Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΔΟΥΛΕ, ΕΙΝΑΙ "ΑΜΑΡΤΙΑ" Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ?


Πατέρα Χριστόδουλε, με αφορμή μια εξίσου ενδιαφέρουσα πραγματεία σας, που αναρτήθηκε στο blog σας θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας ορισμένες σκέψεις που μας γεννήθηκαν αυθορμήτως.


Σεβόμενοι το σχήμα της ιερότητος σας στρέφουμε και την άλλη πλευρά του κεκαλυμμένου προσώπου μας για να δώσετε και εκεί ένα ακόμη χαστούκι σας, καθώς έτσι μόνο φαίνεται πως αναπαύεται η ψυχή σας, σ’ ότι μας αφορά.


Είναι αλήθεια, πως στην πραγματεία σας εμπεριέχονται πλείστες όσες προσβολές και αδικίες σε βάρος μας. Δε θα σας κρατήσουμε όμως κακία, γιατί όπως γνωρίζετε και εσείς καλύτερα από εμάς «οι αδικηθέντες έσσονται ελεηθέντες από τον Κύριο Ιησού Χριστό», επομένως η ζωή και η εξέλιξη των πραγμάτων θα αποδείξει, αν έχουν βάση τα όσα μας καταλογίζετε.


Από την πλευρά μας, θα σταθούμε στο πολύ θετικό κομμάτι της πραγματείας σας, που είναι οι τονισμένες με έντονα γράμματα καλές κουβέντες σας προς τους κατοίκους και μεταλλωρύχους της ΒΑ Χαλκιδικής. Πρώτη φορά, εμείς προσωπικά, διαβάσουμε σε κείμενο σας τόσο καλά λόγια για τους αληθινούς αγωνιστές, κατά τη γνώμη μας, αυτής της κοινωνίας.


Παραβλέπουμε το γεγονός, ότι πριν φτάσετε στην ηθική αναγνώριση των μεταλλωρύχων, έπρεπε να προηγηθεί η σκληρή και άδικη κριτική σας προς το blog μας. Πνευματικός άνθρωπος είστε επομένως κάτι παραπάνω ξέρετε εσείς από εμάς και επιλέξατε αυτόν τον τρόπο αποκάλυψης των συναισθημάτων που τρέφετε προς αυτό το πολύ μεγάλο και παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας των Μαδεμοχωρίων.


Πατέρα Χριστόδουλε, με μια δεύτερη σκέψη, ίσως να συμφωνήσετε ότι η ανωνυμία μας είναι το έλασσον που μπορείτε να μας προσάψετε και όχι το μείζον. Όχι μόνο εσείς, αλλά και ο οποιοσδήποτε. Γιατί πότε δεν κάναμε κατάχρηση αυτής της ανωνυμίας. 

Δεν παρακινήσαμε ποτέ και κανένα σε βιαιοπραγίες. Δε βρίζουμε, δε χυδαιολογούμε, δε συκοφαντούμε, δεν παρακολουθούμε και δε δημοσιεύουμε τις ζωές και δραστηριότητες συμπολιτών μας με τους οποίους έχουμε διαφορετική άποψη και δεν έχουμε αντικαταστήσει τις επίσημες αρχές της χώρας..


Καταγράφουμε πραγματικά γεγονότα και κάνουμε αλλά και φιλοξενούμε σχόλια ή κριτική σε ζητήματα που αφορούν τη δημόσια σφαίρα της μεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική. Το ίδιο έγινε και στην ανάρτηση που σας ενόχλησε. Αναφερθήκαμε σε δήλωση που κάνατε δημοσίως σε τηλεοπτικό κανάλι και το οποίο εμάς προσωπικά μας προκάλεσε εντύπωση μεταξύ άλλων ζητημάτων που τέθηκαν.

Ξέρετε τι μας προκάλεσε εντύπωση; Το γεγονός ότι ενώ ο ρόλος σας είναι να γεφυρώνετε το όποιο χάσμα ή πρόβλημα δημιουργείται μέσα στις τάξεις μιας κοινωνίας εφαρμόζοντας και διαδίδοντας το λόγο της αγάπης και της συναίνεσης, αντί αυτού επιλέξατε να εκφραστείτε μ' ένα τρόπο, που μάλλον κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση, απ’ αυτή που κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε. (Δείτε εδώ)


Δε λέμε ότι έχουμε το αλάθητο. Αλλά αυτή είναι η άποψη μας μας.


Το αν στις δικογραφίες, όπως λέτε, επιλέγονται από την ασφάλεια αναρτήσεις μας (εμείς δεν το ξέρουμε γιατί δεν έχουμε γνώση της δικογραφίας) ως στοιχεία για συμβάντα που σημειώθηκαν στο χρονικό διάστημα Μαΐου – Αυγούστου, αυτό νομίζουμε πρέπει να προβληματίσει εσάς και όχι να αποτελεί μομφή για εμάς, καθώς αυτά που δημοσιεύσαμε και αφορούσαν εμπρηστικές και... νέου τύπου επιθέσεις σε βάρος περιουσιακών στοιχείων εργαζομένων σε Ιερισσό και Μ. Παναγία δεν είδαν ποτέ το ανάλογο φως της δημοσιότητας από το blog σας. 


Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας θέσουμε υπόψη και μια απορία που μας έχει προξενήσει η στάση σας επάνω στο ζήτημα της ανωνυμίας ή της κουκούλας, όπως λέτε.


Όταν τον περασμένο Αύγουστο δημοσιεύτηκαν κάποιες φωτογραφίες σας στους «Εργολήπτες Χαλκιδικής» από μια πορεία αντιδρώντων στις Σκουριές (μεταξύ αυτών και κάποιων κουκουλοφόρων, που είχαν προκαλέσει μικρές υλικές ζημιές), είχατε καταθέσει στο blog σας πέρα από την ενόχληση σας και την εξής θέση: «Εχθές 3 Αυγούστου 2013 προβήκατε στην ανάρτηση με τίτλο: «Μια ειρηνική διαδήλωση» και παραθέτετε 19 φωτογραφικά στιγμιότυπα, εκ των οποίων τα 16 αφορούν σπασμένα τζάμια μηχανημάτων, σκορπισμένα τρακαδόξυλα, ανθρώπους με καλυμμένα τα πρόσωπά τους (ώστε να προστατεύονται από προβολές κακοπροαίρετων bloggers και από διάφορους ρουφιάνους που εισχωρούν στις διαδηλώσεις για να φωτογραφίζουν πρόσωπα) και κάποιες κατεστραμμένες πινακίδες σήμανσης έργων.»


Αναγνωρίζουμε, ότι η θεόδοτη πνευματικότητα σας δίνει ένα επιπλέον προβάδισμα και εφόδιο σε σχέση με τους υπολοίπους, ούτως ώστε να έχετε τη δυνατότητα να διακρίνετε την καλή από την κακή προαίρεση κάποιου ή κάποιων.

Ειλικρινά όμως, εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί στη μια περίπτωση η ανωνυμία των προξενητών της βίας είναι ανώδυνη και επιτιμητέα και στη δική μας περίπτωση η ανωνυμία είναι καταδικαστέα, όταν μάλιστα οι απόψεις μας είναι κατατιθεμένες εντός ενός πολύ αυστηρού πλαισίου, όπως σας εξηγήσαμε και παραπάνω.


Επειδή, σε κάθε περίπτωση δε θέλουμε να σας σκανδαλίζουμε και επειδή είναι αλήθεια ότι θαυμάζουμε σε εσάς την άριστη γνώση και χρήση της Ελληνικής γλώσσας, αν θέλετε μπορείτε να μας υποδείξετε μια διεύθυνση email, ούτως ώστε να σας στέλνουμε τα κείμενα μας και αν τα εγκρίνετε να προχωρούμε στη δημοσίευση τους.


Πατέρα Χριστόδουλε, εμείς θα ολοκληρώσουμε τις σκέψεις μας μ’ ένα στίχο του Ελύτη, που λέει: «Το κενό υπάρχει, όσο δεν πέφτεις μέσα του»... 


Τέλος, θέλουμε να σας πούμε δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με αφορμή την πραγματεία σας νιώσαμε την ευεργετική και καθ’ όλα θεραπευτική επίδραση που μπορεί να’ χει στην ανθρώπινη ψυχή η συγχώρεση.


ΥΓ. Να ξέρετε ότι μόνο σε εσάς θα θέλαμε να εξομολογηθούμε και να αποκαλύψουμε την ταυτότητα μας, ωστόσο η εν γένει στάση σας, μας αποθαρρύνει προς το παρόν. Ελπίζουμε αυτό να καταστεί δυνατόν στο πολύ προσεχές μέλλον.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλει το όνομά σας για να σας συνετίσει. Δια πυρός και σιδήρου.