Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

"ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ" ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...

... σημαίνει "Υποκρισία και άγιος ο θεός".

Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου, που δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος", με την υπογραφή του δημοσιογράφου Μάκη Βοϊτσίδη, ο οποίος, όπως πληροφορηθήκαμε είναι και πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης. 

Στο άρθρο του ο κ. Βοϊτσίδης παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο τον παραλογισμό, την αλαζονεία, την υποκρισία και τη φασιστική νοοτροπία των εκπροσώπων της δήθεν οικολογικής σκέψης και των "εκτελεστών" της. Τα παραδείγματα άπειρα. Ορισμένα χαρακτηριστικά μας δίνει και ο αρθρογράφος. 

Από τις... οικολογικές ενστάσεις και ανησυχίες, που διατυπώνονταν για την κοπή δέντρων από το δάσος του Σέιχ- Σού στις αρχές της δεκαετίας του 80 για την κατασκευή της περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης, την... εξέγερση των κατοίκων της Κερατέας για το ΧΥΤΥ, μέχρι και το "αντάρτικο" μιας ομάδας κατοίκων της Ιερισσού, κατά των μεταλλείων χρυσού στην περιοχή μας, που συντηρείται χάρη στη φλογερή... συμπαράσταση εξτρεμιστικών στοιχείων εκτός Χαλκιδικής.

Τα ελατήρια όλων αυτών, που κόπτονται για το περιβάλλον δε μένουν κρυφά. Και κατά σύμπτωση έχουν τον ίδιο παρανομαστή. Οικοπεδοποίηση-μπετονοποίηση. 

Πρόκειται για τη γνωστό και "πετυχημένο" μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, που εφαρμόστηκε χωρίς καμία ηθική αναστολή και παρέκκλιση τα τελευταία 30 χρόνια, από γνωστές συντεχνίες, για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. 

Να καταργήσουμε τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, τη βιομηχανική παραγωγή ειδικότερα, που αφοριστικά και ισοπεδωτικά "μολύνει και καταστρέφει το περιβάλλον", για να ανοίξουμε το δρόμο για την άνθηση πιο "ευγενών" μορφών ανάπτυξης, που τώρα ενώ τις χρειαζόμαστε δε μπορούν να μας σώσουν.


Της αποδασοποίησης και της αντιπαροχής. Στο μεταξύ διασχίσαμε μελανούς ποταμούς, από όλους αυτούς, που έχυσαν "μαύρο δάκρυ" επάνω στα αποκαΐδια δασών, αλλά την επόμενη στιγμή σαν από θαύμα έβρισκαν το κουράγιο, να χαράξουν επάνω στα καμένα, τα σχέδια των προσεχών οικοδομημάτων τους.

 Ας μην πάμε μακριά. Η Κασσάνδρα είναι πολύ κοντά μας. Το 2006 κάηκε το 1/3 της δασικής της επιφάνειας. Χάρη στις... εργώδεις προσπάθειες κάποιων οικολογούντων, αυτή η ασχήμια "κρύφτηκε" από νεόδμητες παραθεριστικές κατοικίες. Το ότι πωλούνται σε τιμές κόστους (ίσως και κάτω απ' αυτό), δεν ενοχλεί κανένα. 

Το μόνο που πειράζει είναι, ότι τώρα δεν βρίσκονται αγοραστές, να τις ξεφορτωθούν... Τέτοια τσιγγουνιά στη ντροπή δεν ξανάγινε!


13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αφιερωμενο στον κωστα γεωργαντζη..

Μόνο όταν θα έχετε κόψει και το τελευταίο δέντρο. Μόνο όταν θα έχετε δηλητηριάσει και το τελευταίο ποτάμι. Μόνο όταν θα έχετε ψαρέψει και το τελευταίο ψάρι. Μόνο τότε θα καταλάβετε ότι τα λεφτά δεν τρώγονται.
Ινδιάνικη Προφητεία

Ανώνυμος είπε...

Σε όλη τη διάρκεια της Ιστορίας, ο άνθρωπος έπρεπε να παλεύει με τη Φύση για να επιβιώσει. Σ’ αυτόν τον αιώνα, έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι για να επιβιώσει, πρέπει να την προστατέψει.
Ζαν-Υβ Κουστώ, 1910-1997, Γάλλος ωκεανογράφος

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Μιλάει για τον προηγούμενο αιώνα (20ος) ο σπουδαίος αυτός ερευνητής, γιατί σ' εκείνον έζησε, δημιουργησε και πέθανε. Οχι για το μεσαίωνα που εσείς θέλετε να γυρίσουμε τραμπούκο, με άλματα γοργά στο απώτερο και σκοτεινό παρελθόν.

Μην επικαλείστε πράγματα που δεν έχουν καμια σχέση με αυτά που λέτε και κάνετε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ..!!! ΟΤΑΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ...ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 10:04

Δεν έχω ειλικρινα΄κανένα πρόβλημα με την κριτική σου. Αν ήταν καλόπιστη θα τη λάμβανα και υπόψη. Δεν περιμένω όμως δίκαιη κρίση και αντικειμενική απ' ένα άτομο που είναι έτοιμο να θυσιάσει και παιδιά (όχι φυσικά τα δικά του) στο όνομα ενός παρανοικού, πλην όμως συμφεροντολογικού "αγώνα". Δυστυχώς σου λείπει η αξιοπρέπεια. Οχι μόνο σε σένα. Σε όλο το συνάφι σου.

Ανώνυμος είπε...

σχολιαστή, μέρους των πολιτών του Αριστοτέλη, γιατί εμένα δεν με εκπροσωπείς προσωπικά τα δικά μας παιδιά θυσιάστηκαν κιόλας...!!!τους δείρατε και τους κάνατε ζημιές σωματικά αρκετές εσείς και μάλιστα απρόκλητα... σταμάτα να προκαλείς μα μυθεύματα και διαστρεβλώσεις γιατί έχεις καταντήσει γραφικός. παράλληλα προκαλείς το δημόσιο αίσθημα με τα γραφόμενα σου και με αποτέλεσμα να διχάζεις την τοπική κοινωνία... coolarise λίγο και σαν δημοσιοσχεσίτης που είσαι λειτούργησε κάπως διαφορετικά. δημόσιες σχέσεις με απειλές δεν γίνονται... και αυτό θα το κάνεις βέβαια για το καλό της περιοχής εάν και εφόσον θέλεις το καλό της περιοχής..(και μην μου πεις πως το καλό της περιοχής είναι τα μεταλλεία, εγώ μιλάω σε επίπεδο κοινωνικών σχέσεων) όσο για τα αποφθέγματα αυτά είναι πάντα διαχρονικά και ποτέ ιδιοτελή...
αν πάλι δεν είσαι δημοσιοσχεσίτης και είσαι δημόσιο πρόσωπο μπορώ να σου κάνω εντατικό φροντιστήριο δημοσίων σχέσεων γιατί σου χρειάζεται ...!!!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @6;16

Μας μιλάς για coolarisε, όταν εσύ είσαι totally confused... Ελληνιστί τελείς υπό πλήρη σύγχυση. Σε ποιές δημόσιες σχέσεις αναφέρεσαι; Σε ποιές απειλές, ποιά μυθεύματα, ποιά μαθήματα και ποιές διαστρεβλώσεις;

Αν ο φανατισμός, που σε διακατέχει, σου έχει αφήσει έστω και λίγη λογική, καταδίκασε πρώτα ως νοήμων άνθρωπος τις δηλώσεις και τις προθέσεις του κυρίου, που θέλει να δεί τα παιδιά μας, τα παιδιά σου (αν έχεις) να θυσιάζονται στον αγώνα της επαγγελματικής του επιβίωσης και ύστερα προχώρα σε κριτικές και υποδείξεις.

Εοιτέλους σταματήστε να προκαλείτε την κοινωνία μας με την αλαζονεία και την καθεστωτική νοοτροπία σας σας. Αυτά που έχετε κάνει, δεν έχουν προηγούμενο.

Ελεος με τη στρεψοδικία σας.

Ανώνυμος είπε...

σου το επιστρέφω το totally confused... σου ανήκει δικαιωματικά..!!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 9:57 μ.μ.

Συγνώμη αλλά επιστροφές από άτομα που συγκαλύπτουν θεωρίες και επιταγές για θανάτωση παιδιών, δε γίνονται δεκτές...

Ανώνυμος είπε...

το χιούμορ είναι πλεονέκτημα ενός έξυπνου ατόμου... λυπάμαι που δεν σε διακρίνουν ούτε η εξυπνάδα αλλά ούτε και το χιούμορ.... ¨-(((

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar ευτυχώς στη ζωή που υπάρχεις και εσύ και έχουμε κάποιον για να γελάμε και να παραδειγματιζόμαστε από την εξυπνάδα του.

Ανώνυμος είπε...

χαίρομαι που σας κάνω να γελάτε με το χιούμορ μου... εμμέσως πλην σαφώς αποδέχεσαι την εξυπνάδα μου... και αυτο αποδεικνυει την υστεριση που εχεις εσυ και στο χιουμορ και στην εξυπναδα....

σ ευχαριστώ που με βρίσκεις ευχάριστο...!!!

Ανώνυμος είπε...

Caesar πρέπει να είσαι πολύ ανασφαλής όμως. Σε νοιάζει πολύ η εικόνα σου ρε φίλε. Αν είσαι ευχάριστος, χιουμορίστας, εξυπνος. Που οφείλεται;