Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο Mr. ANTIGOLD ΣΤΗ "ΒΑΒΕΛ"


Η εκπομπή «Βαβέλ» της Super Tv που προβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα με προσκεκλημένους τον ιδρυτή του «παρατηρητηρίου...» και τον ποινικολόγο κ. Γιώργο Κυρίτης ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα.

Αυτό που κατά την άποψη μας, την έκανε ενδιαφέρουσα ήταν το γεγονός ότι για πρώτη φορά στον ενάμιση περίπου χρόνο που έχει ανοίξει ο κύκλος βίας και έντασης στη ΒΑ Χαλκιδική για τα μεταλλεία, τέθηκαν ερωτήματα τα οποία μέχρι σήμερα η πλειονότητα του δημοσιογραφικού κόσμου δεν τολμούσε να θέσει προς τον ιδρυτή του «παρατηρητηρίου...» στις δεκάδες αν όχι εκατοντάδες συνεντεύξεις που έχει δώσει μεσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα σε εγχώρια και ξένα ΜΜΕ.

Ερωτήματα που αφορούν τις περίφημες δηλώσεις που έκανε στη Θράκη το Σεπτεμβρίου του 2012, που στο άκουσμα τους ο κάθε λογικός άνθρωπος θα είχε το λιγότερο μουδιάσει τόσο για το ύφος όσο κυρίως για την ακρότητα του περιεχομένου τους.

Μεσολάβησε κάτι παραπάνω απ’ ένας ολόκληρος χρόνος για να ακούσουμε δημοσιογράφο να ρωτάει τον ιδρυτή του «παρατηρητηρίου...» τι εννοούσε τότε και αν συνεχίζει να υποστηρίζει το περιεχόμενο τους μετά τα όσα έχουν συμβεί στην περιοχή.

Ο επικεφαλής του «παρατηρητηρίου...» απάντησε... Το τι και το πως απάντησε το αφήνουμε στην κρίση του κόσμου που είδε την εκπομπή αλλά και παράλληλα έχει ακούσει και τις επίμαχες δηλώσεις. 

Για όσους δεν είδαν την εκπομπή, εν ολίγοις, υπεραμύνεται αυτών των δηλώσεων. Δε τις θεωρεί ατυχείς. Απλά κατά την άποψη του τίθεται ζήτημα... παρερμηνείας αυτών των δηλώσεων.

Για όσους δεν είδαν την εκπομπή στο βίντεο που ακολουθεί  αξίζει να πάτε στο 01:16:00 και να ακούσετε τη... νέα ερμηνεία που ο ίδιος δίνει. Ακολούθως παραθέτουμε τα βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις, ούτως ώστε ο καθένας να κρίνει και να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Επίσης έγιναν ερωτήσεις από το δημοσιογράφο προς τους προσκεκλημένους και για το από που βρίσκονται οι οικονομικοί πόροι και συντηρούν αυτόν τον αγώνα.

Ο ποινικολόγος και συνήγορος υπεράσπισης κάποιων εκ των κατηγορουμένων κ. Κυρίτσης αλλά και όσοι έκαναν τηλεφωνικές παρεμβάσεις στην εκπομπή, που κατά... σύμπτωση προέρχονταν όλοι από το αντιμεταλλευτικό μπλοκ, πλην ενός ουδέτερου τηλεθεατή, τόνισαν ότι «χορηγός αυτού του αγώνα είναι η ίδια η κοινωνία.» (Γ. Κυρίτσης 01:07:00 στο βίντεο της εκπομπής)

Ο επικεφαλής του «παρατηρητηρίου...» είπε ότι τα έξοδα των μετακινήσεων του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης τα αναλαμβάνουν εκείνοι που τον καλούν, γιατί θέλουν όπως τόνισε να τον ακούσουν από κοντά. Ενώ όπως υποστήριξε η δική του πολύ μεγάλη περιουσία «έχει παραχωρηθεί όλη σ’ αυτόν τον αγώνα». (01:06:00 στο βίντεο της εκπομπής)

Άξια αναφοράς κατά τη γνώμη μας σε σχέση με τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή είναι και τα εξής: 
  • Η γενική θεώρηση του ιδρυτή του «παρατηρητηρίου...» ότι δεν υπάρχουν έκτροπα στην Ιερισσό και στην ευρύτερη περιοχή «αλλά νόμιμη άμυνα σε έναν καταπληκτικό και επικό αγώνα» (00:42:50 στο βίντεο της εκπομπής)
  • Επίσης, η άποψη του ότι η «Ελληνικός Χρυσός» κάνει λαθρεμπόριο χρυσού! «Ένα κολοσσιαίο λαθρεμπόριο από το οποίο δεν εισπράττει τίποτα το Ελληνικό δημόσιο» (00:44:20 στο βίντεο της εκπομπής)
  • Η διαβεβαίωση του κ. Κυρίτση ότι «δεν υπάρχει βουλευτής ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που να εμπλέκεται σε έκνομες ενέργειες» (01:11:20 στο βίντεο της εκπομπής) 
  • Ο χαρακτηρισμός «τραμπούκοι» που απέδωσε ο πατήρ Χριστόδουλος Αγγελόγλου προς τους εργαζόμενους των μεταλλείων λέγοντας σε τηλεφωνική παρέμβαση του, ότι «400 τραμπούκοι της εταιρείας τα έβαλαν με 30 στις Σκουριές» (01:30:25 στο βίντεο της εκπομπής)
  • Τέλος, πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η δέσμευση που έδωσε ο επικεφαλής του «παρατηρητηρίου...» προς τους νυν και... αληθινά εργαζόμενους ότι «έχουν εξασφαλιστεί χρήματα για την διαδικασία της αποκατάστασης του μεταλλείου και του τόπου και στην οποία θα απασχοληθούν όταν φύγει η εταιρεία» (01:43:20 στο βίντεο της εκπομπής)

Αυτά και άλλα πολλά όσοι έχετε το χρόνο και την περιέργεια μπορείτε να τα δείτε στα βίντεο που παραθέτουμε στη συνέχεια της αναρτήσεως μας. 



8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση για το:

Τα συμπυκνώματα που εξάγονται αυτή τη στιγμή πωλούνται ως πρώτη ύλη για παρασκευή θειϊκού οξέως ενώ στην πραγματικότητα είναι χρυσοφόρα συμπυκνώματα.
Και έτσι δεν παίρνει φράγκο το Ελληνικό Δημόσιο.

;

Ανώνυμος είπε...

Ο Τόλης λέει ότι το ΜΠ είναι όργανο, ένα σωματείο αναγνωρισμένο από το κράτος. Πού μπορούμε να βρούμε αν είναι αλήθεια; Μήπως παίρνει επιχορήγηση;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστερίξ το σχόλιο σου και πάλι δεν μπορεί να δημοσιευτεί λόγω του ότι περιέχει ύβρι. Αν θέλεις ξαναστείλε το χωρίς την ύβρι για να το δημοσιεύσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Γράψε μου ποιες λέξεις για σένα είναι βρισιές για να μην τις χρησιμοποιώ!!!
αλλα εσύ στην προκειμένη έχεις βγάλει απο το λεξιλόγιο μου τα τρία τέταρτα απο το λεξικό του Μπαρμπουνάκι.
τις λέξεις φίλε μου τις κάνουμε εμείς άσχημες, απο μόνες τους δεν είναι ποτέ..!!!
κατ εσένα όποια λέξη αφορά την καταστροφή της Χαλκιδικής είναι άσχημη.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν μπορείς να πείσεις με επιχειρήματα αρχίζεις τις βρισιές σαν κακομαθημένο παιδί. Πολύ βρισιάριδες αυτοί οι αντιδρώντες.

Ανώνυμος είπε...

Με ποιό όνομα έχει καταχωρίσει ο Τόλης το παρατηρητήριο; Ξέρει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτό που είπε ο Τόλης θα πρέπει να απαντήσει η εταιρεία.

"Τα συμπυκνώματα που εξάγονται αυτή τη στιγμή πωλούνται ως πρώτη ύλη για παρασκευή θειϊκού οξέως ενώ στην πραγματικότητα είναι χρυσοφόρα συμπυκνώματα.
Και έτσι δεν παίρνει φράγκο το Ελληνικό Δημόσιο.
"

Ανώνυμος είπε...

Ο Τόλης άρχισε να παρουσιάζει επιχειρήματα υπέρ της κατασκευής του εργοστασίου. Αν γίνει το εργοστάσιο θα εξάγουμε και χρυσό.