Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

"Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ..."

Χωρίς πολλά λόγια... από τη neaporeiakilkis.blogspot.gr, που δίνει το δικό της αγώνα κατά της τρομοκράτησης και της χειραγώγησης της κοινωνίας του Κιλκίς, από τη γνωστή ομάδα που θέλει να καταργήσει τη μεταλλευτική δραστηριότητα και κατ' επέκταση όλα τα επαγγέλματα, που συνδέονται μ' αυτήν ...


"Κύριε Δημητριάδη


Στην από 26-01-2013 επιστολή σας με τίτλο «τα χρυσά τούβλα του Κιλκίς» σε απάντηση του από 25-01-2013 δημοσιεύματος, στην εφημερίδα «Νέα Πορεία» με τίτλο «η αλήθεια για τα μεταλλεία Κιλκίς» φαίνεται να επιβεβαιώνετε τον εκδότη  σε ότι αφορά το ρόλο των ομάδων, ότι δηλαδή οι ομάδες αυτές ζητούν τη ματαίωση, την κατάργηση επενδυτικών δραστηριοτήτων!!!


Αυτό γιατί, αντί με επιχειρήματα σε όσα συγκεκριμένα κατέγραψε ο εκδότης της Νέας Πορείας, εσείς απαντήσατε ως τρομοκρατημένος έφηβος και ως μάντης κακών.


Αλήθεια από πού και ως πού προέκυψε το μικρό πυρηνικό εργοστάσιο, το ουράνιο και ο κατασκευαστής μικροπυρηνικών εργοστασίων;



Ποιος θα μετατρέψει 89.500 στρέμματα σε παιδικές χαρές με σιντριβάνια;


Και για να σοβαρευτούμε, ποιος θεωρεί ασήμαντη υπόθεση την εξεύρεση και διασφάλιση εργασίας ακόμα και ενός μόνου ανθρώπου;


Καλέ μου κύριε Καθηγητά, ποια είναι η αλήθεια για το τι θα γίνει με τη σχεδιαζόμενη επένδυση μεταλλείων στο Κιλκίς, εφ’ όσον δοθούν οι προβλεπόμενες άδειες, αυτά που εδώ και καιρό βομβαρδίζετε εσείς και η ομάδα σας, τρομοκρατώντας τον κόσμο με ουράνια, τοξικά νέφη, κυάνιο, πυρηνικά εργοστάσια, βρύσες χωρίς σταγόνα νερό, δυστυχία, καμένη γη, ανεργία, πείνα…, ή αυτά που έγραψε ο εκδότης;


Αν δεχθούμε, όπως εσείς ισχυρίζεστε, ότι ο εκδότης έχει απόκρυφη πληροφόρηση, τότε αυτά που εσείς και η ομάδα σας διαδίδετε είναι φαντασιώσεις σας και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Τότε γιατί ενημερώνετε αναληθώς τον πληθυσμό;


Κύριε καθηγητά, σε κάθε επενδυτική πρόταση μπορεί να δεχθούμε κινδύνους: ξέπλυμα χρήματος, αφερεγγυότητα επιχειρηματία, υπερβολική επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Όμως πάλι μέσα από την επιστολή σας δεν επιβεβαιώνετε την απαίτηση συμμορφώσεως των επιχειρηματιών με τους νόμους, ούτε την ενίσχυση ελεγκτικών – εποπτικών μηχανισμών, αλλά απαιτείτε την ματαίωση της όποιας επένδυσης.


Τρομοκρατείτε τον κόσμο αλλά και σεις συμπεριφέρεσθε τρομοκρατημένος, ιδίως με το θέμα της επαπειλούμενης ερημοποίησης και λειψυδρία του Κιλκίς.


Καλέ μου κύριε Καθηγητά, γνωρίζετε ότι σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με τη WWF, το 70% του καταναλωμένου νερού αφορά αγροτικές δραστηριότητες, το 20% βιομηχανικές και το 10% νοικοκυριά; Γνωρίζετε ότι για να παραχθεί 1kg μοσχαρίσιο κρέας απαιτούνται 16.000 λίτρα νερού και για 1kg ρύζι 3.000 λίτρα νερού; Σύμφωνα λοιπόν με τη λογική σας, ή μάλλον με την ανασφάλειά σας, θα πρέπει να σταματήσουμε την αγροτική και βιομηχανική δραστηριότητα για να έχουμε νερό μόνο στα νοικοκυριά βέβαια. Η άλλη λύση είναι να σταματήσουμε την βιομηχανία μόνο, αλλά και στην περίπτωση αυτή μόνο για το πλύσιμο των ρούχων μας θα έχουμε πολλαπλάσια κατανάλωση νερού, αφού δεν θα έχουμε πλυντήρια, αλλά θα πρέπει, κε Καθηγητά να οργώνουμε και να καλλιεργούμε με τα χέρια, να μεταφέρουμε τα προϊόντα με ζώα. Αυτό θέλετε;


Σίγουρα όχι, είστε της «πράσινης ανάπτυξης». Μα και πάλι στην περίπτωση αυτή, έμπρακτα συμπαραστεκόμενοι στο λαό της Κοζάνης, αποφασίσαμε Φυσικό Αέριο, Φωτοβολταϊκά ή Ανεμογεννήτριες και αυτά τα άθλια, γήϊνα είναι και σημαίνει εξόρυξη.


Αναρωτηθήκατε πόσο CO2 παράχθηκε για να πάει το Φυσικό Αέριο από τη Σιβηρία στη Γερμανία; Πόσα μεταλλεία και μεταλλουργίες λειτούργησαν για το σκοπό αυτό;


Αναρωτηθήκατε ότι για την κατασκευή ανεμογεννήτριας 2MW απαιτείται νεοδύμιο σχεδόν 2t που αποκλειστικά σχεδόν σε τριτοκοσμικές συνθήκες, όμως μακριά απ’ τον ποπό μας, εξορύσσεται και παράγεται στην Κίνα;


Αναρωτηθήκατε ποτέ ότι πληρώνουμε για τα Φωτοβολταϊκά πολλαπλάσιο του πραγματικού κόστος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από ΔΕΗ γιατί αλλιώς δεν βγαίνουν, θέλουν επιδότηση.


Νομίζω ότι έχετε ταυτίσει και σεις και η ομάδα σας τον όρο «ανάπτυξη» με τις προσλήψεις στο δημόσιο. Αυτή η παρανοϊκή λογική διατηρούσε την ανεργία σε διψήφιο νούμερο ακόμα και την περίοδο «Δεκλερή» δηλαδή περίοδο ανάπτυξης με γοργούς ρυθμούς.


Κύριε Καθηγητά


Επιδοτήσεις τέλος, δανεικά και αγύριστα τέλος και το άθλιο πρώτο θερμοδυναμικό αξίωμα «από το μηδέν δεν παράγεται τίποτα», δυστυχώς ακόμα ισχύει.


Στην Ελλάδα μας, δυστυχώς κ. Καθηγητά δουλεύουν – παράγουν 500.000 εργαζόμενοι και ζούμε 10.000.000 με τα γνωστά επακόλουθα. Να ξεκινήσουμε δουλειά και παράλληλα να αποφασίσουμε τι δουλειά θα κάνουμε.


Αν αποφασίσουμε να αξιοποιούμε μόνο τα «μπαμπού» δηλαδή να κάνουμε σπίτια από μπαμπού, έπιπλα από μπαμπού, σωλήνες από μπαμπού κ.λπ. μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου κάπου στη διαδικασία αυτή να καλλιεργεί, κόβει, επεξεργάζεται, κατασκευάζει υλικά από μπαμπού κ.λπ. 

Εσείς κύριε καθηγητά δυστυχώς και πάλι, κατά πως σας περιγράφει και ο έτερος ισχυρός της ομάδας κ. Τόλης Παπαγεωργίου, θα είστε ο «αειφόρος γεωλόγος που θα προστατεύει το γεωλογικό υπόβαθρο» κάτι δηλαδή σαν body guard της γης και επειδή διαθέτετε μεγαλείο ψυχής θα είστε αντίθετος σ’ αυτούς που θα κόβουν μπαμπού και ας κατοικείτε σε σπίτι από μπαμπού.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εφόσον είστε σίγουροι οι η επένδυση αυτή θα γίνει τότε για διαδηλώνετε ρε μπομπολακια???

caesar

Ανώνυμος είπε...

Ρωτάς κιολας βρε χαμένε; Εμείς ζούμε από το μεροκάματο και όχι πό χρηματοδότες, αγωνιστή της πλάκας, της προδοσίας και της λαμογιάς σήζαρ που μας το παίζεις μαρξιστής με δεξιά γούστα. Να μην έρθει η ώρα που θα βγούμε στο δρόμο.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar προφανώς έχεις μπερδευτεί. Η αφίσα στην ανάρτηση δεν έχει να κάνει με κάποια προγραμματισμένη κινητοποίηση των κατοίκων. Είναι από την κινητοποίηση που έγινε στο Παλαιοχώρι στις 11 Μαρτρίου του 2011. Επομένως αδίκως βρίζεις αν το ζήτημα που σου προέκυψε, εφόσον η επένδυση είναι σίγουρο ότι θα γίνει γιατί βγαίνουμε στους δρόμους. Παρανόηση φίλε μας Caesar.