Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ Η "ΕΙΡΗΝΙΚΗ" ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ...;;;

Τόσο μικρής διάρκειας είναι ο "περιβαλλοντικός πολιτισμός";;;
Εικονική η "εκεχειρία"...;;;

Ξεκινώντας το σχολιασμό του «μανιφέστου-μηνύματος» που επιχειρεί να μας πλασάρει το «Παρατηρητήριο...», θέλουμε να υπογραμμίσουμε πως μας προξενεί ευχάριστη έκπληξη το γεγονός, ότι χρησιμοποιεί θέσεις και απόψεις του blog μας για να δικαιολογήσει τη χθεσινή επικοινωνιακή φούσκα του εορτασμού της αντιμεταλλευτικής πρωτομαγιάς στις Σκουριές. 

Γράφει λοιπόν ότι: «Αναμενόμενα χαμηλότερος ο μέσος όρος ηλικίας σε σχέση με την 25η Μαρτίου, λιγότεροι ηλικιωμένοι και οικογένειες με μικρά παιδιά, δεδομένου ότι η πιθανότητα της σύγκρουσης υπήρχε μέχρι την τελευταία στιγμή, στην περίπτωση που η Αστυνομία επιχειρούσε ξανά να εμποδίσει την πρόσβαση στις Σκουριές.»

Εδώ το «Παρατηρητήριο...» επικαλείται αυτό που λέγαμε από την πρώτη στιγμή, που σημειώθηκαν τα επεισόδια στις Σκουριές την 25η Μαρτίου, από τις αναρχοαυτόνομες λεγεώνες, που επιλέγει να το στηρίξουν στη θέση της τοπικής κοινωνίας, που έχει γυρίσει την πλάτη στις εμμονές, τα ψεύδη και τις επικοινωνιακές φανφάρες του... 


Πρώτη εμείς λέγαμε ότι αυτή η νόθευση της τοπικής κοινωνίας με ακραία στοιχεία, αποτρέπει οικογενειάρχες με τα παιδιά τους, αλλά και απλούς φιλήσυχους πολίτες, που είναι αντίθετοι με την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας. 

Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι συντριπτικά λιγότεροι σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής και ειδικότερα των Μαδεμοχωρίων, που γουστάρουν τη μεταλλευτική ανάπτυξη. Έχουν όμως κάθε δικαίωμα να  διατυπώνουν τις ενστάσεις και τις αμφιβολίες τους και να τις εκφράζουν, χωρίς να καπελώνονται από τις τυχοδιωκτικές πρακτικές του «Παρατηρητηρίου...» και τις επιλεκτικές εφαρμογές της χρήσης βίας, όπου αυτό κρίνει σκόπιμο. (Δείτε εδώ)

Χθες εμείς πάλι εκθειάσαμε τους ανθρώπους του συντονιστικού, οι οποίοι δε μάσησαν στην καθομιλουμένη από την ανάγκη των μπαχαλαίων που είχαν παρεισφρήσει στις τάξεις τους για να παίξουν ματς με την αστυνομία, με αποτέλεσμα η εκδήλωση τους να ολοκληρωθεί χωρίς κανένα έκτροπο. (Δείτε εδώ)

Σήμερα το «Παρατηρητήριο...» μας ξενερώνει...και μας κλείνει το μανιφέστο του με τη φράση: «η επόμενη μάχη θα δοθεί στις κάλπες...»  (Δείτε εδώ)

Δηλαδή ο «περιβαλλοντικός πολιτισμός», που είδαμε χθες δεν ήταν αληθινός; Ήταν κατά συνθήκη; Έγινε μόνο και μόνο για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, μέχρι της εκλογές; Για να αποφευχθούν οι «πολιτικές χρεώσεις» στα κόμματα της αριστεράς, που ως είθισται πατρονάρουν αυτές τις εκδηλώσεις;

Μόλις περάσουν οι εκλογές και πάλι νταηλίκια...; (Δείτε εδώ)

Το ότι η χώρα εισάγει το 83% των αναγκών της και παράγει αντίστοιχα το 17%, δεν το λογαριάζουν..., γιατί δεν τους απασχολεί... Εχουν λύσεις στα προβλήματα τους...

Το ενδεχόμενο η εταιρεία να παίρνει αυτά τα μέτρα στις Σκουριές, έχουν σκεφτεί μήπως ευθύνονται οι ίδιοι; Ή το κάνουν συνειδητά, γιατί έχουν στερέψει επικοινωνιακά από επιχειρήματα και κυνηγούν αφορμές  για να χτυπούν «στο καρφί και το πέταλο», κατά το «τι Λωζάνη, τι Κοζάνη;» Θα σοβαρευτούμε κάποια στιγμή; 

Πόσο ακόμη θα ρίχνουμε στο «καζάνι της ιδεολογικής τρομοκρατίας», όλα τα είδη της Νέας Αριστεράς, της Άκρας Αριστεράς, της Παγίας Δεξιάς και των άκρων της; Τα έχουμε λύσει τα προβλήματα μας; Έτσι θα συνεννοηθούμε μέσω του  Γερμανικού focus;;; (Δείτε εδώ) Ή της "Καθημερινής";;; (Δείτε εδώ)

Ωραία κύριες/οι ... Μια χάρη μόνο; Να σταματήσει εδώ η υποκρισία; Δηλαδή κείμενα επιπέδου «Αυτός που σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες»(Δείτε εδώ). Χωρίς μάσκες για να καταλάβει και η μπάμπω στη Βαρβάρα ποιος είναι τι ακριβώς ... Τα μασάλια εξατμίστηκαν...

Από τη στιγμή που γίνεται και χρήση  του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος..

Πρώτα βέβαια ταξιδέψαμε στο άρθρο 24, μέσω του άρθρου 27, που έψαχναν για να τους κατοχυρώσει συνταγματικά πάντα...! (Δείτε εδώ)

Το συμπέρασμα είναι ότι οι απάτριδες... θα προστατέψουν την πατρίδα μας! Μόνο αυτοί μπορούν και ξέρουν... Έχουν τον τρόπο τους... (Δείτε εδώ)

Εμείς που θέλουμε να μείνουμε  να ζήσουμε σε αυτό τον τόπο με τις οικογένειες μας, είμαστε «εχθροί» του...

 Κύριοι λυπούμαστε και η γελοιότητα έχει τα όρια της...