Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΣΚΟΥΡΙΩΝ: ΠΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Στη ζωή η συνέπεια δικαιώνεται. Αργά ή γρήγορα. Αυτή η δικαίωση έχει μεγάλη σημασία και στην πολιτική, στην οποία η συνέπεια σχεδόν αγνοείται, αν δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς.

Ήταν πολύ δίκαιο, λοιπόν, (στα δικά μας μάτια) να βρεθεί την περασμένη εβδομάδα στο μεταλλείο των Σκουριών ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κος Δημήτρης Κουτσούμπας δίνοντας το δικό του σημαντικό παρόν στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Για όσους τυχόν δεν θυμούνται, ο κος Κουτσούμπας ήταν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός από τον προοδευτικό χώρο, που την εξαιρετικά εχθρική περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, στάθηκε με τις δημόσιες τοποθετήσεις του ξεκάθαρα υπέρ της λειτουργίας των μεταλλείων και της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και βέβαια υπέρ του ιερού δικαιώματος των 2.000 εργαζομένων στην εργασία και την προσωπική αξιοπρέπεια.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

ΣΕΡΡΕΣ: ΑΓΝΩΣΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΟ - Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΚΡΟΥΣΤΑ

Έπειτα από δέκα χρόνια συνεχιζόμενων ερευνών η επιστημονική ομάδα του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ έδωσε στη δημοσιότητα τα σπάνια ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπήλαιο του Μαύρου Βράχου στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Στο σπήλαιο εντοπίστηκαν άγνωστα βακτήρια που θα δώσουν νέες πληροφορίες για τη βιολογική και γεωλογική ιστορία της περιοχής του Σιδηροκάστρου Σερρών. Η εξερεύνηση στο σπήλαιο, που αποτελεί μια μοναδική γεωλογική δομή, έφτασε σε βάθος 56 μέτρων, αποκαλύπτοντας μία μεταλλική κρούστα με πορώδη δομή αντί για τους συνήθεις σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

ΡΕΥΜΑ: ΑΠΟ 13,5 ΕΩΣ 20 ΛΕΠΤΑ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

Τη δεύτερη μεγαλύτερη έκπτωση από την έναρξη των ειδικών τιμολογίων στις αρχές του έτους προσφέρει η ΔΕΗ για τον Ιούλιο, διατηρώντας σε χαμηλά επίπεδα τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος, στα οποία βρίσκονται οι περισσότεροι καταναλωτές.

Η έκπτωση 31% της Επιχείρησης απορροφά σημαντικό μέρος από την ανατίμηση κατά 22% της χονδρεμπορικής τιμής του Ιουνίου, προσγειώνοντας την τιμή του ρεύματος για τα νοικοκυριά στα 0,1355 λεπτά. Πολύ κοντά στην ΔΕΗ βρίσκεται και η Φυσικό Αέριο, θυγατρική της ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία διατήρησε την τιμή χαμηλά στα 0,1399 λεπτά από 0,1285 λεπτά τον Ιούνιο.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ "ΧΑΙΡΕ" ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΧΟ ΑΡΝΑΙΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟ


Τη θλίψη για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Αρναίας Αστερίου Γ. Ζωγράφου, εκφράζει ο Δήμος Αριστοτέλη, με ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης δια περιφοράς, που έλαβε χώρα χθες Κυριακή, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, αποφάσισε ομόφωνα:

Την έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Αρναίας, πρώην Νομάρχη Χαλκιδικής, πρώην Δημάρχου Πολυγύρου και εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Πολυγύρου, αρχηγού της Δημοτικής Παράταξης «Ισχυρός Δήμος» Αστερίου Γεωρ. Ζωγράφου   σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, και βάσει αυτού: