Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΟΙ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ" ΔΙΝΟΥΝ 2,3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Στην κατασκευή μονάδας επεξεργασίας καθαρισμού καυσαερίων από τα οξείδια του θείου προχωρά η βιομηχανία Ελληνικοί Λευκόλιθοι στις εγκαταστάσεις της στη Γερακινή Χαλκιδικής.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό έργο στο πλαίσιο του προγράμματος "LIFEPOSITIVEMgOFGD", ύψους 2,3 εκατ. ευρώ. Η μονάδα θα αξιοποιεί για τον παραπάνω σκοπό την καυστική μαγνησία από τα παραπροϊόντα του μεταλλείου της. Το έργο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής. 

Τα βασικότερα οφέλη για την τοπική κοινωνία θα είναι η μείωση των αερίων ρύπων, ενώ επίσης η εν λόγω μονάδα θα καταναλώνει λιγότερο νερό και ενέργεια σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αποθείωσης και θα παράγει και αξιοποιήσιμα παραπροϊόντα.

Η συνολική παραγωγική δυναμικότητα της Ελληνικοί Λευκόλιθοι για την καυστική και δίπυρο μαγνησία ανέρχεται στους 200.000 μ.τ. τον χρόνο. Επιπλέον, n εταιρεία διαθέτει καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής πυρίμαχων μαζών δυναμικότητας 50.000 μ.τ. το χρόνο. Το 93% της παραγωγής εξάγεται. 

Οι πωλήσεις της εταιρείας στις χώρος της Ευρώπης αντιπροσωπεύουν το 75% του κύκλου εργασιών της, ενώ 8% εξάγεται στην Αμερική και το υπόλοιπο 17% στην Ασία, Ωκεανία και Αφρική. Η εταιρεία Ελληνικοί Λευκόλιθοι ΑΜΒΝΕΕ είναι μέλος της Ελληνικής Παραγωγής Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη.

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 04/11/2017]

Αναδημοσίευση από xrysoselladas.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Είναι μια είδηση που επιβεβαιώνει ότι η εξορυκτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική (ανεξάρτητα την εταιρεία) εξελίσσεται με τη μέγιστη περιβαλλοντική υπευθυνότητα και τις βέλτιστες τεχνολογικές πρακτικές.

Θα ήταν ευχής έργον οι γραφικοί κατήγοροι της μεταλλευτικής από άλλες παραγωγικές δραστηριότητες, (που ευτυχώς δεν είναι πολλοί, αλλά αντί να ασχολούνται με τα του οίκου τους βάζουν στο στόμα τους την μεταλλευτική) να εφάρμοζαν στις επιχειρήσεις τους τις μισές τεχνολογικές εφαρμογές απ' αυτές που διαθέτουν εξ ολοκλήρου οι εξορυκτικές εταιρείες της Χαλκιδικής και συμβάλλουν στην αειφορία και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Με παχιά λόγια δεν προστατεύεται το περιβάλλον. Μόνο με πράξεις.