Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ...-2ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

...Και η ρίψη λάσπης σε βάρος της Β/Α Χαλκιδικής συνεχίζεται...

Ο ομότιμος καθηγητής γεωλογίας του Α.Π.Θ. κ. Σαράντης Δημητριάδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που έδωσε στο Κιλκίς , στις 15 του Γενάρη, δυστυχώς και αυτός με τη σειρά του, απευθυνόμενος στον κόσμο της περιοχής, επιχειρώντας να δείξει βαθύς γνώστης του αντικειμένου υπέπεσε σε ανακρίβειες, που προστιθέμενες στα όσα έχουν προηγηθεί από τον ίδιο σε προηγούμενες ομιλίες  και συνεντεύξεις, δίνουν την εικόνα ενός ανθρώπου που γνωμοδοτεί και αναφέρεται στη Μ.Π.Ε. της Ελληνικός Χρυσός, δίχως να την έχει διαβάσει καν !!!

Αν την είχε διαβάσει δε θα έλεγε στο 39:37 του βίντεο της εκδηλώσεως το εξής: «… Λέει το διαφημιστικό χαρτί της OUTOTEC, που κάνει τις εγκαταστάσεις επίπλευσης, ότι χρησιμοποιεί πολύ νερό. Παρακάτω μας λέει για το κυανίδιο(…), το οποίο λέει ευτυχώς χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες. Ευτυχώς για μας. Μας λέει παρακάτω, ότι αυτά βρίσκουν δρόμο στις ειδικές λίμνες, όπου αποτίθενται τα τέλματα, τα απορρίμματα, αυτό δηλαδή που θα μείνει από όλη τη διαδικασία, οι οποίες λέει σταθερά  και συνεχώς, θα ελέγχονται, από τις αρχές. Δε λέει από την εταιρεία, αλλά από τις αρχές, όπως για παράδειγμα ελέγχεται συνεχώς και αδιαλείπτως η ασφάλεια των φυλακών Κορυδαλλού, από όπου ο Παλαιοκώστας έφυγε σαν υπουργός ενεργεία με το ελικόπτερο, ή όπως ελέγχεται η Εθνική Πινακοθήκη, όπου κάποιοι μπήκαν και πήραν ότι μπορούσαν και θα έπαιρναν ακόμη περισσότερα αν μπορούσαν…»  
   
Ο κος Δημητριάδης , μάλλον «ζήλεψε» τη δόξα που έχει «αποκτήσει» ο εξειδικευμένος στο κυνήγι του κυανίου, κ. Τριανταφυλλίδης και μιλάει πάλι για χρήση κυανιούχου νατρίου στο εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές, χωρίς όμως αυτό να ισχύει και να αποδεικνύεται από την εγκριθείσα Μ.Π.Ε., αλλά και από την κοιτασματολογική πραγματικότητα, που υπάρχει στις Σκουριές. Αν ο ομότιμος καθηγητής ήταν όπως όφειλε, σωστά ενημερωμένος, θα γνώριζε ότι το κοίτασμα των Σκουριών είναι πορφυριτικό και όχι μεικτό θειούχο, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να μην απαιτούνται η χρήση τέτοιας χημικής σύστασης αντιδραστήρια για τη δημιουργία συμπυκνώματος χαλκού.

 Έτσι έχουν τα πράγματα και όχι έτσι, όπως ατυχώς ισχυρίζεται ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος μεταξύ τόσων πολλών αγνοεί συνειδητά ή ασυνείδητα, πως στην περιοχή μας γίνεται χρήση κυανιούχου νατρίου, εδώ και 50 περίπου χρόνια, ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στο εργοστάσιο εμπλουτισμού του Στρατωνίου, όπου λόγω της διαφορετικής σύστασης  του μεταλλεύματος χρησιμοποιείται κυανιούχο νάτριο, στη διαδικασία της διαφορικής επίπλευσης, για να διαχωρίσουμε το ψευδάργυρο από το μόλυβδο.

 Καλό είναι να γνωρίζουν οι φίλοι από το Κιλκίς, πως όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή μας, δεν είχαμε κανένα κρούσμα τερατογενέσεων, ούτε καρκίνου, ούτε μόλυνσης της θαλάσσιας περιοχής γιατί το κυανιούχο νάτριο όταν χρησιμοποιείται έτσι όπως επιβάλλουν οι διεθνείς νομοθεσίες, δεν προκαλεί κανένα υγειονομικό ζήτημα. (Δείτε εδώ)
 
 Ένα επίσης στοιχείο το οποίο πρέπει να ξέρουν όσοι ακούν τόσο κακά πράγματα για την περιοχή μας, ότι και πέρσι η παραλία του Στρατωνίου, πήρε από τον Ε.Ο.Τ  γαλάζια σημαία, μαζί με ακόμη 13 παραλίες του δήμου μας, ενώ τα νερά είναι τόσο καθαρά, όπου η περιοχή λογίζεται από θαλάσσιους βιολόγους, ως ο τόπος αναπαραγωγής του ιππόκαμπου. (Δείτε εδώ)

Επειδή ο κ. Δημητριάδης στο τελείωμα της φράσης του κάνει έναν παραλληλισμό των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, που θα έχουν τη ευρύτερη εποπτεία της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων της επένδυσης στις Σκουριές, με τα λάθη και τις παραβλέψεις, που σημειώθηκαν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Κορυδαλλού στην απόδραση του Παλαιοκώστα και στις «τρύπες», που εμφανίστηκαν στη φύλαξη του κτιρίου της Εθνικής Πινακοθήκης κατά την πρόσφατη άλωση του από κλέφτες έργων τέχνης, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη του ορισμένα ερωτήματα:

1)      Αν δεχθούμε τον παραλληλισμό του, πως θα πρέπει να νιώσουν οι πολίτες, όταν ένας πανεπιστημιακός, που πληρώνεται  από τον ίδιο το λαό, τον παραπληροφορεί ή τον ενημερώνει με αβάσιμα στοιχεία; 

2)      Αυτά που ισχυρίστηκε σε συνεντεύξεις και ομιλίες του μέχρι τώρα, ενώπιον ενός κοινού, που αγνοεί το μεταλλευτικό ζήτημα, θα τα επαναλάμβανε, μπροστά σε ένα πιο εξειδικευμένο κοινό, που θα απαρτίζονταν από επιστήμονες του κλάδου;

3)      Αν καταλάβαμε καλά με το παράδειγμα του για τον Κορυδαλλό και την Πινακοθήκη, προτείνει την κατάργηση του σωφρονιστικού συστήματος και του κράτους γενικότερα, επειδή σημειώνουν τέτοιες αποτυχίες; Να δώσουμε αυτές τις υπηρεσίες σε ιδιώτη; Να τις καταργήσουμε για να επικρατήσει ο νόμος του ισχυρού; Να μην προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τις καλυτερεύσουμε;

Σε ό,τι αφορά τώρα τον «πρόδρομο» του κ. Δημητριάδη, τον κ. Τριανταφυλλίδη, που και αυτός με τη σειρά του έδωσε το παρών του στην εκδήλωση «ενημέρωσης», θα σταθούμε σε μια συνωμοσιολογική του αναφορά κατά τη διάρκεια της ημερίδας στο 01:14:30. Μια αναφορά μου δημιουργεί δυσάρεστους ρατσιστικούς συνειρμούς. Συνειρμοί που μας ταξιδεύουν στην εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία του 1933 – 1945...όποιος δεί το συγκεκριμένο σημείο θα καταλάβει τι εννοούμε...

Θα συνεχίσουμε με νέο άρθρο που αφορά τη δυσφήμηση που έκαναν στο Κιλκίς και δύο συντοπίτες μας, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην εκδήλωση. Δείτε το βίντεο και τα επίμαχα σημεία που αναφερόμαστε, πατώντας εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.maxitis.gr/skitso.JPG
Επιτελους βαζουν τον Δημητριαδη στη θεση του!!! Ο Τσαμαντουριδης επιστημονας του Κιλκις!!! E.M.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητέ φίλε σε ευχαριστούμε θερμά για την παραπομπή. Η βοήθεια σας είναι πολύ χρήσιμη και καθοριστική στο έργο μας. Θα σας παρακαλούσαμε να συνεχίσετε να μας τροφοδείτε και εσείς, όπως και πολλοί, άλλοι φίλοι του blog, με πληροφορίες, σκέψεις και ιδέες.