Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΣΕ «ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ» Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Τελικά είναι αλήθεια... Η αλήθεια ενοχλεί πάρα πολύ...



Πρωταπριλιά σήμερα. Ε, και; Μήπως κάθε μέρα για μας στη ΒΑ Χαλκιδική, δεν είναι σαν πρωταπριλιά; Κάθε μέρα δεν ακούμε ψέματα, «παπάδες», τέρατα και σημεία; 

Σχεδόν κάθε μέρα δεν έχουμε «σε πρώτο πλάνο» μια νέα αναμέτρηση  με μια επινόηση, με μια εικασία, με μια φαντασιοπληξία, με μια «ανακάλυψη», που κοινός παρανομαστής όλων είναι η λύσσα και το μίσος εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας;


Τα ερωτήματα που θέτουμε δεν είναι ρητορικά. Είναι καθαρά βιωματικά και έχουν επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό τις συνειδήσεις μας, που η κοινωνία στο σύνολο της, είτε είναι υπέρ ή κατά των μεταλλείων, έχει φτάσει στο σημείο να ζει για τα 5, τα 10 ή τα 15 «λεπτά δημοσιότητας», που μπορεί να κερδίσει μέσα από τις διαστάσεις... δημοφιλίας, που έχει λάβει το σήριαλ του «πολέμου των Σκουριών».


 Γίναμε όλοι θεατές μιας τηλεοπτικής πραγματικότητας, που παράγουμε και ανατροφοδοτούμε με υλικό εμείς οι ίδιοι. 

Και οι μεν και οι δε ψάχνουμε να βρούμε στήριγμα μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, ταινίες, ντοκιμαντέρ και άλλα αντίστοιχα... προϊόντα. 

Το δίκιο ή το άδικο της μιας ή της άλλης πλευράς ορίζεται από τη δημόσια θέση που θα πάρει ο δημοσιογράφος, ο καλλιτέχνης, ο διασκεδαστής, ο πολιτικός, ο οπαδός, ο τραγουδιστής, ο μανάβης, ο χασάπης και ο... ούτω καθ΄εξής.


Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πληγής, που άνοιξε η απόλυτη, δογματική, πολεμική και διχαστική προσέγγιση της ομάδας εκείνης που πολεμάει με όρους «ζωής και θανάτου» να διασφαλίσει τα οικονομικά της συμφέροντα στη ΒΑ Χαλκιδική.


 Έστησε με δεξιοτεχνία, είναι αλήθεια, ένα παιχνίδι εντυπώσεων, όπου ο πάσα ένας από την Ιεράπετρα της Κρήτης μέχρι τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου και από τη Βύσσα του Έβρου μέχρι τα Κύθηρα νομίζει, ότι είναι σε θέση να έχει... ασφαλή γνώμη και άποψη για τα μεταλλεία. Αυτό το παιχνίδι όμως ξέφυγε από τον έλεγχο τους και δημιούργησε μια «μαύρη τρύπα», η οποία τώρα καταπίνει τους ίδιους τους κατασκευαστές της.


Έδωσαν πολιτικές και παραπολιτικές διαστάσεις σε μια μεταλλευτική επένδυση, που δεν ήρθε σε μια παραδοσιακά τουριστική περιοχή, αλλά στα Μαδεμοχώρια, που η ονομασία και μόνο προδίδει την ιστορική, πολιτιστική, παραγωγική και οικονομική ταυτότητα τους, στο βωμό του δικού τους «μοντέλου ανάπτυξης».


Δηλητηρίασαν πνευματικά στα όρια της ψυχανάλυσης την κοινωνία της Ιερισσού. Μοίρασαν «ληξιαρχικές πράξεις θανάτου» σε παιδιά και ηλικιωμένους, μαλόξ και αντιασφυξιογόνες μάσκες σε μαθητές, πιστοποιητικά ηρωισμού, τσαμπουκά και ψευτοπαλληκαριάς σε οικογενειάρχες και νοικοκυρές στο όνομα μιας νέας «τοπικής κοινωνίας», που θα στεκόταν δυναμικά απέναντι στην παραδοσιακή κοινωνία των Μαδεμοχωρίων.


Διαχώρισαν την επιστημονική κοινότητα σε «πληρωμένη» και «μη πληρωμένη», με σκοπό να απαξιωθούν όσοι επιστήμονες διαχειρίζονται ένα έργο, που βασίζεται εξ ολοκλήρου στην επιστήμη και την τεχνολογία και να αποθεωθούν εκείνοι που από ασφαλή απόσταση καταριούνται πλέον την επιστήμη και την τεχνολογία.


Ενώ από την Πέμπτη άρχισαν να γράφουν και τον κατάλογο των πληρωμένων δημοσιογράφων από την Eldorado, επειδή τα ρεπορτάζ και οι εκπομπές τους δεν είναι «δημοσιογραφικά ορθές», έτσι όπως εκείνοι έχουν ορίσει ΚΑΙ το τι είναι «δημοσιογραφικά ορθό»...


Καταλαβαίνουμε την οργή και την αγανάκτηση που έχουν για τον τρόπο που πρόβαλε η εκπομπή «σε πρώτο πλάνο» το ζήτημα, που οι ίδιοι δημιούργησαν...

 Η δημοσιογράφος δεν τους έκανε το χατήρι να διακινήσει τη μιζέρια και την παραπλάνηση τους. 

Επέλεξε το να αναδείξει κυρίως το θετικό κλίμα που επικρατεί στους κατοίκους και τους εργαζομένους των Μαδεμοχωρίων, λόγω της απασχόλησης και των υπολοίπων προοπτικών που δημιουργεί η επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην τοπική οικονομία και το περιβάλλον, αλλά και τη δική τους οργή και αγανάκτηση απέναντι στον ιερό φανατισμό που έχει καλλιεργηθεί σε όσους έχουν πιστέψει, ότι αν κλείσουν τα μεταλλεία θα τελειώσουν αυτομάτως και τα προσωπικά τους αδιέξοδα.


Εμείς δε θέλουμε να γίνει έμβλημα των Μαδεμοχωρίων και της μεταλλευτικής οικογένειας η κ. Αντωνοπούλου, όπως αντίστοιχα έχει γίνει πχ. ο κ. Αυγερόπουλος για τους αντιδρώντες, γιατί είμαστε της άποψης οτι ο κ. Αυγερόπουλος και η κ. Αντωνοπούλου είναι περαστικοί από την περιοχή μας. Εμείς μένουμε εδώ και εμείς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα που έχει λάβει διαστάσεις «μεσανατολικού προβλήματος».


Και θα το λύσουμε αν  αποβάλουμε τις ενστικτώδεις παρορμήσεις, τις σπασμωδικότητες, τον ακατάσχετο μηδενισμό, το λαϊκισμό, την υποκρισία, την υπεραπλούστευση και τον παραλογισμό που ζει και βασιλεύει.


Ένα παράδειγμα: Χθες το «παρατηρητήριο...» στην... ανάγνωση, που έκανε για τα όσα παρουσιάστηκαν στη «Ζούγκλα» και επιχειρώντας να μειώσει την παρουσία του κ. Τρικαλιώτη, που εργάζεται ως μηχανικός στην Ελληνικός Χρυσός, και τις κατηγορηματικές αναφορές που έκανε στην εκπομπή για μη χρήση κυανίου στις Σκουριές έγραψε... πως εκείνο «ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι θα χρησιμοποιηθεί κυάνιο στις Σκουριές».


 Οι δύο κοπελίτσες από την Ιερισσό, που εμφανίστηκαν στην εκπομπή του Αντέννα σχεδόν ανα 10 λέξεις χρησιμοποιούσαν το κυάνιο στο λόγο τους.

 Αφού λοιπόν το κυάνιο δε θα χρησιμοποιηθεί, όπως αναφέρει στην επανατοποθέτηση του το «παρατηρητήριο...» από που έμαθαν αυτά τα παιδιά να μιλούν με τόση ευκολία και σιγουριά για τη χρήση κυανίου στις Σκουριές (που είναι λάθος και σαν διατύπωση ακόμη, γιατί η κάθε εξόρυξη γίνεται με σκαπτικά μέσα και ΌΧΙ με κυάνιο...), την καταστροφή στο νερό και τον αέρα, όπως αντίστοιχα μίλησαν με άνεση για τον... ηρωικό θάνατο («πάνω από τα πτώματα μας θα γίνει η επένδυση...»);;;


Αυτό το ερώτημα είναι ρητορικό... Όλοι ξέρουμε την απάντηση. Είναι επιτακτική ανάγκη όμως εκείνοι που έδωσαν το συγκεκριμένο «λυσάριο απαντήσεων» να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η κοινωνία μας αρκετά έχει πληγωθεί από τις εμμονές - μάσκα των προσωπικών συμφερόντων τους. 

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα , ξαναδιάβασα ...

Τίτλος στην Ελλάδα του 2013 :
ΣΕ «ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ» Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δείτε τον επενδυτή με "προβιά λύκου" ....
απαξιώνει, υποτιμά, λοιδορεί μια ολόκληρη κοινωνία !!!!

Μιλάει για την "ΑΡΡΩΣΤΙΑ της κοινωνίας της ΒΑ ΧΑΛΚΔΙΚΗΣ" !!!

Έκφραση από ... Ρούλη , λες και απευθύνεται σε ιθαγενείς στην Νότιο Αφρική σε εποχές αποικιοκρατίας !!!

Λυπάμαι για την κατάντια σου.

Ο κατήφορος πλέον δεν έχει σταματημό ....

Άρρωστη είναι μόνο η ... γκαιμπελική λογική σου ....
όλα τα άλλα για ανθρώπους με Ελληνοκεντρικά ιδεώδη είναι διάλογος, διεκδίκηση, δημοκρατία, θεσμοί κλπ κλπ κλπ

Όλα αυτά όμως ΔΕΝ τα αντέχεις και γιαυτό για σένα είναι ... αρρώστια !!!

Χαιλ ... βάλε ότι θέλεις .-

Ρίμπας Αθ. Αστέριος
www.paliochori.com

Υ.Γ. και για να μην πεις καμιά εξυπνάδα ...
στην ζωή δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο &
η Βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται .-

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Κύριε Ρίμπα έχετε... απόλυτο δίκιο!

Τα επιχειρήματα της τοποθετήσεως σας, μας έλυσαν και έναν γρίφο που είχαμε απο παλιά...

Αναρωτιόμασταν τι εννοούσε η γνωστή λαική τραγουδίστρια όταν έλεγε "ουδείς άσφαλτος"...

Προδήλως κ.. Ρίμπα εσάς εννοούσε και τις... λευκές απόψεις σας!

Σας ευχαριστούμε για τα... καλά σας λόγια! Μας "λιθογομώνουν"!

Ανώνυμος είπε...

αν σας γεμίζουν .... κανένα πρόβλημα !!!

ΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Άσφαλτος και Άντζελα Δημητρίου
Μου έχει τύχει ξανά και ξάνα να ακούσω να κοροϊδεύουν την Άντζελα Δημητρίου γιατί φέρεται να είπε "ουδείς άσφαλτος". Το κοροϊδεύει αυτό λοιπόν ο κόσμος για λάθος διότι άσφαλτος είναι το υλικό με το οποίο στρώνουμε τους δρόμους.

Μια μέρα στο γραφείο κάποια καθηγήτρια φυσικός ρώτησε "είναι αυτό τελικά λάθος, βρε παιδιά" και μου έκανε εντύπωση πως δύο φιλόλογοι που ήταν παρούσες δεν πήραν θέση παρά συνέχισαν την ασχολία τους, κάτι γράφανε. Αναρωτιέμαι λοιπόν εάν στην συγκεκριμένη περίπτωση απαξίωσαν την ερώτηση διότι η απάντηση ήταν τόσο πολύ προφανής ή αν κάναν τον ψόφιο κοριό διότι είχαν κι οι ίδιες επιφύλαξη.

Θα ήθελα όμως πρώτα να παρεμβάλω εδώ και μια άλλη σκέψη. Ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα που μπορούμε να θέσουμε εδώ είναι αυτό: γιατί τάχα όλοι ψοφάνε να γελάσουν με το γλωσσικό λάθος τού άλλου;

Επιστρέψτε μου λοιπόν μια φροϋδιακή προσέγγιση. Πιστεύω πως πίσω από αυτόν τον ενθουσιασμό για το λάθος ενός άλλου κρύβεται η ανασφάλεια για το δικό μας λάθος. Η φοβία, το άγχος μην κάποια στιγμή ντροπιαστούμε μπροστά σε κόσμο κάνοντας ένα γλωσσικό λάθος είναι το βασικό υλικό του περίγελου όταν ακούσουμε κάποιον να κάνει ένα τέτοιο λάθος. Είναι η στιγμιαία λύτρωση γιατί ο κλήρος δεν έπεσε σε εμάς.

Όσο πιο σίγουρος είσαι για την γλώσσα σου τόσο πιο δύσκολα περιγελάς κάποιον για ένα σαρδάμ ή για την λάθος χρήση μιας λέξης.

Έτσι, μου έρχεται στο μυαλό ο Βίλχεμ Ράιχ που έγραψε στο "Άκου Ανθρωπάκο": ακούς ανέκδοτα για τον εαυτό σου και γελάς ο ίδιος.

Διότι φαίνεται πως όταν γελάμε με τα λάθη τής Άντζελας, είτε γλωσσικά είτε εγκυκλοπαιδικά, είναι επειδή σε αυτά αναγνωρίζουμε, διογκωμένη βέβαια, σαν καρικατούρα, την δική μας άγνοια.

Πάμε όμως παρακάτω. Τί γίνεται με την λέξη άσφαλτος;

Η απάντηση είναι πολύ εύκολη αρκεί να ανοίξουμε ένα λεξικό (π.χ. τού Μπαμπινιώτη). Εκεί διαβάζουμε πως άσφαλτος, πέρα από το υλικό οδόστρωσης, σημαίνει και αυτόν που είναι απαλλαγμένος από σφάλματα.

Ακριβώς όμως επειδή η λέξη δεν μας κάθεται καλά λόγω τής ασφάλτου η γλώσσα μάς προσφέρει κι άλλες λύσεις. Έτσι έχουμε όχι μία αλλά τρεις λέξεις που συσχετίζονται με την λέξη λάθος: αλάθητος, αλάθευτος και αλάνθαστος.

Η διαπιστωμένη αβεβαιότητα λοιπόν για την χρήση τής λέξης άσφαλτος σχεδόν εγγυάται πως στο μέλλον η επίμαχη σημασία για την λέξη άσφαλτος θα εκλείψει. Ήδη, και με όλη την κοροϊδία για την Άντζελα, δεν νομίζω πως την χρησιμοποιεί πια έτσι κανείς.

Πηγή : http://www.xn--ixauk7au.gr/forum/showthread.php?451-%CE%86%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%86%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

Για τα τυχόν ... κενά ή τις αστοχίες του υλικού

ΡΑ ή
Ρίμπας Αθ. Αστέριος
www.palaiochori.com

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Κύριε Ρίμπα εμείς δεν σατυρίζουμε την αοιδό. Εκείνη ξέρει πολύ καλά τι είπε. Εσείς τα έχετε χαμένα.

Ευτυχώς που υπάρχει και η μηχανή αναζήτησης της google και πατάτε στο earth.

Τα χαιρετισμάτα μας στα παιδιά, το "τούβλο" τον "κανένα"..., όποιον βρείτε τέλος πάντων!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την πάσα και την διαφήμιση .

Μ΄ αρέσεις !!!

Μετά τα scotch, τα ταξιδάκια ... να και τα φρου - φρού και τα αρώματα !!!

Χλίδα ... and songs !!!

Πάντως ... σοφών το σαφές ...

TRAGIC ..... darling !!!

ΟΧΙ στην καταστροφή της Βόρειας Χαλκιδικής

ΟΧΙ στην καταστροφή ενός Τοπίου Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους
(Τεχνικά διαμελισμένη περιοχή NATURA 2000)

Για τους νοσταλγούς της "ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" αλλά και τους “Πολίτες”, τους Συμπολίτες, τα "κυανιτικός" διεστραμμένα στρουμφάκια, τους Γραμματείς, Τελώνες και Φαρισαίους της περιοχής που τα ανέχονται

Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

Υ.Γ. και επειδή θα πρέπει να είσαι και με τους ... καλιτέχνες καλή ακρόαση

http://www.youtube.com/watch?v=nzFr8kE5UUw

Ανώνυμος είπε...

Η ανάλυση σσας είναι σωστή μεν, αλλά δεν αγγίζει δε τους χοντρόπετσους ψευτοοικολόγους. Η χθεσινή εκπομπή ήταν γι' αυτούς ψαροκόκκαλο στο λαιμό τους για λόγους που συνδέεται άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος.

1. Εδειξε το τεράστιο έργο των λιθογομόσεων στις στοές, που μέσα στο προσεχές τρίμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί και έτσι οι "περίφημες" όξινες απορροές θα αποτελέσουν παρελθόν.

2. Έδειξε επίσης το τεράστιο έργο που συντελείτε στην Ολυμπιάδα με τον καθαρισμό της λίμνης τελμάτων

3. Και τέλος κατέρριψε το μύθο του αρχέγονου δάσους, όπως ανέφερε και ο τέως δασάρχης Αρναίας. Αφήστε που δε χρειαζόταν να πει, καθώς είναι ορατό δια γυμνού οφαλμού ότι αυτά τα δέντρα δεν είναι υπεραιωνόβια με διάμετρο κορμού που δεν ξεπερνάει τα 30 εκατοστά.

Μεγάλης σημασίας και δείγμα γραφής της ποιότητας των ανθρώπων του μεροκάματου, η κουβέντα του μεταλλωρύχου." Η ανοχή μας δεν είναι αδυναμία, αλλά ανωτερότητα"

Τα είπε όλα με μια φράση.

Ανώνυμος είπε...

Μετά από την κατρακύλα που πήρε την εταιρεία και τον ξεφτιλισμό της πανελλαδικά άλλαξε ρότα.
μια επίθεση από την πλευρά της
1)με εκβιασμούς προς την κυβέρνηση και προς τους μεταλλωρύχους από τον Στρατουδάκη ότι θα κλείσει η εταιρεία.
2) επίθεση μέσω των ΜΜΕ και είναι αυτονόητο ότι υπήρξε χρηματισμός τους.
αυτό το συμπεραίνει και ένα μωρό παιδί από τις θέσεις των δημοσιογράφων και βγάζουν ετυμηγορίες σαν να είναι οι πλέων ειδικοί.
3) προσπάθεια σπίλωσης προσώπων
4) αποφάσεις από το ΣΤΕ για προσφυγές δικές μας που απορρίφθηκαν με μεσολάβηση του Σαμαρά. οι δηλώσεις του γνωστές για την συνέχιση του έργου
5) απόπειρα τρομοκράτησης του κόσμου με κατηγορίες κατασκευασμένες για 20 συναγωνιστές μας.
ποιος σκεπτόμενος άνθρωπος δεν τα βλέπει όλα αυτά???
δυστυχώς όμως για σας όλα αυτά θα σας γίνουν μπούμερανγκ.
Γεωργαντζή καλή η προσπάθεια σου για να κερδίσει τις εντυπώσεις η εταιρεία αλλά δεν θα τα καταφέρεις.!!
όπως δεν θα τα καταφέρει και η εταιρεία να ολοκληρώσει το έργο της!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

την επομενη φορα για αποψεις απευθυνθειτε και στο νηπιαγωγειο!!ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οικολαμογια είστε ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

Και αφού μιλάτε για "οικολαμόγια" και για "παιδάκια" ….

Τότε σκεφτείτε τι εννοείται επένδυση …

Δεν θα ασχοληθώ σήμερα με την διαδικασία της μεταβίβασης …
έχουν “χυθεί τόνοι μελάνι” απλά θα υπενθυμίσω τον
Ι. Ν. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ εκδότη της εφημ «Δημοκρατίας»
και το άρθρο του:
“Σκουριές ή αλλιώς «σύγχρονη Υβρις» ” στις 24.02.2013
όπου λέει στο τέλος :
“Και γνωρίζουμε όλοι καλά ότι την Υβρι ακολουθεί η Κάθαρση! Αυτό θα πρέπει όλοι να το αναλογιστούμε και να αποφύγουμε να καταδικάζουμε ή να επευφημούμε με ευκολία τις αντιδράσεις των κατοίκων. Μακάρι η χώρα μας να μη βιώσει περαιτέρω την Κάθαρση που ήδη βιώνει για όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία τριάντα χρόνια. Μακάρι οι Σκουριές να είναι η τελευταία σκηνή του δράματος. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι είναι μόνο η αρχή…”
Πηγή : http://www.dimokratianews.gr/content/13901/%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%AE-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%82-%C2%AB%CF%83%CF%8D%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7-%CF%85%CE%B2%CF%81%CE%B9%CF%82%C2%BB#comment-1090

Επίσης και το παλαιότερο άρθρο της κα Βούλτεψη
“Ο «Δράκουλας της Τρανσυλβανίας» και οι Δράκουλες της Ελλάδας” στις 25/02/2011 που έλεγε :
“Ας μην διερωτάται, λοιπόν, κανείς «πού πήγαν τα λεφτά;». Ας μην προσπαθούν να μας πείσουν πως πρέπει να αναλάβουν τις νέες αποκρατικοποιήσεις, διότι το παρελθόν δεν εμπνέει την παραμικρή εμπιστοσύνη.

Και ας μην περιμένουν συναίνεση από τον λαό αν δεν τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της ρεμούλας. Διότι αν αποκαλούσαν τον Τίμιτς «Δράκουλα της Τρανσυλβανίας», αυτοί είναι χίλιες φορές πιο αιμοδιψείς δράκουλες. Και γιατί αν ο «Δράκουλας της Τρανσυλβανίας» τρέφεται με χρυσό και μαύρο χρυσό, αυτοί τρέφονται με το αίμα του λαού της χώρας που τους γέννησε. “

Πηγή : http://www.elzoni.gr/html/ent/990/ent.6990.asp

Απλά θα ασχοληθώ με την επαλήθευση όλων των ανωτέρω δια στόματος της ίδιας της Καναδικής Εταιρείας ELDORADO GOLD !!!

Ας δούμε την επαλήθευση για το πώς στήνεται το ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ της περιοχής :

“Ολυμπιάδα : … παράγουμε ένα εμπλούτισμα πυρίτη το οποίο θα περιέχει γύρω στα 21 γρ/τόνο χρυσό που θα πουλάμε και στο εξωτερικό με σκοπό εκτός και τον καθαρισμό της περιοχής να μπορέσει να χρηματοδοτήσει η εταιρεία και τις υπόλοιπες δραστηριότητες που έχει ….” !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επίσης πολλά θα ειπωθούν και για … τα λεφτά του Δήμου και τα αντισταθμιστικά οφέλη με έργα που κατασκευάζονται !!!

Αλλά αυτά θα βρουν τον δρόμο τους … συν τον χρόνο !!!

Να μην ξεχάστε στα αντισταθμιστικά και στις λογικές αποκατάστασης, στα royalities, η μπάνκα να έχει διασφαλίσει και το ισόποσο σε πλάκες χρυσού για κάθε Τρύπα που θα κάνετε με τον Αρμαγεδώννα που προτείνετε.

Διότι όταν και εσείς χρεοκοπήστε εμείς τουλάχιστον, να έχουμε πάλι για τις επόμενες γενιές τους πόρους, για την δημιουργία ενός αντίστοιχου τουριστικού προορισμού όπως το:
Shimao Wonderland Intercontinental (US$555 million)

Δείτε το εδώ : http://travel.cnn.com/shanghai/life/five-star-hotel-planned-in-abandoned-underground-quarry-991761

Γιατί είναι λογική "παιδιών"
το γέμισμα στα τέλματα απορροής
με τα στείρα που προτείνεται ως αποκατάσταση στις Σκουριές
επιστρατεύοντας μάλιστα και «παιδικά φιλμάκια» ...
ενώ ξέρετε ότι θα ξανά χρειαστεί
"να ξαναγίνουν τα μεγαλύτερα έργα απορρύπανσης στην περιοχή"
ΟΧΙ όμως ως προς το μέγεθος της Ελλάδας αλλά πλέον της Παγκοσμίας Κοινότητας
μετά την καταστροφή που θα έχει επέλθει ...
με τις λογικές Κεντρικής Αμερικής & Νοτίου Αφρικής που προτείνεται ……. !!!!


Ρίμπας Αθ. Αστέριος
www.palaiochori.com

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Κύριε Ρίμπα έχετε δικιο...! Η Στρατονίκη ακόμη πέφτει!!!!

ΥΓ. Η μηχανή αναζήτησης της google σας έχει απογειώσει. Συγχαρητήρια! Χαιρετίσματα στα καλά τα φιλαράκια τον "τούβλο" και τον "κανένα"!!!

Ανώνυμος είπε...

Επιλεκτικά τα στέλνεις τα χαιρετίσματα ...
βάλε και τον Σκεπτόμενο Πολίτη, την Αναγνώστρια κλπ κλπ για να ανέβει το επίπεδο της συζήτησης !!!

Μία καλή παρέα ...

Το αποτέλεσμα όλων όμως θα πρέπει να είναι :

ΟΧΙ στην καταστροφή της ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΟΧΙ στην καταστροφή ενός ΤΟΠΙΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΣ (Τεχνικά διαμελισμένη περιοχή NATURA)

και αυτό δυστυχώς αγαπητέ μου "ΠΟΛΙΤΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" είσαι μικρός & ξένος στην περιοχή για να το αντιληφθείς έγκαιρα ...

Το φιλαράκι σας που τόσο σας έλειψε ...

ΚΑΝΕΝΑΣ και για τους ... φίλους
ΤΟΥΒΛΟ (ελέω αδιόρθωτων … ΝΤΟΥΒΑΡΙΩΝ τύπου "ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ")

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητό μας "τούβλο" ή "κανένα" ή όπως αλλιώς σου αρέσει να αυτοονοματίζεσαι ένα θα σου πούμε:

Διαβάζεις βουλωμένο γράμμα... Έχεις πέσει μέσα σ' ότι γράφεις....

Αδικείσαι. Εχεις την 6η αίσθηση...

Σου αποδίδουμε το χαρακτηρισμό "the mentalist". Ισως και αυτό να σε αδικει. Κράτησε το μέχρι να βρούμε το καλύτερο. Εσύ μέχρι τότε συνέχισε να επιμορφώνεσαι μέσα από τη μηχανή αναζήτησης της google και να μας πουλάς εξυπνάδα. Σου πάει!!!

Ανώνυμος είπε...

:) :) :)

και εσείς μην ξεχάστε φεύγοντας ... να ΜΗΝ φωνάξτε όπως οι Ιταλοί :

la moglie, la moglie ...

Κουμπάρε με αγάπη !!!
Τhe mentalist

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Να είσαι σίγουρος πως κανείς μας δεν θα χρειαστεί να φύγει. Ούτε εσύ, ούτε κανένας.

Τέλος να ξέρεις αφού τρώγεσαι να το μάθεις, ότι τις γυναίκες δεν τις βρίζουμε. Τις... αγαπάμε!

Αν χρειαστεί να πούμε καμία κουβέντα παραπάνω θα την πούμε στην τοπική διάλεκτο της Ιερισσού, που έχει παγκόσμια πέραση!!

https://www.youtube.com/watch?v=q0UV2aL3vcE&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

Στα Ιταλικά σε βρίσκω Κουμπάρε ... σκράπα !!!

Τις γυναίκες αν τις αγαπούσατε ... θα είχατε την ποσότητα εκείνη της εγκεφαλικής ουσίας, που θα σας επέτρεπε εδώ και ένα χρόνο ... να της αφήσετε να κάνουνε ανενόχλητες την βόλτα τους ... στις Σκουριές !!!!!

όσο για το video θεωρώ ότι η παραγωγή ένθεν κακείθεν πάνω στην λογική ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ θα πρέπει να είναι αυριανό αντικείμενο έκθεσης όπου η εφευρετικότητα, η ένταση του μηνύματος και η ανεξάντλητη φαντασία έχουν δημιουργήσει ... έργα & κείμενα άκρως διδακτικά !!!

Στην τελική νομίζω ότι ο στόχος όλων έχει αποτελέσματα ....

Πλέον κανείς δεν μπορεί να πει ... ότι ΔΕΝ ΉΞΕΡΕ ΤΙ ΘΑ ΓΊΝΕΙ !!!

Πλέον κανείς δεν μπορεί να πεί ...
ότι ΔΕΝ ΉΞΕΡΕ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ !!!

Πλέον κανείς δεν μπορεί να πεί ...
ότι ΕΊΧΕ ΆΓΝΟΙΑ & ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ !!!

Νομίζω ότι είναι ... ότι ποιο τίμιο σε αυτό τον Τόπο που τόσο αγαπάω !!!

Σίγουρα θα προτιμούσα και ένα ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ αλλά και για αυτό ποτέ δεν είναι ... ΑΡΓΑ !!!

Εις το επανιδείν ...

Βάλτε ότι υπογραφή θέλετε αλλά θεωρώ ότι

Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

έχει ΠΛΈΟΝ τον συμβολισμό του !!!

Υ.Γ. Όσο για video η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία έχει άκρως διδακτικά παραδείγματα και θα σας προ έτρεπα να δείτε ξανά με νηφαλιότητα το :

ΜΥΘΟΣ του ΜΙΘΑ (ΗΡΟΔΟΤΟΣ)
Ο Ηρόδοτος γράφει για τον Μίδα ότι είχε έναν κήπο στην κοιλάδα κάτω από το όρος Βέρμιο με εξηντάφυλλα τριαντάφυλλα εξαιρετικής ευωδίας και με μια πηγή με δροσερό νερό, το οποίο ο Μίδας ανακάτεψε με κρασί και το πρόσφερε στον Σιληνό, θεότητα του κρασιού και συγγενή του Διονύσου, τον οποίο φιλοξενούσε επί δέκα μέρες. Ήθελε να τον μεθύσει για να μάθει τα μυστικά της σοφίας του. Οι Φρύγες έχουν έναν παρόμοιο μύθο όπου η πηγή τοποθετείται στο Θύμβριο της Φρυγίας, αναφέρουν δε ότι όταν ο Σιληνός αποκάλυψε τα μυστικά του στον Μίδα, εκείνος την ενδέκατη μέρα τον οδήγησε κοντά στο Διόνυσο.
Ευχαριστημένος ο θεός του είπε ότι μπορούσε να ζητήσει οποιαδήποτε ανταμοιβή. Ο Μίδας ζήτησε να μετατρέπεται σε χρυσάφι ο,τιδήποτε άγγιζε. Αρχικά ο Μίδας απέκτησε μεγάλη δύναμη από την ικανότητά του αυτή, αργότερα όμως κατανόησε τη λανθασμένη επιλογή του, όταν, ακόμα και το φαγητό που έτρωγε, γινότανε χρυσάφι, και παρακάλεσε το Διόνυσο να τον απαλλάξει από αυτό. Ακολουθώντας τη συμβουλή του θεού, ο Μίδας πήγε στον ποταμό Πακτωλό και με το που άγγιξε τα νερά, η δύναμή του πέρασε στον ποταμό και από τότε ο ποταμός Πακτωλός ανέβλυζε χρυσάφι.

Δείτε το :
https://www.youtube.com/watch?v=-SOEhiE_7wk

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Κύριε Ρίμπα επειδή βλέπουμε ότι ψοφάτε για πασαρέλα και θέατρο έχουμε για σας μια πρόταση

http://www.thestival.gr/culture/item/89489-22seminaria-blakeias22-me-ton-dimitri-piata-sto-theatro-bergina

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ ριμπα γιατί ασχολείσαι;;;αξία δίνεις...εκεί που θα πιάσει τόπο...όχι στα τούβλα κ στον κανένα...μην ασχολείσαι...όπως έχω πει κ σε άλλο σχόλιο μου αυτό το μπλοκ είναι " πολίτες του δήμαρχου..κ όχι του αριστοτέλη...γιατί αν ήξεραν ποιος ήταν ο Αριστοτέλης δεν θα τον έπιαναν στο στόμα τους....ασε τους λοιπόν στον δήμαρχο τους που είναι τόσο "εντάξει".χαχα.γι αυτό κ μόνο δεν αξίζει ο κόπος να ασχολησε.. Σ.Γ.