Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ... #SKOURIES


Πριν λίγες μέρες διαβάσαμε στο metalleiachalkidikis.gr  ότι ενώ με χρήματα της ΠΚΜ δίνονται κονδύλια για να συντηρηθούν οι φθορές στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης μεταξύ αυτών και σε δρόμους του δήμου Βόλβης διαβάσαμε για την «δυσφορία» που νιώθουν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι εκεί.

Αυτή η δυσφορία οφείλεται στο γεγονός ότι ένα ποσό από αυτά τα χρήματα πηγαίνουν για την συντήρηση της επαρχιακής οδού Σταυρού – Ολυμπιάδας, η οποία όπως λένε φθείρεται κυρίως από την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων που κατευθύνονται προς και από το μεταλλείο της Ολυμπιάδας.

Χωρίς ίχνος αντιδικίας προς αυτούς τους δημοτικούς συμβούλους της Βόλβης, γιατί στέκονται μόνο στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας και δεν αναγνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη επαρχιακή οδός θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μια λεωφόρος της ανάπτυξης και θα εξηγήσουμε αμέσως το γιατί.

Όπως οι δημοτικοί σύμβουλοι της Βόλβης γνωρίζουν εξίσου, ίσως και καλύτερα, αυτός ο δρόμος δεν επιβαρύνεται μόνο από φορτηγά ΔΧ που πηγαίνουν στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας, αλλά και από άλλα Δ.Χ. φορτηγά που πηγαίνουν και έρχονται φορτωμένα με ξυλεία, με χωματουργικά υλικά και άλλα βαρέα αντικείμενα.

Αυτή η επιλογή οφείλεται στο γεγονός ότι αυτός ο δρόμος είναι πιο βατός σε σχέση με άλλους, αλλά γιατί κυρίως υπάρχει οικοδομική άνθηση και δραστηριότητα τόσο στο δήμο τους και στον γειτονικό δήμο Αριστοτέλη, όσο βεβαίως εδώ και χρόνια μέσα στο Άγιον Όρος, η οποία συνεχίζεται και πάρα πολλοί τεχνίτες στα δύσκολα αυτά χρόνια βρίσκουν μεροκάματο και μέσα στο περιβόλι της Παναγίας.

Για το Δήμο Αριστοτέλη, αν δεν πιστεύουν στην οικοδομική άνθηση που γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια τόσο τα παράλια όσο και τα ορεινά του, τους παραπέμπουμε στις δηλώσεις που έκανε ο παραιτηθείς δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος πριν 3 χρόνια ακριβώς.

Τότε ο κ. Μίχος για να δικαιολογήσει τον προϊστάμενο πολεοδομίας Αρναίας που δεν έβρισκε χρόνο για να υπογράψει την άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές υποστήριζε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό focus 103, 6 ότι η καθυστέρηση αυτή ήταν «υπηρεσιακής φύσις» λόγο του όγκου εργασίας, καθώς πριν το φάκελο του εργοστασίου στις Σκουριές, προηγούνταν δεκάδες άλλες υποθέσεις που έπρεπε να ελεγχθούν.

Επίσης γιατί λησμονούν στον δήμο Βόλβης ότι από αυτό τον δρόμο διέρχονται καθημερινά και όλο το χρόνο λεωφορεία του ΚΤΕΛ, αλλά και εκατοντάδες άλλα τουριστικά λεωφορεία που γεμάτα πηγαίνουν τουρίστες στην Ουρανούπολη, το Άγιον Όρος αλλά και στα Αρχαία Στάγειρα τα τελευταία 2 χρόνια εξαιτίας της πρόσφατης ανακάλυψης της τεφροδόχου του Αριστοτέλη κατά δήλωση του αρχαιολόγου Κώστα Σισμανίδη. 

Την ανακοίνωση - διαμαρτυρίας των κατοίκων, των επαγγελματιών και των φορέων της Ουρανούπολης για τα έργα που δεν γίνονται στην δική τους περιοχή την έχουν υπόψη τους;

500.000 επισκέπτες (σύμφωνα με επίσημα στοιχεία) κάθε χρόνο χρησιμοποιούν το ανύπαρκτο λιμάνι της Ουρανούπολης με το εξίσου ανύπαρκτο όσο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο που πρέπει να διανύσεις για να φτάσεις εκεί.

Επομένως, με τόση ποικίλη ανάπτυξη και οικονομική δραστηριότητα που γνωρίζει η περιοχή και ωφελείται από αυτή τα μέγιστα και ο Δήμος Βόλβης, το να συντηρηθεί ένας δρόμος από την επιβάρυνση που γνωρίζει είναι το ελάχιστο τίμημα, κατά την γνώμη μας. 
Συν του ότι η χρήση του δρόμου από τα φορτηγά που πηγαίνουν στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας είναι προσωρινή μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές υποδομές.

Αντί να γκρινιάζουμε λοιπόν, θα μπορούσαμε να ενώσουμε δυνάμεις έτσι ώστε να κατασκευαστούν ακόμη καλύτεροι και πιο ασφαλείς δρόμοι, καθώς τους έχουμε ανάγκη από κάθε άποψη.

4 σχόλια:

“antigold μαϊντανοί δημοτικοί σύμβουλοι Βόλβης”: Φράση του metalleiachalkidikis.gr είπε...

Όταν δημοσιεύονται χαρακτηρισμοί του τύπου antigold μαϊντανοί δημοτικοί σύμβουλοι, αγαπητέ Πολίτη Αριστοτέλη, τότε δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεργασία. Και άντε το antigold είναι θεμιτό. Αν όμως ήταν μαϊντανοί δεν θα είχαν εκφέρει γνώμη πράγμα σύμφωνα με τις πληροφορίες σας έχουν κάνει.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @20 Φεβρουαρίου 2018 - 3:44 μ.μ.

Εμείς τέτοια φράση δεν έχουμε στην ανάρτηση μας. Το ότι την επικαλείστε όμως δείχνει σαν να αναζητείτε κάποια δικαιολογία για να επικρατεί μονίμως μια αρνητική ατμόσφαιρα.

Επί της ουσίας, νομίζουμε ότι εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζετε ότι σε ότι αφορά τα γραφόμενα μας έχουμε ακριβολογήσει.

Καλή Σαρακοστή σε όλους σας!

volvipress είπε...

Επίσης Καλή Σαρακοστή

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο τα λεωφορεία, τα φορτηγά της Ελληνικός Χρυσός και τα φορτηγά που κουβαλάνε χωματα και μπάζα είναι επίσης και τα βυτία με βοθρολύματα.
Στον δήμο Βόλβης δεν έχουν δίκτυο αποχέτευσης σε Βρασνά Ασπροβάλτα και Σταυρό και το καλοκαίρι τα βυτία με βοθρολύματα κάνουν κομβόι.Να τα λένε κι αυτά.