Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

"ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ... 24 ΚΑΡΑΤΙΩΝ"

H εφημερίδα «Καρφίτσα» συνεχίζει να ενοχλεί με τα κείμενα  της... τα κακώς κείμενα του αντιμεταλλευτικού μπλοκ.

 Στο άρθρο που ακολουθεί, ο σχολιογράφος θέτει ένα καίριο ερώτημα που λέει το εξής: «Η πορεία έγινε για τους Θεσσαλονικείς ή ήταν μια επίδειξη δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ για τα μάτια των τοπικών κοινωνιών σε Χαλκιδική, Κιλκίς και Θράκη;»

Πριν διαβάσετε την άποψη, που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της «Καρφίτσας», θα θέλαμε να επισυνάψουμε και τη δική μας απάντηση στο ερώτημα που έθεσε η εφημερίδα. 

Ανεξαρτήτως του τι θα «γεννήσει» το σκηνικό που παίζεται στη ΒΑ Χαλκιδική, σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, άποψη μας είναι ότι  τα πάντα γίνονται για τα «μάτια του ΣτΕ» και τον επηρεασμό της απόφασης του...

 Ακολουθεί το άρθρο.  

 «Επιτυχημένη ήταν η πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση χρυσωρυχείων στη Βόρεια Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην πόλη προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος. Χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, ή στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες σε ακινητοποιημένα λεωφορεία, μποτιλιαρισμένοι …πέριξ του κεντρικού άξονα της Τσιμισκή, στην πλειονότητά τους, χωρίς να πάρουν ποτέ χαμπάρι τον λόγο για τον οποίο ταλαιπωρήθηκαν. Οι περισσότεροι άκουσαν απλώς ότι έγινε …μια πορεία. Κι όταν έμαθαν τον λόγο της πορείας …ας μην αναγραφεί τι έλεγαν.

Η πορεία και το μήνυμά της λοιπόν, έφτασε σε πολύ λίγους Θεσσαλονικείς, ανεξάρτητά με το πόσο δίκιο ή άδικο μπορεί να έχουν οι πολέμιοι των επενδύσεων για την εξόρυξη χρυσού. Μα το ερώτημα είναι: έγινε για τους Θεσσαλονικείς η πορεία… ή για άλλους;

Μήπως ήταν απλώς μια επίδειξη δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ για τα “μάτια” των τοπικών κοινωνιών σε Χαλκιδική, Κιλκίς και Θράκη;

Άλλωστε, μεγάλος αριθμός διαδηλωτών, μετακινήθηκε από τα συγκεκριμένα μέρη με τις αντίστοιχες δαπάνες και με ομοιόμορφα μπλουζάκια (χορηγία;). Φυσικά με επικεφαλής στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και των “οικολόγων”. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο της πόλης και παρέδωσαν ψήφισμα σε εκπρόσωπο του δημάρχου Γ. Μπουτάρη. 

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε πορεία και μέσω των οδών Μ. Ανδρόνικου, Τσιμισκή και Ι. Δραγούμη, κατευθύνθηκαν στη Λ. Κουντουριώτου, επί της οποίας βρίσκεται το Καναδικό προξενείο, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα. Η πορεία κατέληξε στο Λευκό Πύργο, όπου και ολοκληρώθηκε ειρηνικά και …χρυσοφόρα για τους επικεφαλής των πολέμιων κάθε σοβαρής επένδυσης στη Βόρεια Ελλάδα.

Διότι το θέμα τους δεν είναι η μέθοδος εξόρυξης, ή αν η όποια εταιρεία θα είναι υπόχρεη αποκατάστασης του περιβάλλοντος που θα επηρεάσει με τη δραστηριότητά της. Το θέμα τους δεν είναι να μη χρησιμοποιηθεί κυάνιο.

Το θέμα τους είναι συνολικά, να μη γίνει καμία επένδυση. Διότι αν γίνει επένδυση και υπάρξει ανάπτυξη… μπορεί να υποχωρήσει η φτώχεια. Κι αν δεν υπάρχει φτώχεια, δεν θα υπάρχει και θυμός για να πυροδοτήσουν και να εκμεταλλευτούν.»

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ρε παιδιά; Πώς ήταν επείδιξη δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν υπήρχε ούτε ένα πανώ, ούτε μια κονκάρδα, ούτε μια λέξη... ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ ούτε από κανένα άλλο πολιτικό σχηματισμό. Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τους βαρβάρους; Άντε, πέτα μια φωτογραφία με την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης που δεν είναι κόμμα αλλά είναι κακοί "οικολόγοι"...
Τσούζει, το ξέρω... δεν πειράζει, θα συνηθίσετε.

Kαι δεν είμαι ο CEASAR

Ανώνυμος είπε...

που διάολο πουλάνε αυτή την φυλλάδα και δεν την βρίσκω???
αν γράφει τέτοια άρθρα πολύ σύντομα τον αρθρογράφο τον βλέπω στις λίστες του ΟΑΕΔ γιατί δεν θα πουλάει η φυλλάδα...!!!!
πάντως το ρεπορτάζ του είναι για γέλια...!!!
μπορεί να μας πει από που έβγαλε το συμπέρασμα ότι οι θεσσαλονικεις ήταν λίγοι που πήραν το μήνυμα???
επίδειξη δύναμης ναι ήταν (έμμεσα αποδέχεται ότι ήμασταν πάρα πολλοί μ αυτό το επίδειξη δύναμης) όχι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά των αντιδρώντων στην εξόρυξη..!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

Caesar με το σχολιο πληρωνεσε? Δωσε το φως και σε εμας μας εφαγε η φτωχεια!

Ανώνυμος είπε...

αυτόν θέλετε για αφεντικό????
ο νοών νοείτω..!!!

http://www.tsantiri.gr/politiki/494254-ton-proedro-toy-pasok-den-ton-orizoyn-pleon-o-psyharis-o-sallas-kai-o-mpompolas.html

caesar