Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΘΑ ΑΛΥΣΟΔΕΘΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΚΟΡΜΟΥΣ ΔΕΝΤΡΩΝ...?

Μια συμπαθέστατη ακτιβίστρια,
στην προσπάθεια της να σκαρφαλώσει σε δέντρο...
 Άκρα του τάφου σιωπή επικρατεί στις τάξεις των αυτόκλητων «προστατών του περιβάλλοντος», σε ότι αφορά τις προπαγανδιστικές αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο. 

Κυκλοφορεί όμως μια φήμη που ξεκινάει από την Ιερισσό και καταλήγει στα Μαδεμοχώρια, που τους θέλει να ετοιμάζουν ένα πολύ ηχηρό «επικοινωνιακό–ακτιβιστικό» χτύπημα στο εργοτάξιο των Σκουριών, ενδεχομένως και μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακό.

Αν επαληθευτεί αυτή η φήμη, μένει να το δούμε. 

Επειδή πάντως, μέχρι στιγμής, οι «ακτιβισμοί» τους επικεντρώνονται σε ημερίδες ενημέρωσης, σουβλακομαζώξεις και κρασοκατανύξεις, θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, αν σ’ αυτό το εγχείρημα υπήρχε «άρωμα» από ακτιβιστικές ενέργειες γνωστών οικολογικών οργανώσεων.
Στό όνομα λοιπόν της ακτιβιστικής δράσης, θα έκανε τη διαφορά, αν οι «προστάτες του περιβάλλοντός μας», επιχειρούσαν μια από τις παρακάτω ενέργειες:

  • Να αναρριχηθούν επάνω σε δέντρα και να μείνουν δεμένοι επάνω σ’ αυτά ολόκληρο το καλοκαίρι, εν είδη οικο-τουριστικής ατραξιόν...
  • Να αλυσοδεθούν γύρω από κορμούς δέντρων (οι γυναίκες με μπικίνι, ή και χωρίς), επίσης για ολόκληρη την καλοκαιρινή σεζόν, προς τέρψη του μη οικολογικά ευαισθητοποιημένου κοινού...
  • Να «βγούν από τα ρούχα τους» και να βάψουν το σώμα τους στα χρώματα ενός δέντρου... (Οξιά και δρυς κατά προτίμηση για να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα  δέντρα του δάσους...)
  • Να φτιάξουν μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα, που να ξεκινάει από το Χονδρό Δένδρο και να καταλήγει στο χώρο, όπου πρόκειται να γίνει το ενοποιημένο όρυγμα...
  • Να σκάψουν λάκκους μπροστά στην είσοδο του εργοταξίου, να μπούν μέσα σ΄αυτούς και να ξεκαλοκαιριάσουν επίσης, αν είναι δυνατόν...
  • Να κάνουν δεντροφύτευση στο σημείο που έκανε την υλοτόμηση η εταιρεία...
  • Να αυτοφυτευτούν ως δέντρα στη «λίμνη τελμάτων» της Ολυμπιάδας, πριν προλάβει η εταιρεία να την εξαφανίσει...
  • Να καθαρίσουν ντυμένοι και βαμμένοι ως «οικο-σεκιουριτάδες» την παραλία της Ιερισσού και να αποφύγουν την ταλαιπωρία, που θα τους περιμένει στις Σκουριές...

-          
Αν υπάρξουν και τέτοιες συμμετοχές... το οικο-κίνημα
θα "φουντώσει"!!!
Είναι μερικές ιδέες μόνο. Ευελπιστούμε η οργιάζουσα φαντασία τους να μας ξεπεράσει, αν έχουν τέτοιους σκοπούς. Αν βέβαια όλα αυτά είναι πολύ κουραστικά, εν μέσω καύσωνα, ας κάτσουν στην παραλία της Ιερισσού να πιούν το φραπέ τους και να απολαύσουν το μπάνιο τους. Άλλωστε οι σκάλες, χορηγία της Ελληνικός Χρυσός, έχουν πάψει ν' αποτελούν εμπόδιο...

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουν, είναι να πουν στα ΜΜΕ που τους υποστηρίζουν να είναι εκεί, για να μπορέσουν να «αξιοποιήσουν» τις εικόνες, που θα παράξουν...

Γιατί ως γνωστόν, η «καταστροφή» και η «σωτηρία» της ΒΑ Χαλκιδικής από το μεταλλευτική δραστηριότητα, είναι περισσότερο θέμα επικοινωνιακό, δηλαδή προπαγάνδας, παρά ουσιαστικό...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μολις τελειωσαν οι ειδήσεις ( φυσικα μονο Ελλη Σταη).
Θα μου επιτρεψετε αγαπητοι φιλοι να μην ειμαι κοσμια για να ..
πω το εξής. " Εδώ ο κόσμος καίγεται και το ....χτενίζετε.

Πολύ καλά καταλαβαίνουν οι οικολόγοι ότι η κατάσταση της χώρας και του νότου της Ευρώπης είναι τραγική και χάνουν την πίστη τους στη νίκη τους στο ΣτΕ. (Βουβάθηκε και το μπλογκ το antigold, μάλλον επειδή ετοιμάζουν τα σκοινιά..
Δεν υπάρχουν 'αλλα λόγια (αλλα πολυ γέλιο με αυτή εδώ την ανάρτηση.)

Ανώνυμος είπε...

Οτι και να κάνουν οι συριζοορκινάδες το παιχνίδι το έχουν χάσει. Η κοινωνία τους αγνοεί. Δεν ασχολείται κανείς μαζί τους. Θέλουμε ανάπτυξη και εργασία για τους νέους μας, πριν μας φύγουν και αυτοί. Αυτά τα λαμόγια θέλουν την κοινωνική ερημοποίηση της περιοχής. Δε θα τους κάνουμε το χατήρι.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΕΡΑ! ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΗΔΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΙΛΑ, ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΑ. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΙΩΤΗΣ

ΥΓ ΤΟ ΠΟΣΤ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΗΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΠΟ ΣΑΣ.ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ.

nikos είπε...

Από το περασμένο ΣΚ η ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ υλοτομεί παράνομα στο δάσος των Σκουριών. Θα έχουμε εξελίξεις.
και την μπαμπεσιά σας δεν την κρύβεται οι θρασύδειλοι Μπράβο όπως λένε στα γαϊδουριά που βγήκαν από την λάσπη..

Ανώνυμος είπε...

Απο τρελούς (πολίτες αριστοτέλη) και από μικρούς (και πάλι πολίτες αριστοτέλη) μαθαίνουμε τελικά την αλήθεια με πολύ γέλιο!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Κυριε Νίκο ευχαριστούμε για το σχόλιο. Δύο διευκρινήσεις μόνο. 1ον Ποιά είναι η δική μας η μπαμπεσιά και 2ον γιατί είναι παράνομο το κόψιμο των δέντρων;;; Αν θέλετε μας απαντάτε. Σε αντίθετη περίπτωση θα περιμένουμε τις εξελίξεις...

Ανώνυμος είπε...

Oόόό,
(που να κανω το σταυρο μου, ?!!!)
ο Νικος, ο Ν.Δ. Στεφανης, Ατακτος, απο το Στανο καλοκαιριατικα ,κατοικος Αθηνας χειμονατικα, ΔΕΚΟ μεηγαλοσυνταξιουχος μας του ANTIGOLD.

τι λεει κυρ Νικο, σου εκανε την μηνυσουλα η Καραβασιλη????χιχιχιχιχι
το αγαπημενο σου χιχι.

nikos είπε...

Πολίτες Αριστοτέλη - η σημερινή απόφαση Σ.Ε. ΠΟΥ έχει ανακοινωθεί τα λέει όλα . Ευχαριστώ για την σύντομη φιλοξενία Σας

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Κύριε Νίκο διδακτική η στάση σας. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Ένα μόνον ερώτημα:
Κάποιοι θα βρείτε ένα μεροκάματο στα ορυχεία και στην μεταλλουργία.
Πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν από την οικονομική δραστηριότητα που θα σβήσει στην περιοχή; Ένα η μόλυνση νερών, αέρα, θάλασσας και ένα η υποβάθμιση του υδροφόρου ορίζοντα κατά 600 τουλάχιστον μέτρα.

Τι θα έχετε να πείτε σε όλους αυτούς που θα χάσουν τις δουλειές τους; Μελισσοκομικές, αγροτικές, κτηνοτροφικές, τουριστικές, ιχθυοκαλλιεργητικές; Και θα είναι πιο πολλοί από εσάς;

Ανώνυμος είπε...

Όποιος θεωρεί ότι δε θα υπάρξει καμία μόλυνση στο περιβάλλον, κάνει λάθος. Σε μια μεταλλευτική δραστηριότητα τέτοιων διαστάσεων, σίγουρα θα υπάρξει. Σίγουρα όμως δε θα έχει καμία σχέση με την καταστροφολογία των "εργολάβων οικολόγων". Έχουμε μπερδέψει τους όρους οικολογία και ανάπτυξη. Η μια οφείλει να συνεργάζεται και να καθοδηγεί την άλλη. Στο εξωτερικό οι οικολογικές οργανώσεις κυριολεκτικά σκίζονται να βρουν "πράσινους" τρόπους για την ανάπτυξη και δημιουργία οποιουδήποτε έργου μπορεί να ενισχύσει το κρατικό εισόδημα οποιασδήποτε χώρας. ΜΟΝΟ στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι οι οικολογία πρέπει να στέκεται σαν ένα τεράστιο και αδιαπραγμάτευτο "ΟΧΙ" απέναντι σε οποιαδήποτε αναπτυξιακή δραστηριότητα.

Οι συμφεροντολογικά ενάντιοι της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική, αναφέρουν πως θα κατακεραυνοθεί η τουριστική ανάπτυξη και οι αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες.

Επειδή μπορεί προσωπικά να μην γνωρίζω, θέλω να μου πείτε τις κολοσσιαίες εξελίξεις στον τουριστικό τομέα τα τελευταία 25 χρόνια. Να μου αναφέρεται το ρυθμό ανάπτυξης των κτηνοτροφικών μονάδων. Και συνολικά τις θέσεις εργασίας που αναπτύχθηκαν από τις λοιπές δραστηριότητες.
Γιατί φοβάμαι, ή μάλλον είμαι σίγουρος, πως ακόμα και μια ξενοδοχειακή μονάδα να ήθελε κάποιος να δημιουργήσει, πάλι θα υπήρχαν κάποιοι καλοθελητές που θα προφασιζόντουσαν "οικολογικές" επιπτώσεις και θα διαμαρτύρονταν για μια τέτοια δημιουργία.

Το τμήμα της ΒΑ Χαλκιδικής σήμερα, είναι το μόνο ίσως κομμάτι της Ελλάδας που δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει οικονιμκή κρίση, κι αυτό επειδή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, κάποιοι άνθρωποι μπορούν ακόμα και έχουν το δικαίωμα στο μεροκάματο. Και παραμένουν ωστόσο ορισμένοι που μάλλον δεν έχουν ανάγκη από τέτοιες ανησυχίες.

Και όσοι λένε πως οι εργαζόμενοι της κακιάς και απάνθρωπης αυτής εταιρίας, δεν είναι κάτοικοι της περιοχής και δεν ανησυχούν για τη μόλυνση του περιβάλλοντος, να ενημερώσω πως οι περισσότεροι, ανησυχούμε πολύ περισσότερο από εσάς, γιατί φέρουμαι κι εμείς την ευθύνη στην οποιαδήποτε μόλυνση και εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί που πρώτοι θα διαμαρτυρηθούμε για το οποιοδήποτε πραστράτημα της εταιρίας. Μισθό μας δίνουν, δε μας αγοράζουν. Από το ίδιο νερό πίνουμε, στις ίδιες θάλασσες κολυμπάμε και στον ίδιο χώρο ζούμε. 365 μέρες το χρόνο και όχι μόνο γιορτές και καλοκαίρια.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας.

Ένας εργαζόμενος.