Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

'Ολοι μας αισθανθήκαμε το δυνατό σεισμό που σημειώθηκε στις 16.42.

 Σύμφωνα με τα όσα γράφονται και ακούγονται στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,6 βαθμοί (άλλοι λένε και 4,8 και 4,9R) της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο της εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή.
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 23 χιλιόμετρα και γι' αυτό το λόγο έγινε αισθητός και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος.

Το ευτύχημα είναι πως δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής πληροφορίες για τραυματισμούς, παρα μόνον μικρές ρωγμές σε παλιά οικήματα και κτήρια σε Αμμουλιανή, Ουρανούπολη και Νέα Ρόδα.

Οι σεισμολόγοι σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα παρακολουθούν το φαινόμενο, καθώς σημειώνονται και μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους.

Να μην ξεχνούμε ΠΟΤΕ, ότι σε περίπτωση σεισμού ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να βιαστούμε να βγούμε από το οίκημα ή το κτήριο, που βρισκόμαστε. 

Πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει πρώτα ο σεισμός και μετά να εγκαταλείψουμε το χώρο, αφού πρώτα θέσουμε εκτός λειτουργίας τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, που τυχόν υπάρχουν μέσα σ' αυτόν.

Για ότι νεότερο προκύψει θα σας κρατάμε ενήμερους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε περίπτωση μεγάλου σεισμού, τα τέλματα που θα γίνουν επάνω από το Στρατώνι, θα αντέξουν ή θα κατέβουν στη θάλασσα;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Το αληθινό ερώτημα δεν είναι αν θα αντέξουν. Το αληθινό ερώτημα είναι εσύ τι εύχεσαι για να έχεις να λές και να φωτογραφίζεις από ψηλά...

Ο παραπάνω ανώνυμος... είπε...

Δεν μου απαντάς... ή δεν θέλεις να απαντήσεις... Αν σκεφτόσουν λογικά θα καταλάβαινες ότι κανένας δεν θέλει να σκάσει ο σεισμός και να είναι τα τέλματα επάνω στο ρήγμα. Αυτά με τις φωτογραφίσεις από ψηλά, είναι επιχειρήματα της πλάκας.

Το αληθινό ερώτημά μου λοιπόν και το ξαναρωτώ είναι τι θα γίνει με τα τέλματα σε περίπτωση σεισμού, θα αντέξουν; Αν όχι θα μπορέσει η εταιρία να αποκαταστήσει τις ζημιές ή θα φαλιρίσει (βλέπε TEPCO-Ιαπωνία) και θα ζητάει από το κράτος βοήθεια;