Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΝΑ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ #SKOURIES ΚΑΙ MONO...

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας αναφερθήκαμε στον ανεπανάληπτο θρίαμβο των συμπτώσεων που λαμβάνουν χώρα στον επαναστατημένο μικρόκοσμο του... #skouries και που εξαιτίας όλων αυτών το “τρένο της ανάπτυξης και της  κοινωνικής ενότητας" θα περάσει αδιακρίτως απ' όλα τα χωριά του δήμου Αριστοτέλη.

Πέρα από τις ήδη γνωστές.... συμπτώσεις με τις ΜΚΟ "SOMO" και "CATAPA" υπάρχουν και κάποιες άλλες που δεν είδαν τα φώτα της δημοσιότητας.

ΣΥΜΠΤΩΣΗ 1η
Τετάρτη 22 Οκτωβρίου. Στο κοινοτικό κατάστημα της Χανιώτης έγινε συνάντηση μεταξύ επαγγελματιών του τουρισμού της Κασσάνδρας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος, άνοιγμα σε νέες αγορές και αναζήτηση τρόπων επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν. Στη συνάντηση αυτή έδωσε το παρών και περιφερειακός σύμβουλος που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής. 

Οι παρευρισκόμενοι πίστεψαν ότι η παρουσία του συνδέονταν με τα προβλήματα του κλάδου. Διαψεύστηκαν όμως όταν ο περιφερειακός σύμβουλος πήρε το λόγο, αφού ο νους του ήταν πως θα πείσει το συγκεκριμένο σωματείο να εκδώσει ψήφισμα εναντίον της μεταλλευτικής επένδυσης, καθώς "κινδυνεύουν με καταστροφή...", όπως τους είπε.

ΣΥΜΠΤΩΣΗ 2η
Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουπλής έκανε περιοδεία στη Χαλκιδική. Το βράδυ της ίδιας μέρας έδωσε ομιλία στο δημοτικό θέατρο της Μ. Παναγίας με θέμα: "το άμεσο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ"

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην περιοχή τα σωματεία εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας ζήτησαν συνάντηση μαζί του. Η απάντηση που έλαβαν ήταν, ότι ο κ. Κουρουπλής δυστυχώς δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο στη διάθεση του για να τους συναντήσει...

Κατά σύμπτωση, την ίδια μέρα ο δήμαρχος Αριστοτέλη συνυπέγραψε με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και δυο ακόμη αντιδημάρχους την προσφυγή  στο ΣτΕ  για άμεση αναστολή των εργασιών στις Σκουριές, δίνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο έναν ισχυρό συμβολισμό στην παρουσίαση του "άμεσου κυβερνητικού προγράμματος" από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, παρά του γεγονότος ότι η εκδήλωση δεν κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Μεγαλοπαναγιωτών.

Είναι αλήθεια όμως, ότι στις 24 Οκτωβρίου  είχε πέσει πολύ δουλειά στο δημαρχείο, καθώς την ίδια μέρα ο δήμος εξέδωσε δελτίο τύπου καταδίκης των επιθέσεων με οξύ που σημειώθηκαν στην Ιερισσό την προηγούμενη νύχτα σε βάρος οχημάτων εργαζομένων στα μεταλλεία.

ΣΥΜΠΤΩΣΗ 3η
Δευτέρα 27 Οκτωβρίου. Ο τομέας της οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του υπενθυμίζει τα.... αυτονόητα προς την ηγεσία του κόμματος για το ποια θα είναι η πρώτη της δέσμευση που θα πρέπει να εκπληρώσει. Να κλείσει τα μεταλλεία και να αποχαρακτηρίσει την έκταση που καταλαμβάνουν τα μεταλλεία Κασσάνδρας,

ΣΥΜΠΤΩΣΗ 4η 
Σάββατο 1 Νοεμβρίου και Κυριακή 2 Νοεμβρίου. Επίσκεψη του τομεάρχη τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Κριτσωτάκη στη Χαλκιδική. Το Σάββατο το απόγευμα δίνει ομιλία στο κοινοτικό κατάστημα της Χανιώτης με θέμα το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό, στον ίδιο τόπο και παρουσία των ιδίων πιθανώς ανθρώπων που ο περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ 10 μέρες πριν τους ζητούσε να βάλουν θέμα στη συνάντηση τους  ψήφισμα εναντίον των μεταλλείων.

Την Κυριακή το πρόγραμμα του κ. Κριτσωτάκη αναφέρει ότι στην Ουρανούπολη θα έχει συνάντηση με φορείς του τουρισμού και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αριστοτέλη (!!!)

Δεν πιστεύουμε να αναρωτιέστε, τι θα συζητήσουν o τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ με το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αριστοτέλη. Για τα μεταλλεία φυσικά και πως θα τα κλείσουν... Τι άλλο;

Αυτές οι... συμπτώσεις όμως ήδη κάνουν πολύ κόσμο στη ΒΑ Χαλκιδική να πιστεύει ότι το "τρένο της κοινωνικής ενότητας" πολύ δύσκολα θα καταφέρει τελικά να σφυρίξει συμφιλιωτικά και στα 16 χωριά του δήμου.

Μακάρι όσοι το λένε αυτό να διαψευστούν από τις... αλλεπάλληλες συμπτώσεις που προηγήθηκαν και απ' αυτές που θα έρθουν...

ΥΓ. Φήμες θέλουν αυτό το περίφημο "ενωτικό τρένο" να μην προλαβαίνει καν να αρχίσει το ταξίδι του εντός του δήμου Αριστοτέλη, λόγω ανωτέρας εκλογικής διαδικασίας και ΣΥΡΙΖΑ. Για να δούμε αν οι φήμες αυτές θα βγουν και αληθινές...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπορείτε να γίνετε πιο σαφείς στο υστερόγραφο σας; τι σημαινει το "ανωτέρας εκλογικής διαδικασίας και ΣΥΡΙΖΑ"; πάει ο Μίχος για βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ;αυτό υπονοείτε;

Ανώνυμος είπε...

"ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ 01/11/14
Ο Δήμος Αριστοτέλη στέκεται με σοβαρότητα στο ύψος των περιστάσεων"
Ωραια σοβαροτητα ακριβοδικαιων δημοτικων συριζο-αρχοντων.
Μαλλον οι μασκες επεσαν νωρις.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση συον@ 1 Νοεμβρίου 2014 - 11:55 π.μ.

Η απάντηση που περιμένεις στα ερωτήματα σου αποτελεί αφορμή για ολόκληρη ανάρτηση και δεν είμαστε προς το παρόν έτοιμοι για κάτι τέτοιο.

Γι' αυτο και σ αυτές τις "φήμες" δίνουμε έκταση υστερόγραφου...

Να είσαι βέβαιος πως όταν έχουμε κάτι πιο σίγουρο θα επανέλθουμε.

Σ' ευχαριστούμε για το σχόλιο σου.

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι καλά οι νέοι δημοτικοί άρχοντες του τόπου. Μας ξύπνησαν εδώ στα Μαδεμοχώρια!Τους ευχαριστούμε!!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 1 Νοεμβρίου 2014 - 12:51 μ.μ.

Νομίζουμε ότι κάποιοι κάπως αργά συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει παιχνίδι μασκών στο δήμο μας.

Σε κάθε περίπτωση όμως το δίκαιο και το σωστό πρέπει να λέγεται.

Αυτή η ανάρτηση που μας υποδεικνύεις δεν είναι επίσημο δελτίο τύπου το δήμου, αλλά αναδημοσίευση από αντιμεταλλευτικό blog.

Μπορεί επι της ουσίας να μην αλλάζει κάτι, ωστόσο αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να λέγεται προς αποφυγή παρανοήσεων.

http://vasilinos.wordpress.com/2014/10/30/%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%8D%CF%88%CE%BF%CF%82-%CF%84/