Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΗΠΕΙΡΟΣ - ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ Χ: ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ... #SKOURIES


Είναι πράγματι άξια αναφοράς η τακτική που εφαρμόζουν τα σωματεία και οι  συλλογικότητες που επιχειρούν στην Ήπειρο να στρέψουν την τοπική κοινωνία ενάντια στις ερευνητικές γεωτρήσεις υδρογοναθράκων.

Είναι άξια αναφοράς και υπενθύμισης αυτή η τακτική, καθώς μυρίζει από χιλιόμετρα Σκουριές και antigold... τεχνογνωσία.

Όπως μας ενημερώνουν φίλοι αναγνώστες του blog από την Ήπειρο υπάρχει οργασμός διοργανώσεων ενημερωτικών εκδηλώσεων μέσα στο καλοκαίρι για τις συνέπειες των ερευνών (;;;!!!) και των εξορύξεων υδρογονανθράκων και σε καμία από αυτές δεν πρόκειται να καλεστεί εκπρόσωπος πετρελαϊκής εταιρείας, όπως ξεκαθαρίζουν οι πολέμιοι των υδρογονανθράκων.

Επίσης, οι ίδιες συλλογικότητες καλούν τον κόσμο να αποχωρεί επιδεικτικά από τέτοιες εκδηλώσεις, αν τυχόν παρευρίσκονται εκπρόσωποι εταιρειών, ενώ για να ενημερώσουν, όπως αυτές φαντάζονται, τον κοσμο της Ηπείρου αυτό θα γίνει ακόμη και στο περιθώριο αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που έχουν προγραμματιστεί μέσα στο καλοκαίρι.

Ότι ακριβώς έκαναν οι antigold στην ΒΑ Χαλκιδική με την ακατανόητη ανοχή της ελληνικής πολιτείας από το 2010 μέχρι και σήμερα. Μακάρι ο κόσμος της Ηπείρου να είναι πιο προσεκτικός και ενημερωμένος στο τι ακριβώς προκάλεσαν αυτές οι πρακτικές στην κοινωνία του Δήμου Αριστοτέλη της Χαλκιδικής για να αποφύγουν τις ολέθριες συνέπειες τους.

ΥΓ. Είμαστε βέβαιοι πως ένα από τα επόμενα επιχειρήματα που θα δανειστούν στην Ήπειρο από την antigold ανθολογία θα είναι το... σαιξπηρικό: "Δεν έγινε καμία διαβούλευση με την κοινωνία"...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ουρανούπολη, Αμμουλιανή οι μεγάλοι χαμένοι αυτής της τακτικής, την οποία υιοθετήσαμε ως πρόβατα. Τώρα θα είχαμε λιμάνι και μαρίνα. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια μυαλά και στην Χαλκιδική και στην Ήπειρο , αυτό είναι το αποτέλεσμα των πληρωμένων χειραγωγών - καθοδηγητών.

Ανώνυμος είπε...

Είναι τραγωδία να σου φεύγουν νέα μυαλά επιστημονες που θα μπορούσες να χτίσει επάνω τους το μέλλον της χώρας.
Και είναι ακόμη πιο μεγάλη τραγωδία να σου μένουν εδώ επαγγελματίες τεμπέλχανάδες που επιβιώνουν από την μανούρα και την πρόκληση χάους σε κάθε τομέα που εμπλέκονται!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι λυπηρό για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα αλλάξει οριστικά την ταυτότητα της Ηπείρου και θα επηρεάσει τις ζωές των κατοίκων της, να σχολιάζει κανείς χωρίς να έχει λαβει πλήρη ενημέρωση και να γνωρίζει καλά και τις δυο απόψεις εμπεριστατωμένες. Σας πληροφορώ λοιπόν εγώ ως αγωνίστρια κατά των εξορύξεων, πως η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, η οποία θα έπρεπε να εχει δώσει πλήρη συναίνεση, είναι απαράβατος όρος ο οποίος αναλυτικά και ξεκάθαρα περιγράφεται μέσα στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που εκπονήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το οποίο επισήμανε πολλές φορές ο ίδιος ο υπεύθυνος της καθηγητής κύριος Καλιαμπάκος, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε πριν λιγους μήνες στην Ηπειρο. Τέτοια διαβούλευση ποτέ δεν έγινε και υποχρεώθηκαμε οι ίδιοι οι κάτοικοι να απαιτήσουμε ενημέρωσεις και να καθήσουμε να διαβάσουμε τις περι 500 σελίδες για να κατανοήσουμε καπως περι τίνος πρόκειται. Όσον αφορά για την τρομερή και φοβερή ανάπτυξη που φέρνουν τέτοιες δραστηριότητες σε περιοχές που πραγματοποιούνται θα σας προτρέψω να ανατρέξετε στο διαδίκτυο και να δείτε την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που εχουν επιφέρει ανα τον κόσμο και το ποσο δραματικά αλλαξε η ζωή των ανθρώπων εκει οι οποίοι ήδη ερχονται σε επαφή με τους Ηπειρώτες, ως παθόντες και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου : ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ!! ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ, ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @11 Ιουλίου 2018 - 12:20 μ.μ.

Θέλουμε να γνωρίζετε πως μας είναι απολύτως σεβαστά τόσο η ένταση όσο και το πάθος που σας διακατέχει πλέον των απόψεων σας.

Κατά την γνώμη μας, όμως είναι αποτέλεσμα ενός ιδεολογικού φανατισμού που σας έχουν εμποτίσει οι δικοί μας ινστρούχτορες κατά της μεταλλευτικής επένδυσης.

Τα επιχειρήματα και ο λόγος που εσείς χρησιμοποιείται είναι ανάλογος με εκείνον που χρησιμοποιούσαν κάποιοι αντίστοιχα παρασυρμένοι από τον φανατισμό κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής, που πλέον δεν τους δίνουν καμία σημασία.

Να σας ενημερώσουμε πως τα δάση μας δεν έχουν καμία ρύπανση από την μεταλλευτική, ούτε υπάρχει κάποια επιδημιολογική μελέτη που να ενοχοποιεί τα μεταλλεία για την αύξηση καρκινοπαθήσεων.

Εμείς από την πλευρά μας δεν θα σας υποδείξουμε τι θα κάνετε σαν κοινωνία. Εμείς απλά θα σας υπενθυμίσουμε το παράδειγμα της Θάσου που επι 37 χρόνια συνυπάρχουν εις την εντέλεια οι εξορύξεις πετρελαίου με τον τουρισμό και τέλος θα σας υπενθυμίσουμε ότι στα βόρεια σύνορα σας οι γείτονες Αλβανοί προβαίνουν εδώ και 30 χρόνια σε εξορύξεις πετρελαίου χωρίς κανένα επίσης πρόβλημα που να στέκεται τροχοπόδη στην παράλληλη ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Να είστε καλά και να είστε προσεκτικοί με το ποιούς εμπιστεύεστε απόλυτα ως ενημερωτές και συμβούλους σας. Στην Χαλκιδική 450 οικογένειες έπεσαν σ' αυτή την παγίδα.

ΥΓ. Χωρίς να θέλουμε να εκφράσουμε βεβαιότητα είμαστε σίγουροι πως και στο ζήτημα της διαβούλευσης ακολουθήθηκε ο ίδιος δρόμος που χάραξαν οι δήθεν οικολόγοι μας στις Σκουριές.

Από την αρχή ήταν δογματικοί και απόλυτοι στις θέσεις αγνοώντας τις εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων. Τους πείραζε που ήταν της εταιρείας, όταν όμως οι δικοί τους πολιτεύονταν με τον ΣΥΡΙΖΑ έμεναν με το στόμα ανοιχτό.

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρετε παραπάνω το εξης:"
Να σας ενημερώσουμε πως τα δάση μας δεν έχουν καμία ρύπανση από την μεταλλευτική, ούτε υπάρχει κάποια επιδημιολογική μελέτη που να ενοχοποιεί τα μεταλλεία για την αύξηση καρκινοπαθήσεων."
Θα σας θυμισω : Λαυριο: περιοχη που υπηρχαν για πολλά χρόνια μεταλλεια. Τα αποβλητα των μεταλλειων, οι σκουριες που λενε καποιοι, αυτή τη στιγμη βρισκονται παντου στο Λαυριο. Το 2011 συγκεκριμενα το Πανεπιστημιο Αθηνων έκανε μετρήσεις στο έδαφος της Λαυρεωτικης και βρέθηκε αρσενικο, καδμιο , μολυβδο 4 φορες πάνω από το επιτρεπτό όριο. Κανείς δεν μπορεί να φυτέψει λαχανικά στο Λαυριο γιατι δεν κάνει να τα καταναλώσει. Και άλλα πολλά τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδω:
http://www.lavriaki.gr/2016/07/31/%CE%BB%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CF%82/
Κάτι τέτοιο ανησυχούμε μήπως συμβεί στον τόπο μας παιδιά....
Στο Λαύριο φεύγει με καρκίνο ο ένας πίσω από τον άλλον....

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @12 Ιουλίου 2018 - 12:31 π.μ.

Επιτρέψτε μας να σας επισημάνουμε ξανά πως από τον τρόπο που απαντάτε προδίδετε έναν ιδεολογικό φανατισμό, ο οποίος δεν σας επιτρέπει να σκεφτείτε καθαρά.

Μπαίνετε στην διαδικασία να συγκρίνετε τα Μεταλλεία μας με αυτά του Λαυρίου, όταν πουθενά δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα τους.

Εκτός του ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη επιστημονική δημοσίευση σε επίπεδο επιδημιολογικής μελέτης που να δικαιολογεί την ακόρεστη διάθεση σας για καρκινολογία μπαίνετε στην διαδικασία να συκρίνετε τον τρόπο που γίνονταν η εξόρυξη στο Λαύριο και στην Χαλκιδική μέχρι και την δεκαετία του 1970, προφανώς από άγνοια.

Η χαλίκωση ήταν όντως η κυριότερη αιτία θανάτου των εργαζομένων στα μεταλλεία εξαιτίας του γεγονότος ότι η διάτρηση του πετρώματος γίνονταν με ξηρό τρόπο και δίχως τον κατάλληλο προστατευτικό εξόπλισμό. Αυτό τον τρόπο διάτρησης τον αφήσαμε πίσω μας στον 20ο αιώνα.

Αυτή η εικόνα δεν έχει καμία σχέση με τον 21ο αιώνα που βρισκόμαστε όπου οι σήραγγες έχουν διαστάσεις αυτοκινητόδρομου, αερίζονται 24 ώρες το 24ωρο και οι εργαζόμενοι κάνουν χρήση του πιο σύγχρονου τρόπου εξόρυξης με υγρή πλέον διάτρηση. Σημειωτεόν δεν υπάρχει πλέον σε εμάς εργαζόμενος που να υποφέρει από χαλίκωση.

Αυτά τα δεδομένα επικρατούν στα μεταλλεία Κασσάνδρας. Σε τελική ανάλυση όμως όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην Ήπειρο και με την πιθανη εξόρυξη υδρογοναθράκων. Εσάς το παράδειγμα σας είναι η Θάσος και όχι η Χαλκιδική.

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας και σας καλούμε να μελετήσετε σε βάθος το ζήτημα. Μην αρκείστε στις αιτιάσεις επαγγελματιών αρνητών της ανάπτυξης που συνδυάζεται πάντα με αντίστοιχη τεχνολογική πρόοδο.