"ANTIGOLDGR.ORG" ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ


Αν δεν ήταν τόσο δυσφημιστική όσο και διχαστική η παρακαταθήκη που έχει  δημιουργήσει στην κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής και σε όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες των κατοίκων της, το «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων», η τελευταία αρθρογραφική απόπειρα του να ασχοληθεί με την προσπάθεια του δήμου Αριστοτέλη να στηρίξει την τουριστική προώθηση του Στρατωνίου, σε τουριστική έκθεση της Βουλγαρίας  θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να χαρακτηριστεί τουλάχιστον θεμιτή.

Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να συμβεί αυτό, ούτε και αυτή την φορά, αφού στο άρθρο του γίνεται για πολλοστή φορά εμπαθής αναμόχλευση θεωριών και πονημάτων σε βάρος του Στρατωνίου και της θάλασσας του με σκοπό την εξαφάνιση του από τον τουριστικό χάρτη της περιοχής, επειδή αποτελεί εδώ και δεκαετίες την καρδιά της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Τα ζήτημα όμως είναι πως όσο και να επιμένει το «παρατηρητήριο…», τόσο η επιστήμη, όσο και η ίδια η πραγματικότητα έχουν καταρρίψει προ πολλού τους ισχυρισμούς του, που από ένα σημείο και πέρα συνιστούν το μεγαλύτερο ανέκδοτο όλων των εποχών.

Η παρουσία της πολυάριθμης αποικίας ιπποκάμπων στο Στρατώνι, όσο και αν ενοχλεί την εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να παρουσιάσει το antigoldgr.org, αποτελεί ανώτερο βιολογικό δείκτη της ισορροπίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Αν αυτή είχε διαταραχθεί δεν θα προσέγγιζε το Στρατώνι πλήθος θαλάσσιων βιολόγων από όλο τον κόσμο, που έχουν εντυπωσιαστεί από την ακμάζουσα παρουσία του σε τέτοιο βαθμό, όπου κάποιοι εξ αυτών δημιούργησαν το "Ένάλιο Ινστιτούτο Ιππόκαμπου" στο Στρατώνι με σκοπό την προστασία του, αφού αυτή η αποικία είναι από τις σπανιότερες ανά την υφήλιο…

Εκτός από τον Ιππόκαμπο υπάρχουν και οι σχετικές εκθέσεις από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΝ που επιβεβαιώνουν την εξαιρετική ποιότητα της πλάζ του Στρατωνίου, η οποίο επί σειρά συνεχόμενων ετών έπαιρνε Γαλάζια Σημαία από την Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης, η οποία την ήρε αδίκως το 2017, ενώ αρχικά την είχε απονείμει.








Ίσως αυτός και να είναι ο μύχιος φόβος του «παρατηρητηρίου…». Η επιστροφή της Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία του Στρατωνίου και με αφορμή αυτή την φοβία να επιλέγει την ναρκοθέτηση  ολόκληρης της καμπάνια του δήμου για την τουριστική προώθηση του, αδιαφορώντας, όπως πάντα για τις ζημιές που προκαλεί στην συνολική εικόνα της Χαλκιδικής.

Πέρα όμως από όλα αυτά υπάρχει και η πραγματική ζωή και αλήθεια, όπως την περιέγραψε με πολύ απλά λόγια στο δημοτικό συμβούλιο η διευθύντρια περιβάλλοντος της "Ελληνικός Χρυσός" κ. Έμμυ Γαζέα, η οποία τόνισε πως «στην θάλασσα του Στρατωνίου  κολυμπάει μαζί με τα παιδιά της, εδώ και 26 χρόνια», όπως και πάρα πολύς κόσμος άλλωστε.

Μεταξύ αυτών και οι φίλοι ακτιβιστές του «παρατηρητηρίου…», οι οποίοι κατά καιρούς παριστάνουν τους ψαράδες ή τους δύτες για να κάνουν τις επιτόπιες έρευνες τους...

Εξ όσων γνωρίζουμε κανείς εξ αυτών των ανθρώπων δεν έβγαλε φτερά, ουρές και νέα κεφάλια. To αντίθετο μάλιστα. Απόλαυσαν την βουτιά τους, όπως και όλοι οι επισκέπτες του Στρατωνίου και μια από τις αιτίες βρίσκεται μέσα στο βίντεο που ακολουθεί:


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παιδιά όλα αρχίζουν με χαρά και τελειώνουν με Καρρά!
Είναι μεγάλη η στεναχώρια που νιώθουμε οι Στρατωνίσιοι για την στάση του αντιγκολντ και των φίλων του απέναντι μας.
Ξεχνάνε στην Ιερισσό όταν είχαν την δεκαετία του 80 μπουζουξίδικα πως τα ζούσαν οι Στρατωνίσιοι και τόσα άλλα που ζήσαμε μαζί τους.
Έχουμε αδελφια, ξαδέλφια, κουμπαριές στην Ιερισσό.
Για την κοινή ιστορία μας πρέπει να καταδικάσουν αυτή την μανία που υπάρχει σε βάρος του Στρατωνίου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ας ήμασταν πιο προσεκτικοί και λιγότερο ανεκτικοί στην δυσφήμιση που δεχόμαστε 7:14μμ.
Κανείς δεν μας φταίει.To antigold το ξέρουμε.Εμείς τι κάνουμε;Παθητικά δεχόμαστε τα πάντα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Η ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΟΛΑΡΙΟ: ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝ - ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ