Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΟΠΟΥ Η ΒΙΑ ΤΩΝ «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ» ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

Σκεπτόμενος Πολίτης
«Δεν υπάρχει καμία καλή βία. Υπάρχει όμως μια βία που είναι χειρότερη από τις άλλες. Η βία που δηλώνει αρχές και καλούς σκοπούς. 

Αυτή η βία είναι τρομακτική. Γιατί καπηλεύεται το δικαίωμα όλων για κοινωνική ισότητα, δημοκρατία, ελευθερία, οικολογία. Γιατί δεν φέρνει ελευθερία, αλλά προκαλεί φόβο. Κλείνει τον κόσμο στα σπίτια του και αντισυσπειρώνει και δυναμώνει το ίδιο το σύστημα που δηλώνει ότι πολεμάει.


Είδαμε και θυμώσαμε με τα ματωμένα και πρησμένα από το ξύλο παιδιά που ονειρευτήκαν ότι θα μας απελευθερώσουν όλους από τα νύχια του συστήματος, θέλουμε δεν θέλουμε. Σήριαλ με πολλούς που ονειρεύονται τη διάχυτα βίαιη ανατροπή, αλλά τελικά καταλήγουν να δυναμώσουν την καταστολή, νομιμοποιώντας τη στη συνείδηση των πολλών. 

Είδαμε και την επίθεση των 30 ή 40 ή 50 στο εργοτάξιο της εταιρείας χρυσοθήρων στη Χαλκιδική. «Ε, δεν ήταν επόμενο;», με ρώτησε. Όχι, δεν ήταν επόμενο. Δεν έπρεπε να είναι επόμενο. Και έπρεπε να καταδικαστεί ξεκάθαρα και δυνατά από όλους εκείνους που δίνουν τον αγώνα τους για το ωραίο δάσος που θα ξεριζωθεί. Γιατί η οικολογία δεν επιβάλλεται με απειλές, φωτιές και ξύλο. Η οικολογία είναι άλλος τρόπος ζωής, άλλος τρόπος σκέψης. Η οικολογία πείθει, αποδεικνύοντας το δίκιο της. Δεν δέρνει, δεν καίει, δεν απειλεί. Δεν κάνει αυτά που καταδικάζει. 


Η φασιστική βία είναι εύκολη, γιατί απευθύνεται σε εντελώς πρωτόγονα και ανεπεξέργαστα ένστικτα που δεν καπηλεύονται το γενικό καλό και την κοινωνική δικαιοσύνη. Δηλώνει απλά μίσος για τους «άλλους» και τους δέρνει, τους καίει, τους μαχαιρώνει. Χωρίς πολλές θεωρίες και βαθιές αναλύσεις, που άλλωστε είναι ακατανόητες για όσους τη στηρίζουν. Η βία όμως που καλεί ιδανικά, κοινωνικές δικαιοσύνες και θεωρίες αλληλεγγύης, φέρνει ένα μοναδικό και συνταρακτικό αποτέλεσμα: ανθρωποδιώχνει και δίνει βιταμίνες σε ένα σύστημα που στην πραγματικότητα είναι πολύ άρρωστο.

Η βία είναι απλά βία. Τίποτα άλλο.»


(«Βιταμίνες βίας σε ένα άρρωστο σύστημα», ανάρτηση από τη Theodota Nantsou στο blog ΑΒΙΑΣΤΑ, 19/2/20123)
-----------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο Σκεπτόμενου Πολίτη
Η χθεσινή διαδήλωση στον Πολύγυρο που κατέληξε σε περιοδεία του γνωστού θιάσου τραμπούκων στα χωριά της ΒΑ Χαλκιδικής, αλλά και ο πρόσφατος εμπρησμός στην Ιερισσό του καταστήματος της Προέδρου του Τ.Σ. από πυρομανείς «οικολόγους», αποτελούν απλώς άλλη μια απόδειξη της τρομοκρατίας που ασκεί μια θλιβερή μειοψηφία. Αν δεν υπάρχει αφορμή να ασκηθεί βία, θα φροντίσουν οπωσδήποτε να τη δημιουργήσουν οι 100-200 μανουριάρηδες «οικολόγοι». 


Η διαρκής κλιμάκωση της βίας που ύπουλα μεθοδεύουν οι γνωστοί υποκινητές, θα πρέπει να διακοπεί. Πού θα οδηγήσει αυτό το «οικολογικό» σώου βίας; Οι υγιείς δυνάμεις στην Ιερισσό πρέπει επιτέλους να ενεργοποιηθούν και να αποδείξουν ότι αυτό το χάλι που παρακολουθούμε να διαδραματίζεται καθημερινά, δεν είναι η μόνη διέξοδος. Αν μη τι άλλο, αδικούν τον εαυτό τους με το να ταυτοποιούνται μέχρι τώρα σαν εξτρεμιστικό και τραμπούκικο Κίνημα Tου Τίποτε, επειδή μια μειοψηφία έχει πάρει το πάνω χέρι. Η «άλλη» πλευρά, έχει ρίξει ήδη γέφυρες (βλ. ανακοινώσεις Σωματείων και δηλώσεις Προέδρου Στρατωνίου), καλούνται λοιπόν οι προβληματισμένοι πολίτες της Ιερισσού να αναπτύξουν πρωτοβουλίες.