Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

"ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ (ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ), ΒΗΜΑ 1ο"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Έχουμε λοιπόν ανάκληση της ανάκλησης της άδειας υλοτόμησης στις Σκουριές. Προσωπικά, αυτό είναι μόνο ένα βήμα. Αναμένουμε και την ανάκληση της ανάκλησης της Αρχιτεκτονικής και ηλεκτρομηχανολογικής άδειας. Αυτό θα είναι ένα δεύτερο βήμα. Το τελικό όμως βήμα θα είναι να πάψουν οριστικά οι οχλήσεις προς τους εργαζόμενους στο μέλλον.

Θέλω να πω με αυτό και να επαναλάβω ότι δεν μίλησε κανείς να την απουσία ελέγχων. Έχω ξαναεπισημάνει, ότι οι έλεγχοι μπορούν να είναι καθημερινοί.  Αλλά, όχι να σταματάμε τις εργασίες κάθε τόσο για να ελέγχουμε. Είναι παράλογο και γίνεται μόνο και μόνο για να δημιουργεί δυσλειτουργία στην εταιρεία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θέλω όμως να πω και κάτι άλλο. Κάνοντας σήμερα την καθημερινή μου βόλτα στα διάφορα blog και ειδησεογραφικά site είδα πολλές αναρτήσεις με κριτική στην απόφαση του υπουργείου. Λογικό. 

Αυτό που δεν είναι λογικό, είναι το ύφος και το παραλήρημα των αρθρογράφων του antigold μετώπου και πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων - Πράσινων.
   
Διαβάζω λοιπόν σε γνωστό blog της Χαλκιδικής, από antigold αρθρογράφο:

  "Το ξέραμε, @#%^&*@&# Υπουργέ, ότι οι άδειες είναι νόμιμες. Γι' αυτό σας ψήφισαν       οι κάτοικοι των Σκουριών. Για να αλλάξετε τον νόμο"

Λέει λοιπόν "οι κάτοικοι των Σκουριών". Το ίδιο παραμύθι, η ίδια προπαγάνδα. Λες και οι Σκουριές είναι πόλη ή χωριό και όχι ένα τοπωνύμιο στο δάσος. Ξέραν ότι οι άδειες ήταν νόμιμες. Επιθυμούσαν την αλλαγή του νόμου για να γίνουν παράνομες (αν και η κυρία Ιγγλέζη άλλα έλεγε). 

Αυτό το κράτος ονειρεύονταν; Αλλάζουμε τον νόμο για να κηρύξουμε μια επένδυση παράνομη; Αν ο νόμος αυτός επηρεάζει και άλλες σε εξέλιξη επενδύσεις στην Ελλάδα; Με τέτοιες κινήσεις θα προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις που τόσο ανάγκη έχει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο τόπος; Μάλλον όχι. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα γίνουμε για μια ακόμα φορά Διεθνώς ρεζίλι. 

    Ο Γ.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ λέει μεταξύ άλλων:
                       
    "Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι σύμβολο για τον ΣΥΡΙΖΑ"

 Εγώ νόμιζα ότι σύμβολα του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εργάτες και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που έχουν πληγεί περισσότερο (μαζί με τους ελεύθερους επαγγελματίες) τα χρόνια της κρίσης.

Νόμιζα πως σύμβολο είναι η αντιμνημονιακή πολιτική.

Μάλλον έκανα λάθος. Για κάποιους τα σύμβολα έχουν άλλη σημασία και παράγουν πολιτική μη συμβατή με τις αξίες κάποιων ανθρώπων.  

Αναδημοσίευση από mion240w.blogspot.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Δυστυχώς, στην περίπτωση μας σύμβολα και αξίες καταπίνονται αμάσητα από μια εμμονική ιδεοληψία εναντίον της μεταλλευτικής που έχει μετεξελιχθεί σ' ένα ανελέητο πείσμα με ανυπολόγιστες κοινωνικοοικονομικές συνέπειες, αν και εφόσον συνεχιστεί αυτή η αρρωστημένη κατάσταση.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους συριζελ οικολόγους δεν τους πιάνεις από πουθενά. Ο ολοκληρωτισμός, το θράσος και η αλαζονεία τους είναι ανεπανάληπτος.
Κόπιαρα το ποστ μιας οικολόγας που αναμασά για όλους τους ιθαγενείς όλα τα αντιγκολντ ευφυολογήματα. Πολύ σχετική με τη μεταλλουργία (η οικολόγα τη γράφει με "ει"...) το flash smelting και "άσσος" στα χρηματιστηριακά!

"#‎skouries
Η όλη "επένδυση για την ελληνική οικονομία" έγινε για τη μεταλλουργεία, όχι για την ανοιχτή εξόρυξη: η ανάπτυξη μεταλλουργείας αποτελεί βασικό όρο της σύμβασης που υπέγραψε το δημόσιο με την εταιρία.
Μεταλλουργεία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει, γιατί η μέθοδος "flash smelting" που περιγράφεται στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων απλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα πετρώματα της Χαλκιδικής.
Αφήστε, λοιπόν, τις άδειες για υλοτομίες και τεχνικά υποέργα και ανακαλέστε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων, χωρίς αποζημιώσεις στην εταιρία και υποχρεώνοντάς την σε αποκατάσταση του περιβάλλοντος, γιατί απλούστατα η έγκριση χορηγήθηκε με "πλάνη περί τα πράγματα". Και υπαναχωρήστε, επιτέλους, από τη σύμβαση πώλησης των μεταλλείων! Υπάρχει και μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που σας επιτρέπει να το πράξετε αυτό.
Εκτός, κύριοι υπουργοί, αν έχετε αποφασίσει να πολεμήσετε τον καπιταλισμό κάνοντας κάποιους χρηματιστές στον Καναδά να ξυπνούν αξημέρωτα κάθε τρεις και λίγο, μετανιώνοντας για την κ@λοδουλειά που διάλεξαν. Καλό το σχέδιο, δεν λέω, αλλά μάλλον δεν μας παίρνει χρονικά."

Το τερμάτισε η γυναίκα...
Με ποιούς έχουμε μπλέξει θεέ μου;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς άλλη μιά φορά οι ψευτοοικολόγοι κατεβάζουν τις μάσκες τους και συνεπικουρούμενοι από κάποια, ευτυχώς όχι όλα ,με ημερομηνία λήξης 'κυβερνητικά' στελέχη προσπαθούν στην κυριολεξία να πάρουν την μπουκιά από το στόμα των εργαζομένων στα μεταλλεία. Αντί σημαία τους να είναι η έξοδος της χώρας από την δυσμενέστατη θέση που βρισκόμαστε, αυτοί σαν τα συμπαθή γαϊδούρια με παρωπίδες, κοιτούν να ικανοποιήσουν την αρρωστημένη φαντασίωση της αυτόκλητης οικολογικής συνιστώσας τους (βλέπε κατίνα) χωρίς να λογαριάζουν τις συνέπειες των πράξεων τους. Μέχρι και την νομοθεσία προσπάθησαν και προσπαθούν να την φέρουν στα μέτρα τους αλλά μάλλον εκεί δεν παίζουν καλή μπάλλα.Ας μην αγχώνονται όταν έρθει η ώρα, σύντομα δηλαδή ασχέτως αριθμού συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, οι νόμοι θα εφαρμοστούν προς όλες τις κατευθύνσεις και εκεί όταν αλλάξουν οι ρόλοι θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Η χώρα βουλιάζει και αυτοί τρώγονται με τις ΣκουρΙές.
Αυτά να τα βλέπει ο σοφός Ελληνικός Λαός που τα χει χάσει και ψηφίζει όσους ακόμη όσους τάζουν λαγούς με πετραχείλια.

Ανώνυμος είπε...

Το ελληνικο δημοσιο βασανισε τους πολιτες επι σειρα ετων με πρακτικες σαν αυτες που αναφερονται στο αρθρο. Για πρωτη φορα οι παραγωγικες δυναμεις της χωρας (μεταλλωρυχοι) αντιστεκονται στο κρατος τερας και αυτο δεν αρεσει σε καποιους που πιστευουν οτι μπορουν να ζουν χωρις μοχθο και εις βαρος αλλων!

Ανώνυμος είπε...

Απλά κάνουν θόρυβο,για να ξεχνιούνται οι λοιπές ευρωπαϊκές κωλοτούμπες.