Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ε. ΞΗΡΟΥΧΑΚΗ: “ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ” (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τις πολιτικές ενδυνάμωσης της γυναικείας απασχόλησης, της συμπερίληψης, του κοινωνικού σεβασμού και της ευρύτερης αλλαγής κουλτούρας στο χώρο εργασίας, μίλησε η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων της “Ελληνικός Χρυσός” κα Έρικα Ξηρουχάκη κατά τη διάρκεια της θεματικής συζήτησης: “Γυναικεία Απασχόληση – Το κλειδί για την ισότητα των φύλων και το δημογραφικό ζήτημα” στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Η κ. Ξηρουχάκη στο ξεκίνημα της παρέμβασης της στάθηκε στη μεγάλη έρευνα που έκανε o μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Women On Top” με την στήριξη της μεταλλευτικής εταιρείας για την κατανόηση των επαγγελματικών και επιμορφωτικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αριστοτέλη.

Μια έρευνα την οποία η Διευθύντρια Επικοινωνίας της “Ελληνικός Χρυσός” χαρακτήρισε “εργαλείο”, καθώς κατέγραψε προσωπικές προσδοκίες, απόψεις και αγωνίες γυναικών της περιοχής ,που βρίσκονται στο ηλικιακό φάσμα μεταξύ 16 και 50 ετών.

Χάρη στα πολύ σημαντικά ευρήματα αυτής της έρευνας οικοδομείται και η στρατηγική της εταιρείας στη χάραξη νέων δράσεων αναφορικά με την περαιτέρω ενδυνάμωση και ενσωμάτωση των γυναικών σε επαγγελματικούς χώρους.

Μάλιστα η κ. Ξηρουχάκη αναφέρθηκε σε μια ιδιαίτερη στιγμή αυτής της έρευνας, όταν μια δημότισσα του Αριστοτέλη και κάτοικος των Μαντεμοχωρίων είπε κάτι που συγκλόνισε τη Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων της “Ελληνικός Χρυσός”:

Μπορεί να μην μάθω ποτέ το ταλέντο που έχω, γιατί μπορεί να μην μου δοθεί ποτέ η ευκαιρία να να το μάθω.”

Στην συνέχεια της παρέμβασης της η κ. Ξηρουχάκη υπογράμμισε πως η “Ελληνικός Χρυσός” απασχολεί το 10% του συνολικού πληθυσμού του Δήμου Αριστοτέλη, που αριθμεί 17.000 κατοίκους και τόνισε πως: “σε μια ανδροκρατούμενη δραστηριότητα έχουμε με περηφάνια κατακτήσει το 14% των εργαζομένων να είναι γυναίκες”.

Κατά την άποψη της Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων της “Ελληνικός Χρυσός” η ελληνική πολιτεία θα ήταν χρήσιμο να ακολουθήσει το παράδειγμα που εφαρμόζεται σε χώρες, όπως η Σουηδία και η Αυστραλία, όπου εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχουν σταματήσει την χορήγηση οικονομικών κινήτρων στα ζευγάρια για τεκνοποίηση και στρέφονται στην προώθηση της ισότητας των φύλων και της ισότιμης πρόσβασης των γυναικών στην αγορά εργασίας, ως πυρήνα των δημογραφικών και οικογενειακών πολιτικών τους.

Τέλος, η κ. Ξηρουχάκη ανακοίνωσε πως η "Ελληνικός Χρυσός" σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει στην ίδρυση ενός κέντρου επιμόρφωσης των εργαζομένων στον Δήμο Αριστοτέλη για την επιμόρφωση των εργαζομένων της εταιρείας.

Επιμορφώνουμε, ακούμε, συνδιαλεγόμαστε, είμαστε κοινωνικοί συμπαραστάτες. Θέλουμε να βοηθήσουμε τις γυναίκες του Δήμου Αριστοτέλη να αναπτύξουν και να αναδείξουν τις δεξιότητες τους. ”

Τις δυο παρεμβάσεις της κυρίας Έρικας Ξηρουχάκη και τα όσα πολύ σημαντικά είπε στο πάνελ που συμμετείχε μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί.