Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΨΥΞΗ?


1 Ιουνίου 2020 γράφει το ημερολόγιο. Καλό μήνα να πούμε. Το ερώτημα βέβαια είναι πότε θα πούμε επιτέλους "καλό καλοκαίρι", καθώς οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες ιδίως τις τελευταίες 10 μέρες του Μαϊού, σε συνδυασμό με τις συνεχείς βροχές και τις έντονες χαλαζοπτώσεις σε κάποια σημεία της ελληνικής επικράτειας, δεν δίνουν το δικαίωμα προς το παρόν για όνειρα ζεστής θερινής νυχτός...

Αυτός ο άστατος καιρός, από κάθε άποψη, είχε σαν αποτέλεσμα να κρυώσουν και οι θάλασσες μας, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών.Η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας υποχώρησε έως και 5°C σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας!

Σύμφωνα με το meteo, η μεγαλύτερη μείωση της θερμοκρασίας παρατηρείται νοτίως της Ρόδου, της Κρήτης και στο Ιόνιο, δυτικά της Πελοποννήσου. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μεταβολές της επιφανειακής θερμοκρασίας της θάλασσας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια!

Και δεν είναι μόνο η Ελλάδα που βρίσκεται αντιμέτωπη με τέτοιους είδους καιρικές μεταβολές. Στην Αυστραλία που ετοιμάζονται για τον δικό τους χειμώνα, ο μήνας Απρίλιος, που εντάσσεται στους φθινοπωρινούς μήνες, σύμφωνα με τις επίσημες μετεωρολογικές μετρήσεις και καταγραφές ήταν ο πιο κρύος των τελευταίων 60 ετών (!!!) για το νότιο τμήμα της με χιόνι έντονες καταιγίδες και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Τελικά τι συμβαίνει; Ποια είναι η επιστημονική εξήγηση για το γεγονός, πως σε συνθήκες υπερθέρμανσης του πλανήτη καταγράφονται τόσο χαμηλές θερμοκρασίες ανά την υφήλιο που συνιστούν ρεκόρ ετών;

Ας μας επιτραπεί ο προβληματισμός.




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όσο και αν κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι έχουμε υπερβάσεις στην έκλυση διοξειδίου του άνθρακα και αυτό είναι η βασική αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη,συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.θα παρακαλάμε να μην πλησιάζει ξανά η περίοδος για το "ομηρικόν ελάχιστον".

Τσιφούτης Τάσος είπε...

Τα λέει ο καθηγητής γεωλογίας ο κ. Φώσκολος. Η αύξηση ή μείωση της θερμοκρασίας της γης οφείλεται στην έξαρση ή στην ύφεση της ακτινοβολίας του ήλιου, απο τους τέσσερις πόλους του. Τώρα και για 30 χρόνια βρίσκεται σε ύφεση και θα έχουμε ψύξη της γης, επίσης ξεχάστε τις τέσσερις εποχές που είχαμε. Τα στοιχεία τα πηρε απο τον δορυφόρο της NASA.

Τσιφούτης Τάσος είπε...

Η θέρμανση ή η ψύξη της γης οφείλεται στην ακτινοβολία του ήλιου αππ τους τέσσερις πόλους του. Οταν είναι σε έξαρση έχουμε θέρμανση όταν ειναι σε ύφεση έχουμε ψύξη. Τώρα και για 30 χρονια βρίσκεται σε υφεση. Στοιχεία απο τον δορυφόρο της NASA, τα είπε ο κ. Φώσκολος καθηγητής γεωλογιας απο τον Καναδα.

Τσιφούτης Τάσος είπε...

Απο τον καθηγητή γεωλογίας κ. Φώσκολο που λέει τα εξής: Η θέρμανση και η ψύξη της γης προέρχεται απο την ακτινοβολία του ήλιου, όταν οι τέσσερις πόλοι του ήλιου είναι σε έξαρση έχουμε θέρμανση, όταν το είναι σε ύφεση έχουμε ψύξη, απο στοιχεία του δορυφόρου της NASA οι πόλοι βρίσκονται σε ύφεση και γισ 30 χρόνια περίπου θα εχουμε ψύξη του πλανήτη, το φαινόμενο ειναι περιοδικό, και μεταβάλλεται.