Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΡΟΤΑΡΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ


«H εξαγωγική μεταλλουργία χρυσού στη Β. Ελλάδα. Το μεταλλευτικό μνημονιακό μέλλον των επόμενων γεννεών» είναι το θέμα της ομιλίας, που θα παρακολουθήσουν τα μέλη και οι προσκεκλημένοι του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς την προσεχή Δευτέρα 21 Ιανουαρίου σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.


 Κεντρικός ομιλητής αυτής της Ροταριανής συνεστίασης είναι ο λέκτωρ μεταλλειολόγος κ. Γεώργιος Τριανταφυλλίδης, γνωστός στην κοινωνία της Χαλκιδικής,  όχι τόσο για το επιστημονικό του έργο, αλλά κυρίως για τις αρνητικές θέσεις, που διατυπώνει εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας και ειδικότερα σ’ ότι έχει να κάνει με την εξόρυξη χρυσού.


Από τον τίτλο αυτής της ομιλίας αντιλαμβανόμαστε, ότι ο κ. Τριανταφυλλίδης επιχειρεί να παρουσιάσει ένα «άλμα προς το μέλλον» της μεταλλευτικής δραστηριότητας σε αντίθεση με τους ομόδοξους του μεταλλειοφοβικούς κήρυκες, που δίνουν τον υπερπάντων αγώνα  για να μπει ένα τέλος εδώ και τώρα στην ιστορικά και οικονομικά καθοριστική παραγωγική δραστηριότητα του τόπου, που ακόμη και σ΄αυτήν τη δύσκολη περίοδο επιτρέπει σε χιλιάδες κατοίκους του δήμου μας να διαβιώνουν αξιοπρέπως.

Άραγε ο  κ. Τριανταφυλλίδης πάει ένα ίσως και δύο βήματα μπροστά; Αφήνει πίσω του την εποχιακή συλλογή ελαιοκάρπου που πρότεινε πρόσφατα σαν λύση για τη μάστιγα της ανεργίας των νέων της ΒΑ Χαλκιδικής και περνάει στην παρουσιάση του μεταλλευτικού μέλλοντος των επόμενων γενεών και τις προοπτικές της εξαγωγικής μεταλλουργία χρυσού στη Β. Ελλάδα;

Γνωρίζοντας τις απόψεις του κ. Τριανταφυλλίδη θεωρούμε ότι ήδη βλέπει «μαύρο και άραχνο» αυτό το μέλλον. Ξέρει όμως  κάτι περισσότερο σε σχέση με όλους εμάς, ή απλά πρόκειται για μια ανακύκλωση των πάγιων θέσεων του με άλλο τίτλο; 

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία του την προσεχή Δευτέρα στις 9 το βράδυ, αν και πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον αυτό  θα κορυφώνονταν, αν μαζί με τον κ. Τριανταφυλλίδη, είχε προσκληθεί και ένας ακόμη καθηγητής μεταλλειολογίας, που αντιμετωπίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον σε σχέση με το δυναμικό ρόλο, που μπορεί να παίξει η μεταλλεία στην ενίσχυση της Ελληνικής οικονομίας. 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πανέξυπνος ο αιρετικός μεταλλειολόγος. Άφησε τις δύσκολες στοές των μεταλλείων και μπήκε σε πιο ασφαλείς στοές. Ανέβηκε επίπεδο ο κ. Τριανταφυλλίδης.