Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΟΙΚΟ-ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ

Από το ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ
 
«…Με κάποια επέκταση του όρου, ως οικο-πορνογραφία θα ορίζαμε την κατάσταση εκείνη όπου άτομα, εταιρείες ή οργανισμοί εκμεταλλευόμενα τον πόθο του καθενός από εμάς για ένα καθαρότερο περιβάλλον, αποκομίζουν πολιτικά ή οικονομικά οφέλη.

 …Δημιουργήθηκε ένας νέος χώρος που είναι ουσιαστικά «άδειος» και προσφέρει επαγγελματικά, οικονομικά και πολιτικά οφέλη. 


Όπως γίνεται συνήθως πολλοί αποτυχημένοι στους πρωτογενείς κλάδους, ή απλώς φιλόδοξοι, τρέχουν από παντού για να τον γεμίσουν. Στην προσπάθειά τους αυτή χρησιμοποιούν σαν κύριο όπλο τους την οικοπορνογραφία. 

Μερικές τέτοιες τεχνικές μπορώ να αναφέρω εδώ, όπως: κακοί βιομήχανοι, καλή τοπική αυτοδιοίκηση στους οπαδούς κάποιων κομμάτων, οικολόγοι της ελευθερίας από το «χώρο» των ανένταχτων, παιδότοπους στις μανάδες, οργάνωση στις γειτονιές και πάει λέγοντας. Βεβαίως δεν πρόκειται να μηδενίσω με αυτόν τον τρόπο όλους εκείνους που πραγματικά ενδιαφέρονται, αλλά τους θεωρώ, συνήθως, θύματα των επιτήδειων αυτοαποκαλούμενων «ειδικών» και «οικολόγων».

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός της αφέλειας του κοινού και της πλύσης εγκεφάλου που γίνεται συνεχώς…Είναι εύκολο και στην τοπική αυτοδιοίκηση να βρίσκει σκιάχτρα που να τα ξορκίζει, οικοπορνογραφώντας σε βάρος του κοινού»

(Ν. Σ. Μάργαρης, «Οικο-πορνογραφία», από το «Οδοιπορικό στο Ελληνικό Περιβάλλον», Ελλην. Γράμματα, 2001)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ας είναι μια Καλύτερη Χρονιά. Όπως την εννοεί ο καθένας !

Σκεπτόμενος Πολίτης