσύνη, λόγω της μονομερούς «πληροφόρησης» όλα αυτά τα χρόνια, με τι κεφάλαια, διεξάγουν τον «αγώνα» τους, καθώς την ίδια ώρα και ενώ ο κόσμος πνίγεται στην οικονομική του ασφυξία, κάποιοι… κάνουν «έκκληση», να παραμείνει και μάλιστα… μυστική, η χρηματοδότηση «φιλοπράσινων» και «φιλοπεριβαλλοντικών» Μ.Κ.Ο.(Δείτε εδώ) Φίλοι του αειφόρου τίποτα… κάντε επιτέλους την «επανάσταση» σας. Μην. Κρατάτε. Ομερτά. (Μ.Κ.Ο.) …. για τέτοια θέματα!!! Πείτε επιτέλους στον κόσμο τους μύχιους σκοπούς σας…

5.       Θα ευχόμασταν επίσης τη μετάλλαξη τους  από ιεραπόστολους δεινών αποκαλύψεων σε ιεραπόστολους μετάδοσης της αληθινής έχουσας κατάστασης. Δηλαδή, ας πουν επιτέλους στο κοινό τους, ότι δε μας σώζει κανένα «παντΕΣΠΑνι», κανένα Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, και κανένα δάνειο. Πρέπει να δουλέψουμε. Να παράγουμε ξανά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Στην αρχή δυστυχώς ή ευτυχώς με ξένα κεφάλαια, έως ότου σταθούμε και πάλι στα πόδια μας.

6.       Στη θετική προοπτική αυτής της υπόθεσης εργασίας που κάνουμε,  θα ήταν ιδιαιτέρως γενναίο, και θα το ευχηθούμε ολόψυχα, να πάνε να ζητήσουν οι επικεφαλής της στείρας άρνησης, μια συγνώμη, από τις δεκάδες των πολιτών της Ιερισσού, που πριν την επίσκεψη του πατριάρχη δέχθηκαν τις απειλές από «Καλλικαντζαράκια», για φακελώματα και διώξεις, επειδή δεν ήθελαν τη μαύρη σημαία στο μπαλκόνι τους… (Δείτε εδώ)

7.       Τέλος,  ευχόμαστε στους «Καλλικάντζαρους» μας πολλούς κουραμπιέδες … και γλυκά μελομακάρονα…, καθώς «έφαγαν» πολύ πίκρα… στην ιδέα ότι εκατοντάδες συντοπίτες τους σε λίγο καιρό θα έχουν εργασία…  (Δείτε εδώ)  Άιντε και του χρόνου «Καλλικαντζαράκια» μας και όταν κοιμάστε να σκεπάζεστε…, γιατί τα «όνειρα» που κάνετε για το μέλλον του τόπου είναι πολύ κρύα… και δύσοσμα!!!  

ΥΓ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ «ΜΟΡΦΕΑ»… ΣΕ ΤΣΑΚΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ!!!