Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΓΛΕΖΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το πρώτο blog της Χαλκιδικής η Ρεσπέντζα σχολίασε τις μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη εναντίον των ιστολογίων "Εργολήπτες Χαλκιδικής" και "Μεταλλεία Χαλκιδικής". 

Ακολουθεί το σχόλιο της Ρεσπέντζα και στη συνέχεια ένα μικρό σχόλιο του blog.

"Η Αριστερά και τα στελέχη της Αριστεράς ποτέ δεν κατέφευγαν σε τέτοιου είδους αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών! 


Τέτοιες περιπτώσεις αντιμετωπίζονταν πάντα πολιτικά και σπάνια δικαστικά (και μόνο για θέματα ηθικής τάξης).

Μας βρίσκει αντίθετους η μήνυση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική, Κατερίνας Ιγγλέζη, εναντίον ιστολογίων της Χαλκιδικής, για μία αναδημοσίευση."

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Η "Ρεσπέντζα" δείχνει για πολλοστή φορά τη λεβεντιά και την ευαισθησία της σε ζητήματα έκφρασης και ελευθερίας του λόγου και είναι προς τιμήν της, το ότι παίρνει αυτή την ξεκάθαρη θέση, επί του θέματος που ανέκυψε με τις μηνύσεις της κ. Ιγγλέζη εναντίον ιστολογίων της Χαλκιδικής.

Είναι αλήθεια αυτό που λέει η Ρεσπέντζα ότι "η Αριστερά και τα στελέχη της Αριστεράς, ποτέ δεν κατέφευγαν σε τέτοιου είδους αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών" και προφανώς αναφέρεται στην παραδοσιακή αριστερά. 

Με τη... νέα αριστερά όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά... 

Νομίζουμε, ότι όλοι θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την υπόθεση, όταν  μάθουμε αν η κ. Ιγγλέζη θα καταθέσει μήνυση ή όχι και στην πηγή της αναδημοσίευσης που είναι ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στον βόλο, σε συγγενή του, κρύφτηκε ο διαχειριστής του μπλογκ μεταλλεία Χαλκιδικής για να αποφύγει το αυτόφωρο!!!
μπράβο παλικαράδες μου.
η λεβεντιά σας είναι αξεπέραστη!!!!
θα << συμφωνήσω >> ότι έκανε λάθος η Ιγγλέζη που τον μήνυσε!!!
Με τους ανόητους και τους βλάκες δεν ασχολείσαι τους αφήνεις να αναβαθμιστούν σε ηλίθιους και τότε τους ξεμπροστιάζεις στον λαό για να μην εχουν μούτρα να εμφανιστούν!!!
όπως τους πάλαι ποτέ απεργοσπάστες.


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Με το σχόλιό σας δικαιώνεται το μπλοκ Ιερισσός στην ανάρτησή του: "Οι μνηστήρες της χρυσής Πηνελόπης", όπου μεταξύ των άλλων αναφέρεται:....Για να βάζουμε όμως τα πράγματα από την αρχή στην θέση τους. Η Ρεσπέντζα είναι ένα από τα δύο φιλικά μπλόκς των «Πωλητών Αριστοτέλη» (το άλλο είναι το Εργοχαλκιδικής). Αυτοί είναι όλοι κι όλοι οι φίλοι τους στην Χαλκιδική. Λίγοι φίλοι και καλοί, θα πείτε.
Και πώς να μην είναι φίλοι, όταν αποτελούν το βασικό βήμα των ανακοινώσεων και της προπαγάνδας της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» και των «Πωλητών Αριστοτέλη»; Με το που βγάζουν μια ανάρτηση, αυτόματα αναδημοσιεύεται και στην Ρεσπέντζα, για λόγους «δημοσιογραφικής δεοντολογίας», όπως θα ισχυρίζονται οι διαχειριστές της, υποθέτουμε. Αλλιώς που θα διάβαζαν την προπαγάνδα της εταιρείας οι πτωχοί Χαλκιδικιώτες και οι άλλοι ιθαγενείς, για τα καλά του χρυσού, της εταιρείας, αλλά και του Πάχτα; Που θα διάβαζαν για τους «αγροίκους – τρομοκράτες» κατοίκους της Β.Α. Χαλκιδικής, για τα «λαμόγια τους οικολόγους», για τους επιστήμονες «αμφιβόλου ποιού και επιστημοσύνης», αν δεν υπήρχε η «δημοσιογραφική δεοντολογία» και η Ρεσπέντζα;....η συνέχεια εδώ http://ierissos.blogspot.gr/2013/08/blog-post_6.html, λεβεντιά καμαρωτή λοιπόν η ρεσπέντζα για σας, είναι αυτονόητο......

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Πρώην Caesar και νυν Αστερίξ, πόσο σίγουρος και καλά ενημερωμένος είσαι γι' αυτό που γράφεις;

Δυστυχώς για σένα η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι εκτός από χαιρέκακος είσαι και αναξιόπιστος.

Αναδημοσιεύουμε σχόλιο από τη Ρεσπέντζα το οποίο δημοσιεύτηκε την ημέρα που κατατέθηκαν οι μηνύσεις από την κ. Ιγγλέζη και φέρει στο τέλος το παρατσούκλι σου, ενώ το περιεχόμενο του συνιστά τον ορισμό της εμπάθειας και της συνωμοσιολογίας.

"τι έγιναν οι εξυπνάκηδες διαχειριστές απο τους πολίτες Αριστοτέλη που είναι ένα και το αυτό με τα μεταλλεία Χαλκιδικής και εξαφανιστηκαν απο το blog???
έμαθαν πως τους ψάχνουν για αυτόφωρο και την έκαναν με ελαφριά πηδηματάκια??
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ???
άντε να μάθουμε και ποιοι είναι αυτοί οι << τσαμπουκάδες >> γιατί το πόσο τσαμπουκάδες είναι το έδειξαν με την φυγή τους απο τους υπολογιστές τους.
τελικά η Ελλάδα είναι γεμάτη απο τσάμπα μάγκες..!!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ
26 Οκτωβρίου 2013 - 12:32 π.μ.

http://respentza.blogspot.gr/2013/10/site-blog.html

Τώρα πως να ερμηνεύσει κανείς αυτήν την κυβίστηση σε σχέση με το σχόλιο που έκανες στη Ρεσπέντζα και σε αυτό που έγραψες σε εμάς;

Από τη μια καλά "έκανε για να μάθουμε ποιοί κανουν μαγκιές και τσαμπουκάδες, που είναι ένα και το αυτό" (μαγκιά και τσαμπουκάς η διαφορετική άποψη;;;;;)και από την άλλη "κακώς έκανε την μήνυση γιατί έπρεπε να τους αφήσει να εκτεθούν με τον τρόπο που έβγζαν στο παρελθόν τους απεργοσπάστες"!!!!!!!!!!

Αστερίξ, συγνώμη που δεν είχαμε καταλάβει ότι η μπλογκόσφαιρα σας ανήκει, την οποία είχατε οικοδομήσει επάνω στις αρχές της πάλαι ποτε δοξασμένης σοβιετίας...

Εμείς πέρα από την οφειλόμενη συγνώμη σε σένα και τις "δημοκρατικές" αρχές και πεποιθήσεις σου δε θέλουμε να σημειώσουμε τίποτα περισσότερο.

Όπως κρινόμαστε όλοι γι' αυτά που γράφουμε έτσι κρίνεσαι και εσύ.


Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση προς τον @30 Οκτωβρίου 2013 - 9:18 π.μ.

Αγαπητέ νομίζουμε ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό το blog στο οποίο αναφέρεσαι έχει δικαιωθεί γι' αυτό το θέμα... Αν θέλεις δές το και βγάλε και εσύ τα συμπεράσματα σου...

http://ierissos.blogspot.gr/2009/05/blog-post_18.html

ΥΓ. Θα σε παρακαλούσαμε άλλη φορά όταν θα στείλεις σχόλιο σου σ' εμάς να αποφύγεις τους χαρακτηρισμούς που μας αποδίδεις, όπως σ' αυτό το σχόλιο που δημοσιεύσαμε.

Unknown είπε...

Χαίρεστε και επισήμως απο τα "συκοφαντικά" Μεταλλεία Χαλκιδικής. Είναι προφανές ότι όλο το τριήμερο της 28ης είμασταν κρυμμένοι κάτω από τα κρεββάτια μας. Όχι μόνο στον Βόλο δεν πήγαμε που είχαμε και Μήτσο συγγενή, αλλά αρρώστησε και το παιδί και τρέχαμε στον Πολύγυρο στον ωριλλά εκεί δίπλα στο δικαστικό μέγαρο. Είδαμαν και τον δικαστικό επιμελητή που ήταν βάρδια, αλλά δεν είχε κάτι για εμάς.
Όσο για τον Αστερίξ, έχουμε βρεί την ip του -ενημερώσαμε την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος- και του ετοιμάζουμε ένα "μπουγιουρντί" περί συκοφαντικής δυσφήμισης που θα είναι όλο δικό του. Τα έσοδα από την αγωγή που θα κερδίσουμε σίγουρα διότι μας στόλισε αδίκως, θα τα πιούμε μπύρες με τους αδερφούς μας που εργάζονται στα έγκατα της γης για ένα κομμάτι ψωμί.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Το Blog μας από θέση αρχής τάσσεται αναφανδόν κατά των μηνύσεων και των αγωγών είτε εναντίον blog, site είτε εναντίον σχολιαστών επώνυμων και μη.

Γι' αυτό θα παρακαλούσαμε τόσο τον Αστερίξ όσο και τους διαχειριστές από τα "Μεταλλεία Χαλκιδικής" αν είναι να συνεχίσουν σ' αυτό το μοτίβο τα σχόλια τους, να μεταφέρουν το διάλογο τους στη σελίδα που έχουν τα "Μεταλλεία Χαλκιδικής" στο facebook ή όπου θα θελήσουν απο κοινού.

Δεν μας αντιπροσωπεύουν αυτού του τύπου οι αντπαραθέσεις και τους καλούμε να σεβαστούν την παράκληση μας.

Ανώνυμος είπε...

Μεταλλεία Χαλκιδικής
Αμάν....τώρα τρομοκρατίθικα...!!!!
τουλάχιστον τις μπίρες θα τις πιείτε στην υγειά μου????


ΑΣΤΕΡΙΞ

αν θες την ip μου σου την δίνω και μόνος μου δεν έχω κανένα πρόβλημα!!!

Ανώνυμος είπε...

πολίτη...
το σχόλιο μου στην ρεσπέντζα έγινε αν πρόσεξες στις 26/10/13
το άλλο σχόλιο στο δικό σας blog έγινε στις 30/10/13
μεσολάβησαν 3 ολόκληρες ήμερες μια ερώτηση να κάνεις στην περιοχή μαθαίνεις πολλά πράγματα γιατί υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να σου απαντήσουν.
βλέπεις η περιοχή είναι πολύ μικρή και τα νέα ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστερίξ κάτι θέλεις να πείς. Γιατί δεν το λες ευθέως και χρησιμοποιείς μισόλογα;

Τι σχέση και τη διαφορά έχει το σχόλιο σου στη Ρεσπέντζα με αυτό που έκανες σε εμάς; Μπορείς να μας εξηγήσεις χωρίς πλαγιοκοπήσεις;

Ανώνυμος είπε...

νομίζω πως ήμουν σαφέστατος..πες μου τι ακριβώς δεν κατάλαβες να σου εξηγήσω.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστερίξ το σχόλιο από την αρχή μέχρι το τέλος του δεν βγάζει νόημα.

Μπορείς με πιο απλά λόγια να μας εξηγήσεις τι εννοείς;

Ανώνυμος είπε...

θες με άπλα λόγια??
να σου απαντήσω με απλά!!!
είσαι έξυπνος άνθρωπος μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις!!!!!!!!!!!
ότι κατάλαβες κατάλαβες!!!
ένα θα σου πω μόνο ψαχτειτε λίγο μεταξύ σας..!!!
πάμε σε άλλο επεισόδιο του σήριαλ.
Η λέξη επεισοδιο δεν υπονοεί κάτι κακό στην πραγματικότητα, απλά την χρησιμοποιώ για να υποδηλώσω πως όλοι καταντήσατε, στα μεταλλεία και στο μπλογκ σας, Χουρέμ..!!!
Άντε γιατί κατάντησε Σουλεϊμάν το πράγμα εδώ μέσα.
ποια ηταν και τι ηταν η Χουρέμ διάβασε το βιογραφικό της και θα καταλάβεις τι εννοώ!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστεριξ δε σε καταλαβαίνουμε και γι' αυτό έχεις την ευθύνη εσύ. Ισως γιατί δεν έχεις το θάρρος να παραδεχτείς οτι οι εμπαθείς ευχές έπεσαν στο κενό.

Το μόνο που καταλάβαμε για σένα είναι ότι θεατής και άριστος γνώστης των τουρκικών σήριαλ.

Σ΄ευχαριστούμε για την αποκάλυψη αυτής της πτυχής της καθημερινότητας σου.

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο των τουρκικών σήριαλ....
Η έβδομη τέχνη απ όπου και αν προέρχεται και σε οποιοδήποτε επίπεδο σαφώς και είναι καθημερινότητα μου.
Από τα oscar μέχρι τις κάννες και στον Ηλία του 16ου...
έτσι αναπτύσσω ένα κομμάτι των πολιτιστικών μου γνώσεων αφιερώνοντας χρόνο σ αυτό.
Αλίμονο όμως σε κάποιους άλλους που εχουν καταντήσει επίδοξοι Μίδες και το μόνο ενδιαφέρον τους είναι ο χρυσός.
θα παρακαλάνε να απαλλαγούν σε δεδομένη στιγμή απ αυτό το μαρτύριο και δεν θα μπορούν.

ΑΣΤΕΡΙΞ